-
re: Slike satova koji mi se sviđaju
GRAAL!!! (Ne mora bas 1200, bilo koja bi me zadovoljila :D) Eto... Skroman sam ja...
Svi (a ja posebno) nesto tupimo, kao: in-house, tradicija, turbijoni, avioni, sarme, cuda, a nesto ovakvo ti se zalepi za srce i nema pomoci :D Dobro, ne bih bas menjao Tenere za njega, mada, kada bi se pojavio neko sa takvim predlogom - ne znam sta bi bilo :)
http://www.doxawatches.com/sub1200t/Sub1200T_prof.jpg
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Meni je ona modro plava verzija srcu bliža, potpuno se slažem sa tobom ;)
Prilog 102278
-
Citat:
anbeast kaže:
Koji je ovo Orijent, darguljce? :D
Ima ga ovde, i na nekim ruskim sajtovima
ORIENT FM03005W
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Rolex mojeg prijatelje. ..prelep.
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Još malo ovih limitiranih
Ima više boja
-
Smorio ovaj za smrtnike sto imas pa prelazis na LE?:-P
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Da ne otvaram temu za kupovinu jer necu bas sutra otici da kupim pilota, nego ajd ovde u kafani da pitam.
Indijanci, ima li sta pametnije od ovoga u ovom fazonu i za ove pare?
Sport Watch
Prilog 102374
Svidja mi se sto nije bas, bas kopija drugosvetskoratovskog (sta kazete na rec, a, a ??? :)) dizajna nego je kao modernija interpretacija. 45mm je sto je odgovarajuce za takav pilot... Maltene kosta 100 evra. Koliko ja znam ,za te pare moze da se nadje samo onaj Seiko (koji jes automatik, ali je minijaturan).
Kad smo vec kod ovih satova, sta mislite o Laco Flieger-ima sa miyotama? U kojoj meri je to blasfemija?
Sad nesto gledam, nema miyote na njihovom sajtu, samo Laco 21. Sta je to, ETA sa Lacovim rotorom? Po ceni bih rekao da ipak NIJE Eta. Zna li neko iz glave da ne listam 30 strana na WUS-u?
Odavno hocu flieger, ali realno, Stowa i Laco sa rucnim navijanjem su mi van domasaja. Nesto kontam, ako vec nije 53mm u precniku i nije sa rucnim navijanjem, bar da bude od firme koja ih je istorijski pravila. Sta mislite?
-
Laco 21 ti je zapravo Miyota. To je samo neka njihova interna oznaka.
E sad, sat kao sat mi je ok(laco), ali mi se nikako ne svidja providni poklopac, koji je po meni upropastio sat, barem se meni to nikako ne svidja. Puno bolje resenje bi bilo da su stavili neki poklopac sa nekom lepom gravurom. To je zapravo i jedan od razloga zasto nisam nikad ni uzeo taj sat.
Za rec svaka cast.;)
Inace imas jos jednu opciju kod japanaca kad je u pitanju drugosvetskoratovski stil, a to je onaj Orient Flieger.
-
Da, vidis, nisam obratio paznju na providni poklopac. Oni sa Etama koji kostaju 900 jura imaju metalne. Mozda moze da se trazi da ture limeni poklopac? :D
Hvala za potvrdu u vezi Laco 21. Pretpostavio sam da je Miyota ili Sellita, ali nisam bio siguran...
Jeste, Orient nisam pomenuo, mada znam za njega. Kod njega mi se ne svidja sto je stilski egzaktna kopija Flieger uhr-a i sto ima Tvornica Duhana Rovinj logo. Citizen zbog boja kazaljki i jos nekih detalja ipak izgleda kao modernija razrada istorijske teme. (ili sam ja to sebi samo uvrteo u glavu :D )
Evo na temu Laco mehanizama: LACO Embraces Transparency - WristWatchReview.comWristWatchReview.com
- LACO 01 = ETA 2801.2
- LACO 04 = ETA 2804.2
- LACO 15 = Miyota 9015
- LACO 21 = Miyota 821A
- LACO 24 = ETA 2824.2 or SW200
- LACO 50 = ETA 7750
- LACO 92 = ETA 2892A2
- LACO 97 = ETA 6497
- LACO 98 = ETA 6498
-
Citat:
RUS kaže:
Laco 21 ti je zapravo Miyota. To je samo neka njihova interna oznaka.
E sad, sat kao sat mi je ok(laco), ali mi se nikako ne svidja providni poklopac, koji je po meni upropastio sat, barem se meni to nikako ne svidja. Puno bolje resenje bi bilo da su stavili neki poklopac sa nekom lepom gravurom. To je zapravo i jedan od razloga zasto nisam nikad ni uzeo taj sat.
Za rec svaka cast.;)
Inace imas jos jednu opciju kod japanaca kad je u pitanju drugosvetskoratovski stil, a to je onaj Orient Flieger.
Da, da i od mene preporuka. Imam crnog, jako lep sat. Čak ni orient oznaka protiv koje se digla kuka i motika uopšte ne smeta i fino je uklopljena...
-
He, gledao ga ja ponovo (na fotkama) nakon RuSovog posta i u principu mi se dopada, ali Tdr logo ne mogu da svarim, pa to ti je :-) Imam ga na Makou Xl i tu sam naučio da ga tolerisem, ali na jednom svedenom, ratnom dizajnu mi sav taj "barok" bode oci :-D
Kako god bilo, to sam ja, možda na kraju i njega uzmem. Nekakav Flieger moram posedovati, naročito sada kada sam prodao Nighthawka (koji mi je bio jedini pilot, osim Sturmanskog)...
