EQB-510, Casiov novi model iz kolekcije Edifice, predstavljen na nedavno održanom sajmu u Baselu, multifunkcionalni je kronograf na solarno punjenje opremljen korisnom Bluetooth tehnologijom koja omogućava komunikaciju s pametnim telefonom.

Najzanimljivija funkcija modela EQB-510 je svjetsko vrijeme, točnije, druga vremenska zona, koja se namješta preko pametnog telefona, i to odabirom jednog od tristo raspoloživih svjetskih gradova, nakon čega sat automatski sinkronizira datum i dan u tjednu te se prebacuje između ljetnog i zimskog računanja vremena. Pritiskom na dugme sata može se aktivirati i praktična funkcija traženja izgubljenog telefona koji će kad ga sat pronađe zazvoniti. Ostale funkcije modela su sati, minute, sekunde, kronograf, alarm, datum i pokazivač dana.

Kućište sata promjera je 48,1 mm i izrađeno je od nehrđajućeg čelika, kao i pripadajuća narukvica, što daje satu sportski, ali i sofisticirani izgled. Dojam profinjenosti dodatno pojačava čitljiv crni brojčanik s kontrastnim srebrnim kazaljkama i oznakama sati te atraktivnim detaljem mape svijeta na podbrojčaniku druge vremenske zone. Sat je vodootporan do 100 metara,cijena ovog modela je 400 €.