-
Re: Koji mobilni telefon imate?
Naravno da nije nelegalno kupiti telefon u Nemackoj, stim da po pravilu ti trebas na granici da platis carinu i porez i uzmes povracaj Nemackog poreza...Ko meni moze da zabrani da kupim mobilni u Kongu , ako ima prodavnica sa telefonima:)
Sto je Ajfon bolji od androida pojma nemam , verovatno tu ima ista ona prica kao sa satovima, zavisi koji se modeli uporedjuju:) Licno meni se se svidja Ajfon , ali bi se uvek pre opredelio za win-osmicu:)
-
OK za carinu, ali mi je naslov iz novina malo glup. Ne poričem ni da je iPhone lep, ali ne shvatam zbog čega je toliko cenjen. Ukoliko ima nekih softverskih ili hardverskih prednosti koje napredni korisnici mogu da iskoriste, to razumem, ali bih voleo da mi neko objasni. Konačno sam pričao o tom telefonu sa nekime ko ga poseduje, ali nažalost, nije umeo ništa pametno da kaže.
Ja sam po Bakijevoj preporuci pre izvesnog vremena kupio motorolu, moja žena samsung, i nismo se pokajali. Telefoni nas normalno služe, nismo imali problema, pa zato i ne vidim razliku. Imam neke aplikacije koje sasvim normalno rade, a u koje spadaju neki rečnici, pasijans i slične zezalice i nikada nisam imao problema.
Uzgred, kakvi su ti utisci o Win8? Ne znam nikoga ko koristi taj operativni sistem, a pošto ga poseduješ, dobro je čuti nešto iz prve ruke.
-
Pa novinari uvek stave naslove sacuvaj me boze:)
Meni je fantastican, odziv fantastican , dizajn menija mi bas lezi, a ima sve aplikacije koje meni trebaju , tako da ja u skorijoj buducnistu napustam android:) Vladas ce ti vise objasniti o prednostima win telefona , par redova gore ga je bas nahvalio , a i ja sam prvi win fon video bas od njega:)
-
E, to je dobar odgovor - kratak i jasan. Ja sam od dotičnog vlasnika, inače kolege jednog mog prijatelja, pokušavao da izvučem odgovor kao inkvizitor, ali bez uspeha. Mislim da bih imao više uspeha da sam rešio da muzem jarca u šuplje rešeto.
-
ja sam na iphone jednostavno naviko.nemam pojma dal je bolji il gori od drugih ne znam cak ni koji jos sve telefoni postoje mislim na ove nove.znaci kupujem ga po inerciji zadovoljan sam i to je to.jedino sta sam primetio kad koristim viber da se mnogo bolje cuje ako i sagovornik koristi iphone.eto ni ja nisam od neke pomoci.
-
posto mi je htc ispao u more ( ko mi je kriv sto slikam brodove) uzeo sam u oslu na snizenju nokia lumia 520 , zanimalo me kako radi win platforma.mogu reci da je po meni odlično odradjen sistem,lak za upotrebu ,nezahtevan (tel . ne štuca iako nije jak po današnjim merilima) , uz njega ide besplatna auto navigacija i nokia mape (slično kao gugl maps) . win ima manje aplikacija u prodavnici ali sve bitne su dostupne,ima i xbox igre , prelazak sa androida na njega je bez problema. (prelazak sa simbiana na android je bio kao otkrovenje za mene :-) )
pozz
-
-
Pre petnaestak dana uzeh S3 mini, pošto vidim da od policije i pronalaska starog telefona nema ništa. Nije loš ovaj Samsung, ali baterija sramotno kratko traje.
-
Skoro sam razbio Note 2 o patos, toliko me je iznervirao. Posle dosta godina druženja sa Androidom, prebegao sam na WP8. Doduše, još uvek šetam i jabuku i neke Androide u poslovne svrhe.
-
Ja Nokia Lumia sa WIN8 neka 3 meseca i ne vracam se vise na Android
-
Nokia Lumia 920 mi je preteska a video sam da se mnooogo svidja mom stricu koji puno putuje (Nokia ima savrsenu navigaciju) pa mi je kupio Samsung Ativ S a ja mu dao Lumiu 920 koju sam kratko koristio. :) Pristao sam na to jer znam kakam je model Ativ S.
Razlika u ceni je velika ali nikako ne opravdava tu razliku jer Ativ S je takodje brutalan.
Super amoled ekran sa gorilla glass 2 zastitom,odlicna 8mpx kamera,mocan izgled,mocan dual-core 1,5 Ghz procesor,1gb rama..Vrh zaista..Ko zeli da predje na Win 8 os a ne zeli da da velike pare,definitivno preporucujem Samsung Ativ S.
