Ako su B&L, bila bi greota da to uradiš...
Ako su B&L, bila bi greota da to uradiš...
Jesu, imaju pecate na staklima B&L. Bausch i Lomb. Oni su izradjivali ta stakla, ne znam bas, o cemu se radi? Ali ja ih i ne nosim, jer bez dioptrije meni su neupotrebljive.
Ne treba goreti u zelji, s'vremenom sve ce doci...
Driving serija nosi Chromax stakla koja su posebno razvijana za vožnju i smanjuju refleksiju, a povećavaju kontrast zelenih i crvenih boja u odnosu na druge. One su relativno retke i cenjene među kolekcionarima, mada je kod nas to doduše irelevantno.
Jedan interesantan video koji govori o nekim stvarima (praktično o monopolu) za koje nisam siguran da su poznate svim ljubiteljima naočara.
U principu govori se o tome kako se nešto što košta 20 dolara prodaje po deset ili 20 puta većoj ceni i kako je došlo do te situacije. Priče o tome kako će tržište nešto regulisati, priče o konkurenciji, tržišnoj utakmici, antimonopolskim zakonima itd. su priče za brucoše prve godine Ekonomskog fakulteta. Ovo je monopol na delu. Doduše, nas koji volim satove ovakve i slične priče ne treba mnogo da iznenađuju.
Poslednja ispravka: skydrummer (23.6.2016. u 13:42)
Nisam pricitao ceo tekst i htedoh da napisem isto kao i za satove,ali sve si to lepo napisao
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
next year at this time I'll be a millionaire
Dve najzanimljivije od mnogo prinova. Cartier Vendome Santos, poznate kao Maks Zorin & Gordon Geko naočare.
Carrera Porsche Design 5621. Jako ih je teško naći u dobrom stanju, jer su sočiva vrlo osetljiva na grebanje, da ne kažem nekvalitetna, a ručke često kratke, pa većina ima potpuno izgrebano dno. Ove su nekim čudom kao nove.
![]()
Drugari,
vidim da je zamrla tema, al ajd ipak da pitam pa ako neko vidi vidi..
Zanimaju me persol 649 - 54mm, može i 714.
Po BG-u u radnjama ima samo 714 i to u TC stadion, al su paprenih 27k, još mala veličina tj 52mm.
Kako ste i gde nabavljali vi te vaše persolke....jel na nekim popustima, online ili ima neki šaner koji valja originalne tj. da je siguran?
Pozdrav
P.S.: Ako imate broj nekoga može na pp![]()
Godinu dana vlasnik Ray Ban-a Wayfarer, naravno original modela 2140, ove nove su mi bezveze, kupljene u Oculus optiku, zanima me kakva su vasa iskustva sa Oculus-om, meni su ovo prve naocare koje sam kupio, za sad nikakvih zamerki, iste su kao i prvog dana, srafovi nisu olabavili, samo sto se dosta dosta prljaju, verovatno jer je visoki sjaj i sociva su od stakla, perem ih u mlakoj vodi i sapunici, nista ne fali. Medjutim, malo mi je dosadila plastika (ram) i planiram da uzmem neke Carrera, nemam za vise, a i lepe su generalno. U Diopti nisam bio skoro, jer samo ih tamo ima, ako zna nekako otprilike od koliko se krecu cene, nek napise. PS.- Slike su lose, jer sam ih sa Messengera skinuo, nisam imao vremena da povezujem sa PC-om.
![]()
Napravi, uzmi, otmi ili prevari nece doci sami dinari ni euri i kidaj grebi celog sebe upotrebi i u zivot se usmeri, ali nemoj sebi!
Da malo oživim ovu temu i postavim slike mojih naočara za sunce.
Pošto sam jako samokritičan kako mi određeni modeli stoje, kupovina naočara mi predstavlja noćnu moru.
Nebrojeno puta sam vrteo kataloge proizvođača naočara i svaki put kada bih naleteo na nešto što mi se na prvu svidi, nakon probe bih doživeo veliko razočaranje.
Ovaj model je apsolutno zadovoljio sve moje kriterijume.
![]()
Čak toliko da sam morao da uzmem jos jedne ali u drugoj boji i sa većim procentom zatamnjenja.
![]()
Kvalitet izrade je vrhunski, stakla su polarizovana a za voznju su savrsene.
Inače, probao sam jos nekoliko modela iz njihove bogate ponude koji će malo pričekati zbog cena koje su prilično paprene.
Poslednja ispravka: srdjanr (6.9.2017. u 13:11)
Bookmarks sajtovi