-
Re: Koji mobilni telefon imate?
Neka pogleda Sony xperia z3
-
Preporučio bih Lumiju 640. Već 3 godine koristim Windows Phone i zadovoljan sam.
-
Hvala na odgovorima, a sada je izgleda nastupio preokret - stari telefon je proradio ;)
-
-
Samo se ti smej, ali ja sam morao mečku da rodim dok nisam proučio sve dostupne telefone na tržištu :D
-
Ako hoćeš odvojiti malo više (iznad 300€) Huawei P8, ako malo manje (ispod 200€ je već) onda P8 Lite. Ako već treba ekrančina.
-
Pratio sam od pocetka tvoj post za novi zenin telefon, a danas sam se slatko nasmijao. :D
A da ti dam savet za drugi telefon, tu se stvarno ne razumijem, hvala Bogu da je stari proradio. :thumbsup:
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo.posle 10-ak dana korišćenja mogu i ja preporučiti (za cenovni rang 150-200 evra) HUAWEI P8 Lite.
Ispod sam izdvojio karakteristike koje smatram bitnim.
Lični utisak- Telefon radi brzo i glatko ,bez seckanja.Fotografije sa obe kamere su vrlo dobrog kvaliteta. Video je pristojan.Kretanje kroz internet brzo i opušteno.
Kvalitet spoljnjeg zvučnika (muzika)-jako dobar,prirodan.
Mogu se koristiti dve sim kartice ako se odreknete proširenja memorije (interna je 16 Gb-dostupno 10 Gb).
Mane-
Ako je Wi-Fi neprekidno uključen i ako je ažuriranje (recimo Fejsa) aktivno onda se baterija relativno brzo troši.Ipak ,sem ako niste ekstremni korisnik, do povečerja će izdržati.Ako je Wi-Fi isključen-nema problema.
Na jakom suncu ekran je slabo čitljiv. Kod prethodne Xperia-e je taj segment bio bolji.
Realno, telefon sa upotrebljivom garancijom se može kupiti za 170 evra.
Procesor |
|
|
Procesor : Octa-core |
|
Takt : 1200 MHz |
|
Baterija |
|
|
Vrsta : Li-Ion |
|
Kapacitet : 2200 mAh |
|
Ekran |
Glavni |
|
|
Tip : IPS LCD |
|
Veličina : 5.0 inča |
|
Kamera |
Glavna |
|
|
Orijentacija sočiva : sa zadnje strane |
|
Broj piksela senzora : 13.0 megapiksela |
|
Rezolucija fotografija : 4160x3120 piksela, |
|
Rezolucija videa : (1080p) 1920x1080 piksela, |
|
Ostalo : video zapis, blic, autofokus, |
|
|
|
|
Pomoćna |
|
|
Orijentacija sočiva : sa prednje strane |
|
Broj piksela senzora : 5.0 megapiksela |
|
Memorija
|
Eksterna |
|
|
Podržani formati : microSD (Trans Flash), |
|
Maximalno podržano : 131072 MB |
|
Softver |
Operativni
sistem |
|
|
Vrsta : Android |
|
Verzija : v5.0 |
|
Mreže : 850Mhz, 900Mhz, 1800Mhz, 1900Mhz, HSDPA, LTE,
Prilog 124157
-
I ja već mesec dana koristim ovaj P8 Lite i sasvim sam zadovoljan njime. Uzeo u Telenoru.
Ne koristim prečesto Wi-fi i ostale gutače energije, tako da mi baterija traje po 4-5 dana.
Pre njega imao sam Lumiu 630. I ona je bio sasvim zadovoljavajući.
Ali ovaj P8 Lite mi je lepši i dizajnom prilično koketira/kopira Iphone.
-
3 meseca S6 edge plus...odlican ali Note 4 predjasnji za manje novca isto odlican.
Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока
-
Lumia 640 XL. Prezadovoljan sam.
-
S7
послато са sm-g930f уз помоћ тапатока
-
LeEco 2
Sent from my Le X620 using Tapatalk
-
Xiaomi Mi 3s.