Cena mu je,usudicu se da kazem,smesna ali je to zato jer Samsungu nije bitan Win operativni sistem.
Citat:
Neša kaže:
Pošto nemamo drugu temu o mobilnim telefonima, htedoh da pitam nešto u vezi sa iPhoneom. Imao sam prilike da ga danas pogledam i nisam primetio ništa posebno. Vlasnik nije umeo da mi kaže zbog čega je bolji od klasičnih telefona sa platformom Android, osim da je 'telefon bolji', premda mi ovo ništa ne znači bez nekih parametara šta je bolje. Malo sam čačkao po telefonu i nisam primetio ništa što bi na mene ostavilo utisak.
Napominjem da ne kupujem iPhone, već samo pitam, pošto su ovih dana vesti iz IT rubrika domaćih medija naprosto preplavljeni njime.
S tim u vezi, u
Blicu sam pročitao članak čudnog naslova:
Zašto u Srbiji nema legalno kupljenih „ajfona"?
Koliko znam, iPhone se u Srbiji može legalno kupiti od nekoga ko ga je doneo iz inostranstva, a može se kupiti i u inostranstvu u bilo kojoj njihovoj radnji. Ako neko npr. kupi iPhone u Nemačkoj, dobije fiskalni račun i donese ga ovde, ima pravo da ga proda, jer svako svojom imovinom može da raspolaže kako hoće. Znam da ne postoji uvoznik, ali nije protivzakonito kupiti telefon koji nije ukraden.
iPhone...Postoji vise razloga zasto je toliko popularan iako ga ja ne gotivim previse.
iOS je stabilan i bezbedan operativni sistem.
Savrseno je optimizovan hardver sa softverom.
Savrsen dizajn koji besprekorno lezi u ruci.
Savrsen je za korisnike kojima telefon sluzi kao telefon,tj savrsen je za poslovne korisnike.
I jako bitno...isti je kao Rolex..Daje statusni simbol.
Vecina i to velika vecina ga zeli jer zele da u kaficu drustvu pokaze svoju skupu igracku a cure da se slikaju sa njim i objave tu sliku na Fb-u. :)
Cinjenica je da je iPhone odlican telefon ali je jos veca cinjenica da velika vecina korisnika kupuje ovaj mob samo kao statusni simbol.
Takodje,Apple je strasno cenjena kompanija u SAD-u.U 95% filmova u SAD-u vidimo neki od Appleovih uredjaja.
Osnivac Apple-a,pokojni Steve Jobbs je bio genijalac i danasnja tehnologija mnogo duguje njemu.Vizionar pravi u svakom smislu te reci.....iPhone jeste precenjen ali kada kupujemo iPhone,kupujemo mocnu marku,mocan brend.
U Srbiji ne postoji zvanicni Apple store.Nedavno je otvoren u Hrvatskoj.
Da li ce i kada ce doci u Srbiju,zaista ne znam.
-
Slažem se za Ativ, žena ga koristi i brutalno je dobar telefon za male pare. Ja ga nisam kupio samo da ne bi imali dva ista telefona.
-
Slazem se - Samsung Ativ S je sada ubedljivo best buy za WP8. Ja sad nosim Nokiu 925 i naprosto sam odusevljen. Sve sitne zamerke koje bi bile upucene WP8 platformi - ovde su ispeglane Nokia Amber-om i odlicnim HW-om.
-
Aaaaa,Nokia 925!
Ljubomoran sam na tebe,ej! :)))) Salim se,neka te dugo verno sluzi. :)
-
-
Vladas...skroz se pridružujem tvojim zapažanjima! 😉
Premija od telefona. Ima tu još da se poradi, ali ništa što GDR3 neće rešiti.
-
Imao android među prvima,ocarao me,ali...kupio nokiu lumiju920 prezadovoljan...opet se vratio na android i opet ga prodao i opet kupio lumiju920...jednostavno po mom poimanju tesko koji joj telefon moze parirati po pitanju svega.jos samo malo dorade i wp kao i npkia bice prvi u svijetu...nadogradio sam na gdr3 koga interesuje nek malo prosurfa i da se prijavi kao developer da bi nadogradio tel.android je premoćan ali nokia ima ono nesto tako da ....
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Posle Nokie N9 presao sam na Iphone 5 i mogu reci posle 7 dana koriscenja da sam prezadovoljan... Dizajn, softver, hardver su ono sto ga odvaja od ostalih telefona... Za razliku od Androida koji se prilagodjava korisniku, kod IOS vlasnik treba da se prilagodi....
