Lotus satovi - Info-lotus-logo.jpg

Lotus je osnovan davne 1902. godine kao švajcarski brend satova.

Godine 1980.
Lotus nastavlja svoju putanju i jak fokus ka inovacijama satova u smislu novih tehnologija i dizajna. Nekoliko godina kasnije, tačnije 1984. godine, prateći uspeh Lotus brenda satova, gospodin Miguel Rodriguez mu pripaja Festinu, čime nastaje Festina Lotus Grupa.

Lotus satovi - Info-lotus-1985.jpg

Godine 1985. Lotus lansira svoj prvi sat sa prikazom mesečevih mena koji dostiže veliki uspeh na tržištu. Satovi sa ovom komplikacijom koji su ranije bili dostupni nekolicini, sada postaju dostupni skoro svima.

Lotus satovi - Info-lotus-1990.jpg

Godine 1990. Lotus nastavlja sa inovacijama na tržištu satova i lansira sportsku kolekciju satova. Hronograf satove za aktivne sportiste.

Lotus satovi - Info-lotus-1992.jpg

Godine 1992. Lorus lansira Super Chrono kolekciju satova koju karakteriše veliki tehnološki napredak i koja pruža maksimalnu preciznost. Satovi iz ove kolekcije su inspirisani pomorskom i avio navigacijom.

Lotus satovi - Info-lotus-1995.jpg

Godine 1995. Lotus nastavlja sa inovacijama uvođenjem Titanijuma u materijale koje koristi za izradu satova. Materijal izvanrednih performansi, visoko izdržljiv i anti-alergijski. Lotus ponovo omogućava širokoj masi potrošača mogućnost da sebi priušte sat izrađen od materijala koji je ranije bio karakterističan za brendove više klase.

Lotus satovi - Info-lotus-2003.jpg

Godine 2003. Lotus predstavlja i podržava jakom marketinškom kampanjom kolekciju satova Lotus Big. Satovi iz ove kolekcije se karakterišu većim dimenzijama. Iste godine je u Španiji lansirana Lotus 2gether kolekcija satova koja kombinuje ženske satove i nakit. Ovaj potez je predstavljao korak dalje ka novom brendu Lotus Style.

Lotus satovi - Info-lotus-2004.jpg

Godine 2004. je zvanično predstavljena nova Lotus Shiny kolekcije, izuzetnih rezultata sa preko milion prodatih satova. U ovoj godini je Lotus debitovao na Svetskom biciklističkom prvenstvu sa Fortuna-Honda-Lotus timom u kategoriji od 250cc, sa vozačima Roberto Rolfom i Toni Eliesom.

Lotus satovi - Info-lotus-2005.jpg

Godina 2005. predstvalja godinu u kojoj Lotus nastavlja sa svojim rastom, godinu ekspanzije na Francusko, Italijansko, Nemačko i Češko tržište.

Lotus satovi - Info-lotus-2007.jpg

Godine 2007. je nakon dve godine istaživanja i tehnološkog razvoja lansirana Lotus Code kolekcija satova. Može se okarakterisati kao kolekcija satova za muškarce i žene atraktivnog dizajna, i kao jedna od izuzetno uspešnih kolekcija.

Lotus satovi - Info-lotus-2008.jpg

Godine 2008. je prestavljena Lady Cool kolekcija satova namenjena specijalno damama koje prate modne trendove. U ovoj godini se nastavlja prisustvo Lotus brenda na motociklističkim trkama. Na Svetskom šampionatu u motociklizmu 2008. godine Lotus je bio generalni sponzor Lotus-Aprilia tima u kategoriji 250 cc, takođe sponzor tima Belson-Derbi-Lotus u kategoriji 125 cc, kao i lični sponzor vozača Jorge Lorenza u kategoriji GP Motorcycle.

Lotus satovi - Info-lotus-2009.jpg

Godine 2009. Lotus lansira svoju novu kolekciju keramičkih satova, čime kombinuje keramiku u modele satova mladalačkog i modernog dizajna.

Lotus satovi - Info-lotus-2011.jpg

Godine 2011. Lotus nastavlja sa praćenjem najnovijih trendova putem proizvoda dostupnih velikom broju potencijalnih kupaca. Ove godine je predstavljen brend Lotus Silver sa inovativnim dizajniranom nakita namenjenom nežnijem polu.

Zvanična web adresa: LOTUS