Strana 2 od 5 PrvaPrva 12345 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 49
Like Tree55Likes

tema: Savet za mob tel - Android sa dobrom kamerom

  1. #11
    Istaknuti član Avatar korisnika 23jewels
    Član od
    9.10.2010.
    Poruke
    2.174
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    230

    Određen forumom re: Savet za mob tel - Android sa dobrom kamerom

    Sebe smatram nezahtevnim korisnikom, kome je telefon prvenstveno potreban za prijem poziva i pozivanje. Puno manje za sms-ovanje, a najmanje za chatovanje i socijalne grupe... Najduze sam bio veran simbianu, jos od nokie 6600, pa sve do poslednjih modela, nisam menjao softver. Koristio sam i Lg l7, kao i jedan huawei sa android os, a trenutno koristim lumiu 625. Nisam neko ko ima vremena da cacka po netu i trazi aplikacije za telefon, uglavnom sam se ranije oslanjao na fabricke, uz pojedine dodate...

    Glavnu prednost telefona bih naveo upravo ovo sto je Hadzija rekao, neverovatno tecan rad. nema bagova, nema kocenja, odziv tača je sjajan, i aplikacije se otvaraju u trenutku. Meni je jako intuitivan, sve je na svom mestu. Android je umeo itekako da zabaguje, makar na modelima koje sam koristio. Lumiu koristim skoro godinu dana, i jos ni jedan put nisam nasilno restartova telefon. Druga stvar koja mi se jako dopada su nokijine mape. Naravno, rade u off line rezimu, i savrsene su.

    Ono sto mi smeta kod telefona je nedostatak pojedinih opcija na koje sam bio naviknut kod simbijana. Navescu samo jednu. Tipa profili zvona. kada sam uzeo telefon, telefon je imao samo jednu mogucnost podesavanja jacina zvona, npr 5/10. To bi znacilo da su apsolutno svi tonovi podeseni na tu jacinu, i poziv, i sms, i mail, pa cak i ton tipke na tacu. Posle "apdejta", stvar se malo popravila, sada su razdvojeni tonovi poziva, od tonova aplikacija i multimedije, ali i dalje nije savrseno. Pored toga, imam jos nekoliko zamerki tog tipa, uglavnom na šturost "fabrickih" modela, na stvari koje vecina korisnika mozda i ne primecuje, ali meni smetaju, jer sam naviknut na njih...

    U svakom slucaju, ja bih se opet odlucio za win mob, upravo zbog brzine i stabilnosti kojom radi. I da dodam da je hardver odlican. Poredio sam gore spomenute LG l7 i lumiu 625...nokia je za duzinu stapa ispred.
    vladas likes this.

  2. #12
    Stariji član Avatar korisnika dusan51
    Član od
    4.2.2012.
    Lokacija
    BG
    Poruke
    1.039
    Lajkovi
    8310
    Reputacioni uticaj
    26

    Određen forumom re: Savet za mob tel - Android sa dobrom kamerom

    Galaxy S4!!!! Ne razumem se u satove ali za mobilne mogu reci da ih poznajem jer sam osim Iphona sve koristio.Svi gore pomenuti fonovi imaju po neki nedostatak a galaxy S4,naravno nije bez mane,takvog telefona nema, je najizbalansiraniji i pripada Samsungu kao vodecem proizvodjacu i sve je njima podredjeno.Dobra(odlicna)kamera,video isto,Mp3 savrsen zvuk,baterija zamenjiva i za klasu bolja od navedenih sonija,Lumija,LG_ija....dalje,najboli ekran,prosiriva memorija izrada vrhunska,iako ga zovu plastikaner,ali vrhunski odradjen.Windows nema podrsku kao android ,sto se tice aplikacija, ni priblizno i nije interesantan developerima.Nokija je pukla sa windowsom pokusavsi nesto sa boljim kamerama ali broj piksela ne znaci mnogo, ima tu jos stosta.Sony luta kao guska u magli icena mu brzo pada pa jednog dana ako hoces da prodas Sony,Lg a tek Lumiju bolje da je poklonis.Spomenuo sam da nisam koristio jedino Iphon iz prostog razloga jer je to takvo smece za ogroman novac.Za sve sto sam napisao stojim sto posto iza toga.I savet,najbolje je kupiti nov telefon pa jos da je od nekog operatera naseg sa punom garancijom i tada si siguran sta si kupio.Ako kupujes polovan onda opet gledaj da je sa nase mreze i obavzno papiri, racun i garancija.Radnje po Zelenjaku i slicne zaobidji,samo one koje daju Samsungovu garanciju od 2godine.