Prilog 87507
-
36 Priloženi(h) fajl(ova)
Na telefone sam do sada dao para, mogao sam garsonjeru u BG-u da kupim. :banghead: Kupovao uvek vodeće modele, znači brrrdo para mi ode. Sva sreća pa predjoh na satove :banghead: :banghead: :banghead:
Mobilna "groznica me ne prolazi ni dan danas. Medjutim, smirih se malo od kako sam počeo da lomim telefone zbog posla i od kako kupih Asus Nexus 7. Sada imam Motorolu DEFY, koju je teško razbiti i koja je kao izmišljena za moj posao.
Evo nekih modela koje sam sačuvao i imam ih i dan danas (neke naknadno kupio, tj. kasnije)
Motorola StarTak - poznata po tome kao prvi najmanji telefon na svetu (ujedno i najskuplji). Model "Jaguar" koji je limitiran, i dan danas košta koliko i Rolex. Ja imam "običan" model (180)
http://i61.tinypic.com/avfl7k.jpg
Prilog 88422 Prilog 88423 Prilog 88424
Sony J70 - Sony je u to vreme imao najviše nagrada za dizajn. Zajsta vrhunski dizajn tog vremena skoro svakog njihovog modela. I dan danas, ovaj model izgleda extravagantno. Moj primerak je u NOS stanju...
http://i57.tinypic.com/w9ibea.jpg
Prilog 88425 Prilog 88426
Sony Ericsson T68i - ...koji je nastao od Ericsson-ovog modela T68 . U suštini se radi skoro o istom telefonu. Razlika je u preinstaliranim aplikacijama, boji i materijalu kućišta. Inače, ovo je prvi model sa kolor displejom koji se pojavio u Srbiji i jedan od prvih ekrana "u boji" (sa matricom) na svetu. (pre njega samo niskobudžetni sagem) ....
http://i58.tinypic.com/29px7oy.jpg
Prilog 88427 Prilog 88428
...za ovaj model (što je u to vreme bila zajsta retkost) je postojala i hardverska kamera. Dakle, ovaj model je pionir u izvedbi "mobilni sa kamerom" . Kamera poseduje i svoju kožnu futrolu. Evo kako sve to izgleda u mom slučaju...
http://i62.tinypic.com/oavh4l.jpg
Prilog 88429 Prilog 88430
Sony Z7 - veoma lep telefon. U to vreme jedina mana ovog modela je bila cena. Žao mi je što više ne posedujem Z5, koji je stariji, a ujedno i po mom mišljenju , bolji. U toj seriji, najskuplji model je bio MZ5, koji i dan danas košta brdo para (kolekcionarski primerak) . Evo mog, po malo namučenog, ali ispravnog...
http://i57.tinypic.com/2009y6s.jpg
Prilog 88431 Prilog 88432 Prilog 88433
Nokia 7650 - inače , prvi nosilac Symbian platforme, koji je ujedno i utiocao na "podizanje revolucije" pametnih telefona. Vrlo nezgodan i veliki, bagovitog sistema , ali dobrog hardvera...
Prilog 88434 Prilog 88435
Nokia 6600 - poznatija kao "sapun" ili "hamburger" , kako je nazvana u Srbiji. Veoma popularan i jedan od boljih modela tadašnjice. Moj primerak, na žalost, nije ispravan (zvekn`o procesor)...
Prilog 88436 Prilog 88437
Nokia N93i - po meni, jedan od najbolje hardverski napravljenih telefona, koji je Nokia ikad napravila (uz N90). Sjaaaajan model, sa (u to vreme) najboljom kamerom na tržištu, odličnim ekranom. U to vreme o optičkom zoom-u su ostali konkurenti mogli samo da sanjaju. Ovaj model je imao 3x optički zum. Zajsta, sjajan model koji obožavam...
http://i62.tinypic.com/105e5na.jpg
Prilog 88438 Prilog 88439 Prilog 88440 Prilog 88441
Nokia N80 - model koji je podigao "prašinu" na tržištu svojom najavom. Nokia je u to vreme bila apsolutni lider na tržištu, te je ovaj komad posle "glasina" najave opasno privukao pažnju"geek"-ovima celog sveta. Ono što je za nimljivo, pri pojavi na Srpsko tržište, ovaj model je imao početnu maloprodajnu cenu od celih 1100e ! Ja ga koristim i dan danas kao službeni telefon. Radi kao singerica...
