Festina La Vuelta hronograf satovi-festina-la-vuelta-watch.jpg

Festina, zvanični sponzor biciklističke trke La Vuelta, trke kroz Španiju, je u svojoj kolekciji za jesen/zimu 2011. godine predstavila nekoliko izvanrednih hronograf modela satova u različitim varijantama boja i materijala.
Festina La Vuelta hronograf satovi-festina-la-vuelta-chronograph-watch-f16567.jpg
Festina La Vuelta hronograf sat (ref. br. F16567_6)

Kućište satova ove kolekcije je prečnika 46 mm i ima debljinu od 13,5 mm. Izrađeno je od nerđajućeg čelika, poliranog i fino brušenog, dok je kod nekih modela dodatno presvučeno sa crnim PVD premazom. Kućište nešto većeg prečnika na sebi ima postavljenu fiksnu koronu sa 60-minutnom tahometarskom skalom. Korona je numerisana arapskim brojevima u desetominutnim koracima, koji su kod pojedinih modela presvučeni crnim PVD premazom. Krunica je dodatno ukrašena logom proizvođača i na kućištu, sanjene godnje i donje strane se nalaze hronograf tasteri. Hronograf satovi iz Festina La Vuelta kolekcije dolaze u tri varijante narukcica: metalnoj, kožnoj ili gumenoj. Što zavisi o kom je konkretno modelu reč. U svakoj od pomenutih izvedbi, satovi izgledaju veoma sportski i atraktivno. Brojčanik je pun detalja i zaštićen je mineralnim staklom. Pre svega se može opisati ivica brojčanika blago zaobljena i uzdignuta naviše, a koja simbolizuje biciklističku gumu. Na njoj se smenjuju satni i minutni markeri. Minutni markeri su postavljeni kao arapski brojevi i čitaju se u pravcu od centra brojčanika ka koroni. Tri hronograf podbrojčanika različitih dimenzija su smešteni na pozicijama 12, 9, i 6 sati, ostavljajući doboljno prostora za Festila logo na poziciji 3 sata. Prikaz datuma se nalazi na poziciji 4 sata, odmah uz satni marker. Kazaljke ovih satova su skeletizirane i presvučena luminescentnim premazom, što omogućava laku čitljivost vremena i u tami. Centralna sekundara je dodatno dekorisana, vrhom u crvenoj boji. Vodootpornost ovih modela je do 100 m, što svakako omogućava nošenje sata tokom vodenih aktivnosti.
Festina La Vuelta hronograf satovi-festina-la-vuelta-chronograph-watch-f16565-1.jpgFestina La Vuelta hronograf satovi-festina-la-vuelta-chronograph-watch-f16566-1.jpg


Festina La Vuelta hronograf sat (levo ref. br. F16565_1, desno ref. br. F16566_1)



Više informacija o preostalim modelima iz kolekcije pogledajte na zvaničnom sajtu prozvođača : FESTINA