Zamolio bih sve vas koji toliko volite zimu i sneg, da dodjete kod mene da ocistite sneg ispred garaze i zgrade.
Salim se naravno.
Ma tako na slici je zima stvarno lepa, ali kad treba cistiti sneg, guzva u saobracaju i jos mnogo toga, presedne mi.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Od kad imam automobil (a nemam garažu), zimu mrzim iz jedne potpuno nove perspektive. Ja ću i pasti i biće mi hladno, ali gospodin Albert (a to bi mi bio automobil) ipak ima 40 godina i čeka restauraciju, tako da sam osetljiv na svaku mogućnost da nešto u periodu kad ne mogu da ga vozim zamre, zarđa, zariba, itd. Osim toga, okej mi je da je vidim na slikama i da je gledam kroz prozor kad znam da ne moram da izađem iz kuće. I otkidam na lepe zimske brvnare, ti fazoni su mi skroz korektni, imao bih rado neku, negde, pio čaj, grejao se u ogromnim ćebićima i slušao muziku sa gramofona
Da, namćor sam, al mora neko i to da bude![]()
Volim sneg.
Ne volim zimu.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Uprkos odličnim slikama, koje sam odmah lajkovao, i lepim pejzažima, moram priznati da zimu ne podnosim. Kada sam bio klinac voleo sam sankanje, grudvanje i tako to, ali u ovim godinama je prvo što pomislim da moram da očistim auto, da se provlačim kroz sneg, da ledenice padaju sa krovova, da treba obući sto slojeva odeće i slično. Više volim leto, pa makar temperatura bila i 400 C. Osim toga, vreme nije baš uvek prijatno za šetnju, pa sam osuđen da sedim kod kuće ili da skratim boravak napolju.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Volim sneg.
Volim zimu.
Ubedljvo moje omiljeno godisnje doba!
+1
Makar otkopavao kola iz snega celo jutro, makar bio zarobljen u saobraćaju, makar proklizavao na uzbrdici, makar pao na dupe po ledu...OBOŽAVAM ZIMU!
Najviše volim šetnju po Košutnjaku u rano jutro (6-7h) po snegu na -7 (moja idealna temperatura), e to je uživanje! To sam praktikovao prošle godine, a i ove ću...![]()
Uh, jedino sto mrzim vise od zime jeste sneg. U gradu, naravno.
Ipak, omiljeni sport mi je skijanje, tako da, sto se mene tice, sneg bi trebalo da pada samo na planinama.![]()
jole777 kaže:
Zima, zima, e pa šta je,
Ako j zima, nije lav!
Zima, zima, pa neka je,
Ne boji se ko je zdrav!
Hajd napolje momak ko je,
Tamo veje krupan sneg,
Višen onde navejo je
Čitav bedem, čitav breg.
A šta može zima meni,
Šta mi može, šta mi sme?!
Nek mi nosić pocrveni,