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
-
I tebe Zagore treba banovati, barem na 3 meseca
-
Izvini bruder,tako sam smrsao u dzepovima da mi samo ostaje da mastam i da molim deda mraza. Mozda cu sam sebe banovati :banghead:
-
Uh, al' je dobaaaar ovaj JLC... uzas! Za istetovirat ga...
A sad off, ali moram da se nadovezem na nesto sto je Anbeast napisao, a ja o tome toliko vec dugo razmisljam, ali nikako da "ispljunem", da otvorim dusu - sve mi nesto nezgodno radi raje koja voli ono sto ja ne volim, a cije misljenje i te kako cijenim...
Dakle... bilo kakava "bimetalna" narukvica, ma o kojem satu da se radilo; pepsi bezel; "cyclops lens" na bilo kojem satu da se nalazio; i evo, nazalost, taj Orientov logo, koji je krivac da jos nikada nisam posjedovao jedan od ovih satova... "TDR", kako ga je nazvao Anbeast, ili - unaprijed se izvinjavam na ovako crnim asocijacijama - logo neke od ovih novopecenih, fantomskih "osiguravajucih" kompanija, "zvucnog" imena, tipa "Royal Osiguranje" - a po nepisanom pravilu slijedi i otvaranje privatnog fakulteta - a sve u vlasnistvu novopecenog tajkuna, bivseg magacinera, ili sta ja znam cega vec... (ako se neko sjeca onog skeca Nadrealista: "Mi smo stara sarajevska piljarska familija... tu smo od sedamdeset druge... evo imamo i grb...")
I da me ne shvatite pogresno, i ja ih gotivim, a par modela mi se zaista jako, jako dopada, vec dugo (eno, npr. onaj Skyev Bambino... jednostavno fanstastican sat), sli dzaba, neke stvari u ovom nasem svijetu ovisnosti o satovima nikada, ali nikada necu svariti.
-
Ma dobar je taj Orient, ništa mu ne fali....meni je najgori Seiko 5 logo, katastrofa.
Bradati pogledaj neke Zeno ponude, mislim da je imao jedan small second poprilično povoljno na KP.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Aj' da i ja izjavim nešto za Dnevnik :)
Meni se logo Orienta dopada.
Prilog 102438
Bilo bi dosadno da nas nema raznih ;)
-
sličan logo ima tvornica posuđa EMO CELJE, bivša, sadašnja EMO ITT, EMO ADRIA
-
Orient - KUL, Orient logo - NEKUL :-D
Videh danas u Nisu onaj Citizen pilot. Ne izgleda lose, veliki sat. Ko tanjirić za desert :-) Nisam ga probao.
Pošto onaj Flieger Orient? (vi sto me znate, znate i da sam lenstina pa mi lakše da pitam nego da guglam :-))
-
Kod Ivana 100 i kusur, čini mi se 140e. I ja sam gledao Citizena uživo, nešto mi se više dojmio na slici.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pita Oceana, njam,njam:
Prilog 102531
-
Ma kakve su ono zlatne kuglice!?
I dosadilo mi gledat "Barcelona" na satu!
-
Kuglice sluze da ne klizaju prsti kad podesavas vreme. Sat nema krunicu nego taj neki patentirani sistem. Vodootporan do 5000m.
Sta ce, covek iz Barselone :)
-
A ruznog li sata!!!!!:flapper: Taj se samo moze bradonji svidjati.
-
Izmišljaju toplu vodu! Čuj nema krunice!?
Jel ovaj model ima negdje predstavljen na forumu? Ako nema,eto bradati zadatak za tebe kad ti se ovoliko sviđa. 😁
-
Trazi: Volite li pitu - Pita Barselona. Ili tako nekako. Bilo pre koju godinu :)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Jos ovo i meni dosta..Prilog 102561
-
E borko, tako svi kazemo, ali avaj :banghead:
-
Mario , zaheban nam je hobi!
-
Nije, ribolov je jos gori!
Roknes 5-6 glava eura na opremu - i ulovis smudja... :lol:
-
Većina ljudi skuplja magnete za frižider, a noob-ovi igracke od xxxx eura
-
Arch,
Šta je toliko skupo za pecanje? Jbg,pa ne love se ovdje sabljarke!?
-
Citat:
arch_m kaže:
Nije, ribolov je jos gori!
Roknes 5-6 glava eura na opremu - i ulovis smudja... :lol:
Imam par kolega na poslu koji bas ubijaju pare u opremu tako da znam kolika je to zaraza.
-
Dalibore, burazeru, vjeruj, cijene su paklene... profuraj samo kroz Shimanove ponude, pa da vidis kolike se tu pare vrte.
I sam sam se "upecao"...
-
Slike satova koji vam se svidjaju
Sad malo Off- dosta foruma ima lobije koji guraju neku svoju opremu- recimo ribolovni gdje se tvrdi da je ruzno pače varslica najbolja ma svijetu i sl. Kod nas ima plaćenika od amfibije, seika i citizena ;)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 102813 Rado bih ga posedovao....
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 102828
Morao sam da postavim a sad idem da se isplačem @
-