http://i61.tinypic.com/16iii6x.jpg
Prilog 88442 Prilog 88443
Sony Ericsson W960i - ...Sony je u to vreme vodio ozbiljnu borbu, kako bi privukao pažnju na tržištu. Predhodnik ovog modela je W950 koji je po nekima i bolji aparat od svog naslednika. Medjutim, w960i izgleda daleko prefinjenije od predhodnika, a nedostatke su nadomestili jednim od najbogatijih paketa tog vremena. U to vreme, jedini model koji je sadržao bluetooth stereo slušalice u standardnom paketu. Inače, veoooma lep (ali baš lep) model. Moj komad je u NOS stanju...
http://i62.tinypic.com/1043z42.jpg
Prilog 88444 Prilog 88445 Prilog 88446 Prilog 88447 Prilog 88448
...njegov "dok" je drugačiji od ovog koji nabavih. Ovaj koji posedujem je zapravo za (takodje odličan) model P1, no sve funkcioniše kako treba. Evo kako izgleda sa dokom (noću, kao svemirac :)))...
http://i60.tinypic.com/2z5vtdd.jpg
Prilog 88449 Prilog 88450
Nokia N95 8GB - ... vrlo popularan naslednik top modela N95. Što se mene tiče, već tad se polako osećalo blago "popuštanje" u kompaniji, što se hardvera tiče. Da ne pominjem i druge nasledne modele , kod kojih se to takodje osetilo (E52, E72...etc...)
Sve u svemu, model koji zaslužuje biti u kolekciji i koji je značajno obeležio svoje vreme popularnošću...
http://i61.tinypic.com/fnhgfk.jpg
Prilog 88451 Prilog 88452 Prilog 88453
Motorola DEFY - telefon koji je kao izmišljen za moje trenutno zanimanje. Sada ga nosim kao primarni telefon. IP67 zaštita je svakako dobrodošla u mom poslu. Sem toga, nikakva revolucija se ne može prepisati ovom modelu, sem extremne izdržljivosti. Meni u potpunosti odgovara, te će ostati sve dok "mrda" u mojim rukama...
Prilog 88454 Prilog 88455 Prilog 88456
Asus Nexus 7 (2) 2013- sjaaaajan mobilni uredjaj (tablet) , zbog koga sam prilično ne zainteresovan za ostatak "mobilnog sveta" . Svako ko ima potrebu za sličnom spravom (tablet) , moja čvrsta preporuka ...
http://i61.tinypic.com/nmhxsw.jpg
Prilog 88457
Eto... sve fotke u postu kao i telefoni su svakako moji :thumbsup:
-
Ja prešao pred Novu Godinu na LG G2, a HTC HD2 mi je (p)ostao službeni telefon.
A tu je i Nexus 7 (2013)...
-
vrlo, vrlo impresivno bakareli, ja isto obozavam da na zalihama imam nove-stare stvari
ja imam gomilu istih i prelivaju mi i mobilni telefoni, imam dva viska i uskoro treci jer mi istice ugovor, a imam stari telefon, potpuno novi ali jeftini su
nisam davao novac na telefone jer gube na vrednosti
tako bih voleo da sada imam potpuno novu nokiu 8210 ili 3310 ali tada nisam mogao da je priustim i ostavim je nekoriscenu
jako cudna fantazija koja ima racionalno utemeljenje
-
Sad na Lumiu 720.
Prosto obozavam Windows 8. :)
Steta sto ne mogu da priustim Lumiu 1020.
-
Uh i ja sam bas dosta telefona promijenio, ranije sam najvise imao Nokia, bukvalno sam svaka 2-3 mjeseca prodavao, kupovao novi itd.
Sada novac ide uglavnom na satove a imam iPhone 4 vec 3 ipo god i prezadovoljan sam, uvijek Apple ubuduce i sto se telefona i tableta tice(mislim ako se bude bilo u mogucnosti)
-
Baki, impresivna kolekcija.:thumbup:
-
Baki, svaka čast, puno odličnih telefona.
Ja ne čuvam stvari koje ne koristim, čak ni satove. Kad sam siguran da nešto više neću koristiti, odmah prodajem, poklanjam ili bacam. Često mi se desi da bacim nešto što mi posle i zatreba. :)
Inače, zadnji telefon koji sam kupio je bio HTC HD2, posle toga sam koristio samo službene telefone, S2, S3 kome sam skoro slomio ekran, sad S4.
-
Baki N93i,brutalan telefon,i ja sam ga imao,ali nazalost je morao da ode.