Osim sto je nedavno imao bug kod updatea pa se morao malo suncati u servisu,mob je brutalan. Upareni quad core procesori,magnezijsko kuciste,32 GB memorije (prosirivo!) I 3 GB rama,otisak prsta i baterija od 4000 mAh...
Ne nositi punjac sa sobom...neprocjenjivo.
sent from my LV using Gucci
-
Xiaomi Redmi Note 3 Pro, zver od telefona za smešne novce. Imam ga od oktobra i prezadovoljan sam. Sledeći će takođe biti Xiaomi i to verovatno Mi5s, taman da mu malo padne cena.
RN3 Pro via TT
-
Nosio sam Nexus 5 pune 3 godine i napokon je došlo vrijeme za zamijenu.
Ponovio sam se prije par mjeseci sa OnePlus3. Utisci su se slegli ali me i dalje oduševljava baterija (screen on 6-7 sati)
kao i dash charge (VOCC -ova tehnologija brzog punjenja). Prvi "kinez" i pun pogodak.
-
Taj QC mi bas fali. Ova gargantuanska baterija od 4Ah se puni tri sata od nule.
RN3 Pro via TT
-
Od 0% - 60% za 30 minuta i to ne na papiru. A telefon `ladan. Sve im je spakovano u punjač (5V/4A - 20W)
-
Taj standard je manje vise isti kod svih samo se drugačije zove. Tipično puni 0-100 za ispod sat vremena bateriju od oko 3Ah. Nije baš sve u punjaču. Ima i baterija svoju elektroniku a i čipset telefona mora da bude spreman na to.
RN3 Pro via TT
-
Ehm,.. ne bih se složio kolega. Ne zato što ga ja koristim ali sam bio u prilici da vidim/pipnem telefone koji koriste
Qualcomm quick charge tehnologiju. Telefoni - baterija su topli. Dash charge koristi modifikovanu industrijsku
tehnologiju VOOC (prethodno pogrešno napisah gore - lapsus prst). Rezultat = telefon je "hladan".
Uzimam primjer Samsungov Note 4 (koristi ga moj badžo). Ne znam za noviju QC3 tehnologiju,
mislim da je implementirana u HTC10 i LG G5? Svejedno, obe tehnologije rade posao a i tema je malo omašena, pa...
-
LG G2 .... sve mi se manje menja, buduci da za modele koje orave znatnu razliku (npr note4/5, 6p i sl) treba dati para kao za neki lep sat koji ce trajati daleko duze
-
Kolege,malo da obnovimo i ovu temu.
Zanima me,koji telefon koristite za slikanje satova.Imam S6,ali sam ga uzeo polovnog u dobrom stanju,medjutim,hteo bih da kupim bas nov telefon.
Na telefonu svasta koristim,tako da me,pored kamere,zanima i svakodnevno koriscenje telefona,koliko baguje,resetovanje itd.
Hvala.[emoji16]
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
Honor 8 trenutno.
Za sada ok.
Tapatalk je znao manitat al danas stigla nova nadogradnja pa ćemo vidjeti.
-
Bas gledam da uzmem Honor 8,kakav je makro snimak satova?Meni tu S6 dominira,ali mi je dosadan dizajn,a honor 8 je vrh.
Ako bi mogao da slikas par satova malo blize i da postavis ovde,bio bih veoma zahvalan.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
Nenade ja imam S7 i baš sam zadivoljan, kamera je pravi biser, nebih ja baš gledao kineze a vec imaš samsungov flagship.
Recimo Huaveji posle 2-3 mjeseca korisćenja dobije ružne ogrebotine i tragove korišćena.
-
Daleko od toga sto kazes da dobija ogrebotine. Evo vec godinu ipo dana nosim p9 lite, osim dela gde mi je ispao sa velike visine a da pritom nije pukao ekran vec napravio ulubljenje na cosku kucista, nikakvu ogrebotinu nemam. Telefon ko iz radnje da je sada izasao. Kamera extra slike pravi, makro mod sasvim solidan, sve u svemu odlican telefon. A sad merkam mate 10lite uhhhh
-
LG V20. Prezadovoljan. Kamera ubija.
Sent from my LG V20 using Tapatalk
-
Koristio sam na dan S7 edge,ono je zverina.Kamera ubija,ali zakrivljen ekran,ako padne ode jedan Seiko za popravku.LG V20 lepo slika,ima ga jos jedan kolega i prezadovoljan je.