  3. #13
    Član Avatar korisnika Mr D
    Član od
    30.12.2012.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    451
    Lajkovi
    2867
    Reputacioni uticaj
    29

    Određen forumom re: Savet za mob tel - Android sa dobrom kamerom

    Supruzi sam kupio za godišnjicu braka LG G2. Ona voli dosta da fotografiše (naročito decu), pa mi je kamera bila najvažniji kriterijum pri kupovini.
    Odličan telefon, iznenađujuće dobre fotografije (bolje od mojih na Nexusu) i fantastičan ekran. Mislim da je ovo apsolutni best buy u toj klasi (a cena je pala posle izlaska G3), sem ako se uključe i (uglavnom Kineski) proizvođači koji su kod nas sasvim nepoznati. Dakle, LG G2 je moja preporuka!

    Što se tiče ostalih telefona do oko 300 EUR, mislim da sa G2 mogu da se porede samo Nokia Lumia (ali nije Android, pa otpada) i poneki noviji Sony.

    Moguće je da Sony ima prednost u uslovima slabijeg osvetljenja, ali tu su zaista nijanse u pitanju.

    Napomena:
    Samsung S4 je odličan telefon, takođe ima dobre fotografije (mada mislim da je G2 malko bolji, novija geneacija senzora i sl) i ima odlične opšte karakteristike... ali meni nešto ne prijaju Samsunzi (plastika, opšti osećaj u ruci). Ipak, to je stvar ukusa, pa ne vredi raspravljati.

    Mislim da treba da odeš do radnje, pogledaš LG G2, Samsung Galaxy S4 i Sony (recimo M, Z) i uzmeš šta ti se više dopada u ruci. Koji god da uzmeš, nećeš pogrešiti.
    Poslednja ispravka: Mr D (29.10.2014. u 8:43)

  4. #14
    Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lokacija
    Doboj,R.SRPSKA
    Poruke
    4.981
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    139

    Određen forumom re: Savet za mob tel - Android sa dobrom kamerom

    Nešto ne vjerujem da smo mu pomogli ali tako je sa današnjim mobilnim telefonima- izbor je ogroman pa čovjek nije siguran šta bi uzeo.
    Jedino,što napisa Dušan,gledaj da ima papire od neke mreže kada budeš kupovao. To je jedina garancija koja vrijedi.

  5. #15
    Stariji član Avatar korisnika dusan51
    Član od
    4.2.2012.
    Lokacija
    BG
    Poruke
    1.039
    Lajkovi
    8310
    Reputacioni uticaj
    26

    Određen forumom re: Savet za mob tel - Android sa dobrom kamerom

    Moja preporuka posle Galaxy S4 bi bila LG G2 koji je odlican fon.Ono sto ja licno zameram LG_iju je neprosiriva memorija(koju fotkanje i video gutaju i to moras da imas u vidu ako mnogo slikas i snimas video) i nezamenjiva baterija, koja je inace dobra jer ima 3000mAh.Sto rece Mr D telefon mora i da ti se svidja, i na oko i u ruci a to mozes samo ako ih licno isprobas.

  6. #16
    Moderator Avatar korisnika vladas
    Član od
    16.9.2009.
    Lokacija
    Beograd, Srbija
    Poruke
    2.706
    Lajkovi
    4350
    Reputacioni uticaj
    179

    Određen forumom re: Savet za mob tel - Android sa dobrom kamerom

    Ja već dugo koristim razne WP (sada Lumia 925) kao osnovni telefon a prirodom posla sam probao i mnogo Android telefona. Silom prilika (*najviše silom zemljine teže ) i moja lepša polovina sada koristi android nakon WP telefona i nakon poslednjih bolnih iskustava - svakako bih ti preporučio neki od WP telefona. Naime - sa 2 dobra android telefona sam u nedelju dana imao toliko muka i lokovanja i restarta dok je sa WP-om sve bilo "smooth" .