-
Ja isto sluzbeni s4 koristim i zadovoljan sam. Pogotovo kamerom. Prije toga sam imao s3. Prije njega onaj htc sa 3d kamerom. Ostatka se ne sjecam, kad sam mladji bio mijenjao sam ih ko carape.. u najboljem sjecanju su mi ostali:
siemens sl45 (prvi mobitel koji je mogao mp3 vrtit)
http://1.bp.blogspot.com/_SLo7sm33HF...s_sl45_mp3.jpg
Iphone 2g (revolucija)
http://www.usedphoneuk.com/img/b/45ZP_iphone-2g-big.gif
Nokia 8850 (najbolja izrada do dana danasnjeg, full metalni case)
http://www.retrons.com/image/0351_8850.jpg
-
Ja trenutno imam HTC One.
Uvek uzimam premium telefone. Pre njega sam uvek uzimao Nokijinu enterprise seriju, pa onda lumiju 920. Medjutim ona nije bila metalna, pa sam zbog toga presao na sadasnji. :)
Hehe, i ja sam imao SL45. I dalje ga imam, samo je u losem stanju... To mi je bio jedan od omiljenih telefona! :)
-
Imam Samsungov galaxy Note N7000, koji izgleda kao presovana cigla. Nedavno mu je stavljena nova baterija, koja odlično radi posao, a telefon mi se dopada zbog velikog ekrana i koristi za posao.
Razmišljam da ga prebacim na Cyanogenmod. Jel ima neko iskustva sa time? Ne mislim na postupak prebacivanja, nego da li taj sistem valja čemu.
-
ja imam najgori telefon gde god da se nađem, bar je kao nov i nikada nema nikakvih smetnji u radu :(
http://i59.tinypic.com/c6np4.jpg
-
Kad vec spominjete starije modele...
SE K800i je zakon.
Skoro 6 god ga koristio i apsolutno nikakvih zamerki.
To je vec legenda od telefona. Dan danas moj primerak radi savrseno. :)
-
...da, K800 je mnogo uspeliji model od njegovog naslednika (k850) . Kod njega jedini problem koji se dešavao je dzojstik. Njih sam se namenjao dok sam bio u serviserskim vodama...
-
Mora da si stavljao kvalitetne dzojstike kad si ih toliko menjao.oduvek si voleo kinu.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Haha Bakili deda te ubija. Što je takav??
Inace među prvim mob,imao sam nokia 8110
Prilog 88503
-
Citat:
jagos kaže:
Mora da si stavljao kvalitetne dzojstike kad si ih toliko menjao.oduvek si voleo kinu.
德達,波拉克山恩鬼怒川
Citat:
milan zmaj kaže:
Haha Bakili deda te ubija. Što je takav??
...pokvarile mu se kočnice na kolicima, pa je ljut
-
LG Nexus 5. Takozvani, Google Phone. Posle svih modela Iphona sam presao na ovaj. Koristim ga od NG. Osnovni razlog za prelazak je velicina ekrana, kućište telefona, ne treba nikakav akaunt da nesto kupite ili skinete sa bilo koje prodavnice, itd... Kako ja kažem, Android je vise ljudski nego IOS. Naravno, to je moje iskustvo i mišljenje. Pozdrav!
-
ja sam imao taj k800i samo nedelju ili dve dana, spucao sam tri stipendije u njega i odmah ga prosledio dalje
sem izgleda, kvaliteta obrade i fotoaparata, nista mi se nije na njemu svidelo, i posle njega nisam nijedan skup telefon uzeo vise
a presao sam sa benq siemens-a EF81, jedan od prvih pametnih telefona, kvalitet obrade, magnezijumsko kuciste, jos ga cuvam, brojne korisne aplikacije, dosta je bio jeftin...steta pa je firma propala
http://i61.tinypic.com/11cdp49.jpg
sa druge strane taj siemens me seca na prvo ozbiljno zaljubljivanje u M....u heheh, kraj gimnazije i polazak na fakultet i prvu desetku i prvi semestar :lol:
-
Jel narode, jel ima ko Lumiu 1520?
Ako ima/imao, volio bih čuti iskustva tipa kvarili se hardverski?
Imam ga namjeru uzeti u dogledno vrijeme,ako se to ne bude isplatilo,onda 920 ili 1020.
-
Hadži, 925 ti toplo preporučujem ako ne uloviš 1520. Dva komada imam i prezadovoljan sam. Nemam lično 1520, ali znam neke koji imaju, i uglavnom cvrkuću od radosti s njom. Probao sam 930 i ne dopada mi se debljina, a sve ostalo je ok.
-
Dobro,925/920 i nije neka razlika(drugačiji tip ekrana ali veća memorija kod 920).
1520 je monstrum,a pošto ja ne nosim mob u džepu,bio bi pogodak u sridu!
Hvala u svakom slučaju