Na kraju sam porucio Honor 8 gold 64gb,pa cu videti kako ce se pokazati.Kolega Hadzi Dalibor me je bas ispostovao sa nekoliko fotografija svoje Seiko tune i mogu reci da Honor 8 pravi dobre fotografije.Sto se performansi uredjaja tice,u to ne sumnjam.
Da se neko ne zbuni,gledao sam telefone sa ekranom ispod 5.5 inca,zato je izbor bio jako suzen.
Hvala na odgovorima
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Pa imao si s7 i bez zalrivljenog ekrana... Radi identično kao edge
-
Tako je, S7 je vrlo malo zakrivljen a i ekran je 5,1, bolje rezolucije od honora, bolja kamera dosta, staklo gorila4 (kod honora3), vodonepropusan, istina i nešto skuplji od Honora.
-
Znam kolega,nego komentarisem model koji sam koristio tog dana.Nekako mi je S7 isti kao S6,pa sam odustao od njega.Hvala u svakom slucaju.
-
Telefon ko telefon, ionako služi da čitam forum o satovim :)
-
Koji mobilni telefon imate?
Citat:
Baron kaže:
Tako je, S7 je vrlo malo zakrivljen a i ekran je 5,1, bolje rezolucije od honora, bolja kamera dosta, staklo gorila4 (kod honora3), vodonepropusan, istina i nešto skuplji od Honora.
Potpuno se slazem sa tobom,ali mi je identican kao S6,to me odbija,a sve ostalo vrh.
Dobra ti upotreba[emoji23][emoji23][emoji23]
-
Moj mladji brat imao S6. Vrh telefon... Jedino sto ga punio na svaka 5h. [emoji23]
-
Mene fascinira koliko se S7 ne grebe. To mi je prvi jači telefon. Doduše platio sam ga dosta ispod cene, i i dalje mislim da ne vredi koliko košta.
Najviše mi znači brzo punjenje i to što je sam telefon brz ko munja. I naravno uvek je dobro to što ima zaista dobru kameru.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Brzo punjenje je keva,kamera na S7 kida,izrada super,ali u odnosu na S6,smara malo dizajn.Msm za nekog ko prelazi sa S6 na S7.
-
Citat:
Uros GT kaže:
Mene fascinira koliko se S7 ne grebe. To mi je prvi jači telefon. Doduše platio sam ga dosta ispod cene, i i dalje mislim da ne vredi koliko košta.
Najviše mi znači brzo punjenje i to što je sam telefon brz ko munja. I naravno uvek je dobro to što ima zaista dobru kameru.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Da si koristio S2 znao bi da se S7 grebe kao greb-greb lutrija. S2 sa gorila glass 2 staklom bilo je nemoguće isgrebati. Ja sam kolegi prodao davnooo svoj S2 i danas mu je ekran manje izgreban od ovog S7. Problem je u gorila glass koji je u svakoj novoj verziji sve tanji, ali i lošiji.
S7 liči na S6, ali samo liči. Ima drastično bolju bateriju i dosta bolju kameru.
Na kraju, koji to crni kvadrat ne liči na drugi crni kvadrat :)
-
S2 je bio telefoncina,uzeo sam ga novog kada je izasao.U pravu si za ovo oko kvadrata i slicnosti,ali meni bas,bas lice i to me malo odbija.
Svi sada skrtare na materijalima,nista novo,a mi placamo.
-
Zna li neko kakav je A7-2017. Dosadio mi je S7 a i tu bi moglo da bude neke razlike za neki jeftiniji satic. Uzela zena j5 2016 i uopste nije los tel i kamera mu je dobra...ali me zanima A7..pa ako neko zna ili ga ima...
Послато са SM-J510F уз помоћ Тапатока
-
A serija je pristojna serija samo malo vise precenjena, po mom misljenju. A7 2017 je ispod S7 i to poprilicno. Razmisli o V30 ako ti je vec toliko dosadio S7 a ako zelis da ostanes na tom rangu. Ponavljam, A7 2017 je dobar telefon ali nikako porediv sa S7 ni u jednom segmentu.