    Preporuke:
    WP
    Najpre - Lumia 920 (teži i jeftiniji) ili Lumia 925 (lakši ali sa manje GB od 920).
    Odličan a jeftin izbor je Lumia 630 dok je pomenuta 735 verovatno najbolji izbor. I Ativ S je preporuka.

    Android
    Pomenuti LG G2 (odličan HW, dosta inovativan), HTC One M7 (odličan kvalitet izrade i GUI dosta nalik WP-u, malo lošija kamera) i eventualno Samsung S4 (odličan telefon u, meni lično slabom kućištu). Nisam siguran da li svi ovi telefoni upadaju ispod 250 EUR, za WP telefone sam siguran.



    * komentar - da ne bi bilo zabune, HTC 8x koji je moja Gospođa koristila je preživeo pad sa 12m visine na pločice, ekran je napukao ali je mogla da ga korsiti. Nakon zamene ekrana - telefon je ponovo ispustila (mnogo puta) i konačno se ekran ponovo rascvetao ali je telefon i dalje radio! Na kraju sam je častio novim telefonom a HTC je zaslužio mesto u muzeju (i još uvek radi )
    Poslednja ispravka: vladas (29.10.2014. u 14:36)
    backarelli, mizzy and MMario like this.
    No time to lose

  7. #17
    Član Avatar korisnika borko
    Član od
    29.4.2011.
    Lokacija
    Zürich
    Poruke
    282
    Lajkovi
    2243
    Reputacioni uticaj
    15

    Određen forumom re: Savet za mob tel - Android sa dobrom kamerom

    dobro je Hadzi napisao, tesko da se nakon ovoliko komentara pomoglo ali bar su se dali osobni utisci za pojedine modele i platforme. Do sad sam imao puno androida i windowsa i niti jedan mi nije legao kao iphone.( moje subjektivno misljenje)
    niti jedna platforma nije tako fluidna, vrhunska podrska, provjerene aplikacije( koliko znam apple ima najvecu ponudu aplikacija) nesto sto je meni izuzetno bitno je izrada samog uredjaja. koji god iphone se uzme u ruke niti jedan ne zvecka, ne pucketa plastika, jednostavno korisnik ima osjecaj da drzi vrijedan uredjaj u ruci. kamere od iphone 4 na dalje su odlicne.
    Kazem ovo je moje subjektivno misljenje i svatko ima pravo na njega.
    Ako imas volju i sansu, barem probaj se malo podruzit sa Ios-om, mozda ti legne, a moj glas u tom cijenovnom rangu ide definitivno za iphone 5.

  8. #18
    Istaknuti član Avatar korisnika Dragojlovic Darko
    Član od
    4.12.2012.
    Lokacija
    Kotor, Crna Gora
    Poruke
    3.190
    Lajkovi
    9742
    Reputacioni uticaj
    247

    Određen forumom re: Savet za mob tel - Android sa dobrom kamerom

    Slazem se sa Borkom meni ni jedan nije toliko glatko radio kao iPhone mozda je jednom ili 2 puta zabagovao za 4 god koristenja, a o izradi i kvalitetu ne treba ni govoriti tu sije sve bez premca, mada ni jedan iPhone se ne ukplapa u tu cijenu pa je bzv govoriti, mozda polovna 5-ica moze ili novi 4s.

    A sto se tice Androida LG G2 je i meni favorit, WP mi ima otac meni pomalo meni nezanimljiv ali stabilan software njega sluzi odlicno i on je prezadovoljan, znam dosta ljudi koji nisu prezahtjevni korisnici da koriste neki WP, meni se licno ne dopada ni jedna Nokia i mislim da dosta zaostaje za Samsungom, LG, Apple-om itd
    Ac Milan, il club piu titolato al mondo

  9. #19
    Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.627
    Lajkovi
    18026
    Reputacioni uticaj
    281

    Određen forumom re: Savet za mob tel - Android sa dobrom kamerom

    Gospodo,hvala svima.
    Ma kako čudno izgledalo-jeste mi pomogli

    Naravno da tema može da se nastavi jer verujem da će mnogi imati koristi od nje.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

  10. #20
    Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lokacija
    Doboj,R.SRPSKA
    Poruke
    4.981
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    139

    Određen forumom re: Savet za mob tel - Android sa dobrom kamerom

    Teško je nastaviti ovu temu jer su mišljenja oprečna i svako ima svog favorita.
    Jedino cijena igra neku ulogu u odabiru

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •