Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 12
Like Tree6Likes

tema: Tablet računar - koji nabaviti?

Hybrid View

Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

Određen forumom Re: Tablet računar - koji nabaviti?

Nešo,

ja sam koristio iPad 1 više od godinu dana i mogu reći da je zaista odličan uredjaj, ali bih istakao jednu veoma bitnu činjenicu - tableti su uredjaji koji prevashodno služe za konzumiranje sadržaja. Drugim rečima, raditi na njima i biti produktivan je pravo mučenje i puno sporije od rada za klasičnim laptop računarom. Sa druge strane, za surfovanje Internetom, čitanje knjiga/časopisa, igranje igrica i sl. su savršeni.

Multitasking i dalje nije na nivou desktop operativnih sistema, a najjednostavnije funkcije tipa copy-paste oduzimaju dragoceno vreme.

Citat Neša kaže: Pregled poruke
    Veliki ekran bi značio zbog proste obrade teksta (prevodi), a koristio bi se za ono što je potrebno prevodiocu (pretraga interneta, potreban WiFi, instalacija rečnika i sličnog softvera enciklopedijske/rečničke sadržine i sl.).
    Ukoliko baš želiš ovakvu igračku ovo je moje mišljenje:
    • Pretraga Interneta - OK (za to su odlični)
    • WiFi - OK (ovo svi imaju)
    • Instalacija rečnika / enciklopedije - Ovo moraš proveriti da li postoji u prodavnici aplikacija za iOS ili Andorid pre nego se odlučiš za kupovinu
    • Preporučujem kupovinu bluetooth tastature za lakši rad i veću iskorišćenost ekrana
    • Što se tiče samog uredjaja, preporučujem iPad 2 koji u Nemačkoj košta 400 EUR (~355 EUR TAX FREE) ili 3G verziju za 519 EUR (~460 EUR TAX FREE). Ukoliko želiš jeftinu a dobru varijantu sa Androidom onda je novi Google Nexus 7 jako dobar izbor.

Ukoliko želiš moje iskreno mišljenje, predlažem da kupiš neki polovan ultrabook (nikako NETbook), pošto pretpostavljam da ti je bitno da bude lagan i manjih dimenzija. Napominjem ultrabook jer oni imaju dosta jače performanse, dok mali i slatki netbookovi nisu ni za obično surfovanje Internetom.
    nele and nwolfe like this.

Stariji član Avatar korisnika vlajo
    Član od
    15.6.2011.
    Lajkovi
    4905
    Reputacioni uticaj
    52

Ima i onaj Asus slajder ako ti ne smeta težina, osetljivost i Android. Po meni to je "overpriced", neću da lažem, zamalo da ga kupim, ali nisam i drago mi je, jer bi ga Mia (ćerka) dosada otreskala više puta, ovako Prestigio 5808b preživeo sve i svašta, za male pare. Sa druge strane kod ipad2 npr. dobijaš sve u paketu.
    "Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Drugari, evo me tek sada na forumu i vidim da ima dobrih predloga, pa ću da pogledam šta sve ide u prvi krug eliminacije. Naravno, sve nove sugestije su dobrodošle, a svima jedno veliko H V A L A !
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Istaknuti član Avatar korisnika tolarbo
    Član od
    11.11.2008.
    Lajkovi
    30323
    Reputacioni uticaj
    85

Neso moram da kazem da si dobio vrlo konstruktivne predloge i sa vecinom se apsolutno slazem. Odmah da kazem da Tablet uredjaji nisu za neki ozbiljan rad, vec za konzumiranje odredjenih sadrzaja. U tom smislu najdalje je otisao Apple sa svojim iPad-om. I pored ogranicenja koje sa sobom nosi ova iOS platforma, to i dalje napredniji uredjaj od trenutne konkurencije. Takodje mislim da je najbolja kupovina iPad 2, i kao sto Vladan rece po ceni od oko 350e to je po meni najbolji odnos cene i kvaliteta.
    Ukoliko ne zelis da imas posla sa Apple, onda je Asus Transformer Pad sa tastaturom sleci uredjaj koji bi ja kupio.

Slične teme

1. Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 18.8.2011., 0:47
  2. Stručna literatura - gde nabaviti?
    By srdjansompom in forum Časovničarska radionica
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 29.12.2009., 9:53
  3. Koji sat do 40.000 din i oko 20-25.000
    By Click in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 21.1.2009., 0:56

Bookmarks sajtovi