Naziv: Festina Group logo.jpg, pregleda: 199, veličina: 14,3 KB


Sedište Festina grupe, odnosno kompanije Festina Lotus S.A, je u Barseloni, Španija.

Osamdesetih godina 20. veka grupa je počela sa poslovanjem. Nekoliko godina kasnije, tačnije 1984. godine, prateći uspeh Lotus brenda satova, gospodin Miguel Rodriguez pripaja Festinu švajcarskom brendu osnovanom 1902. Time nastaje Festina – Lotus grupa.

Dve godine kasnije, 1985. Lotus lansira svoj prvi sat sa prikazom mesečevih mena, što je rezultovalo velikim prodajnim uspehom.

Godine 1989. grupa upotpunjuje svoju proizvodnu liniju pripajanjem grupi brend Jaguar. Švajcarski luksuzni brend osnovan davne 1938. godine.

Festina Grupa 1993. godina otvara svoju filijalu u Francuskoj u gradu Marseille-u. Dok naredne godine otvara još jednu poslovnicu u Italiji u Milanu, gradu dobro poznatom kao velikom centru mode. Što je svakako predstavljalo značajan potez za grupu.

Lansiranjem titanijumskog sata, u 1995. godini, sata od veoma izdržljivog i antialergijskog materijala, grupa je ponovo učinila ekskluzivne satove dostupnim skoro svakome.

Sledeće godine, tačnije 1996. je kreiran novi brend satova Calipso, namenjem najmlađim ljubiteljima satova. Brend koji u svojim kolekcijama nudi satove vedrih boja namenjenih dečacima i devojčicama, a ujedno u izuzetno prihvaljivom cenovnom rangu.

Iste godine je lansiran Mecaquartz sat koji kombinuje mehanički mehanizam sa kvarcnim. Takođe, Grupa je 1996. počela sa poslovanjem u SAD i osnovala novu filijalu u Švajcarskoj.

Godine 1999. Lotus lansira sat izrađen od aluminijuma, veoma laganog materijala koji je postao jako popularan na tržištu. Iste godine Festina predstavlja svoju kolekciju zlatnih satova, nazvanu Festina Oro.

Filijala u Francuskoj se naredne 2000. godine selu u grad Besancon, koji je geografski bliži Švajcarskoj, šta je Grupi bilo od izuzetnog značaja za dalje poslovne aktivnosti.

Godine 2001. je osnovana proizvodna jedinica u Cordoba-i u Španiji, koja ima za cilj proizvodnju zlatnih kućišta i narukvica.

Sledeće godine je Festina Lotus S.A. slavi svoj 100-ti rođendan i iste godine predstavlja svoju novu kolekciju satova, kombinaciju tradicionalnog i modernog dizajna. Iste godine se grupu pripaja i švajcarski proizvođač satova, Holding Candino.

Godine 2003. je lansirana kolekcija Lotus 2gether u Španiji. Ova jedinstvena kolekcija kombinuje ženske satove i nakit. Godinu dana kasnije, Lotus i dalje beleži svoj rast ulaskom na francusko tržište. Lansirana je veoma uspešna Lotus Shiny kolekcija. Takođe se može istaći da je u ovoj godini kreiran novi brend Lotus Style, koji predstavlja prvu liniju nakita predstavljenu na španskom tržištu.

U 2005. godini se nastavlja ekspanzija brenda Lotus i na italijansko tržište. Iste godine je po prvi put lansirana Lotus Style ponuda na Francuskom, Italijanskom i Nemačkom tržištu.

Naredne godine Festina lansira Collection no 9 koja je doživela veliki komercijalni uspeh na tržištu celog sveta. U Beligiji, u Leuven-u je iste godine osnovana četvrta filijala Festina Grupe.

U 2007. godini je lansirana popularna Lotus Code kolekcija. Samo godinu dana nakon toga je lansirana nova Festinina kolekcija Milano collection i Lotusova Lady Cool kolekcija. Dve šarolike kolekcije ženskih satova karakterističnih po svojim inovacijama i različitim varijetetima dizajna.

U ovoj godini je proslavljan i 70-ti rođendan brenda Jaguar, koji je osnovan davne 1938. godine. Takođe, grupacija ističe da u pomenutoj godini posluje u 80 zemalja širom sveta, sa svojim filijalama u Francuskoj, Italiji, Belgiji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Češkoj i Čileu.

Godine 2009. je lansirana Festina Ceramic Collection koja predstavlja elegantnu, modernu i pristupačnu kolekciju satova. Time proizvođač izlazi iz okvira korišćenja materijala uobičajenih za prozvođače satova. Takođe, Lotus brend se takođe može pohvaliti svojom kolekcojom satova izrađenih od keramike, satovima mladalačkog i modernog dizaja.

Naziv: Festina Group Brands.jpg, pregleda: 272, veličina: 23,6 KB


Danas Festina Lotus S.A. obuhvata sledeće brendove:
- CANDINO
- JAGUAR
- LOTUS
- LOTUS STYLE
- FESTINA i
- CALYPSO

Zvanična web adresa: FESTINA GROUP