Vec neko vreme koristim (i za posao i za "razonodu") LG Optimus 7 sa Windows Phone 7.5 i totalno sam odusevljen...
Prilog 19249
Printable View
Vec neko vreme koristim (i za posao i za "razonodu") LG Optimus 7 sa Windows Phone 7.5 i totalno sam odusevljen...
Prilog 19249
Punisheru, zanimljivo izlaganje ali ne u potpunosti i tačno.
Kao prvo Apple korisnici ne ponižavaju druge, već se ostrašćeni korisnici svih mobilnih platformi medjusobno ponižavaju.
Drugo, iPhone je derivat Unixa a Android Linuxa, što je ipak različito.
Ono sto prodaje iPhone nije nabudzena specifikacija kao kod Android i drugih telefona, vec "USER EXPERIENCE" i to je razlog zbog kojeg ga i dalje koristim. Uvek dobijem garantovani odziv telefona na bilo šta što radim, bez kočenja, usporavanja, restartovanja i sličnih stvari koje su recimo na Windows Mobile v5.x platformi (poslednji Windows mobile koji sam koristio) bile uobičajene, a koliko čujem i kod nekih Android korisnika.
Procitaj zanimljiv tekst o jednom od razloga zbog kojeg iPhone ima mnogo bolji user experience: Why Android Will Always Be Laggier Than iOS | Cult of Mac
Ti koristis telefon koji je samo za telefoniranje + PDA, ja koristim telefon koji ujedno i PDA i radi skoro sve ono sto radi i desktop računar a da pritom ne naruši performanse primarnih procesa a to su - telefoniranje i korisnički interfejs.Citat:
Here’s why Android can’t render its touch UI without lagging, according to Munn. In iOS, UI rendering processes occur with dedicated threads in real-time priority, halting other processes and focusing all attention on rendering the UI. In other words, every time you touch your finger to your iPhone’s display, the OS literally goes crazy: “Someone’s touching us! Someone’s touching us! Stop everything else you’re doing, someone’s touching us!”
In Android, though, UI rendering processes occur along with the main thread with normal priority. In other words, it treats rendering the UI the same way as it would, say, downloading a podcast in the background, checking for SMSes, or anything else. Hence, a choppy UI.
Na kraju da kažem da sam koristio i Android na HTC Desire S telefonu i zaista je kvalitetan OS kao i telefon, ali nažalost i dalje važi ono što sam u ovoj poruci citirao.
Zaključak je da su razlike sve manje, ali su i očekivane jer kod iPhone-a jedan proizvođač proizvodi i telefon i OS, dok kod Androida to nije slučaj za sada. Verujem da će Google ubrzo krenuti u integraciju svog mobilnog OS-a i telefona svoje najnovije ćerke kompanije (Motorola Mobility) pa ćemo u bliskoj budućnosti dobiti mnogo kvalitetnije Android telefone.
Do tada, iPhone je i dalje moj izbor ;)
Vlado, bilo bi dobro da uradiš malo poredjenje Androida i Win 7 platforme, pošto si koristio i jednu i drugu. Ja nisam koristio Win 7 pa ne želim da je komentarišem.
Pre 5 godina sam sebi rekao Windows mobile - više nikad, jer sam bio potpuno razočaran performansama v5.x, ali ako je win 7 stvarno tako dobar možda mu jednog dana dam novu šansu :)
Vladane,
Probaj bilo koji wm 6.5 ili 7. Dosta sam se igrao sa HTC HD2, koji je cak dual boot, sa Android-om na kartici. Nema laga, nema kocenja ni na win-u ni na Androidu. Imao sam dosta PDA uredjaja pre 114-ice, recimo pretposlednji iPAQ 2790b, gde sam instalirao wm6.5, uredjaj je leteo. 114-ica ima originalni 6.0, nisam ga menjao jer mi treba zbog nekih programa, takodje odlicno radi na samo 625 MHz.
Nemam nista protiv tvog nacina razmisljanja koji se zasniva na user expririence bazi, ali licno ne bih mnogo verovao bazi korisnika iOS-a jer je u pitanju kult obozavanja. Koristio sam i MAC racunare ali nikad nisam kupio nijedan niti cu jer su preskupi za ono sto nude, ista prica kao sa VW Golfom, zasto bih kupio Golfa kada imam za 30 % manje para bolju masinu sa Hyundai i30. Kult VW-a, drzi cenu, nekvarljiv i ostale gluposti.....
Kazes da ocekujes u buducnosti bolje Android telefone, oni su vec bolji po karakteristikama, jos da se ispegla sw i to je to.
Zasto sve ovo pominjem? Ne mogu da podrzim da postoji veza izmedju statusnih simbola kao sto su satovi i kao sto je parce plastike zvano mobilni telefon. U sat uvek vredi uloziti pare, u mobilni SAMO ako ti je stvarno potrebno. Kapitalizam je smisljen tako da se vestacki odrzava potraznja za novim proizvodima iako nema realne potrebe. Verujem da tebi posao zavrsava i iPhone 3 GS od stotinak evra ali ipak imas telefon od 400+ evra.
Postali smo techno robovi, zavisnici smo od sve boljih i boljih uredjaja. Ranije sam menjao racunar na 6 meseci, a onda sam stao i zamislio se pa pokusao da stavim na papir koliko sam para dao na racunare za poslednjih 20 godina. Dovoljno da kupim nov i30.
Skup sat je investicija, skup telefon nije.
Punisher, odmah da kažem da su svi tvoji komentari na mestu i zaista se slažem sa skoro svim što si napisao.
Što se tiče WM6.5 znam da je bolji ali opet neki vlasnici sa kojima sam pričao nisu baš oduševljeni, dok su sa WM7 skoro svi zadovoljni.
Slažem se da postoji taj kult obožavanja Mac-a ali to je upravo ono što Apple najbolje radi, izaziva emocije kod ljudi i stvara nekad i nerazumno i neracionalno ponašanje.
Ja sam kupio iPhone iz drugog razloga, a to je što zaista intenzivno koristim telefon za mnoge stvari pored telefoniranja, i tu je iPhone u tom trenutku bio ubedljivo najbolji (pre oko 3 godine).Sada je konkurencija jača, ali i dalje sam mu ostao veran, a zamenio sam 3GS jer je plastika već napukla na nekim delovima od ne baš nežnog rukovanja.
I na kraju da istaknem ono što mi se najviše svidelo od svega napisanog:
:congrats:Citat:
Skup sat je investicija, skup telefon nije.
I da dopunim da nije baš svaki skup sat dobra investicija, ali oni PRAVI definitivno jesu ;)
Mi se ovde bavimo definisanjem PRAVIH satova ;)
Upravo tako! :thumbsup:
OFF
Ja na satove ne gledam kao na investiciju.
I jedno i drugo (sat i telefon) su bacene pare, i jedno i drugo se kupuje srcem, a ne glavom ili stomakom.
Obe stvari su hirovi razvijenog potrosackog drustva, hedonisticki zivotni pristup mi dozvoljava da uzivam u obe :P
Svak ima svoje misljenje, zelje i mogucnosti, pa tako ja ne mislim da su bacene pare na satove! Na mobitele iskreno receno jesu al gusti se placaju! Ja uglavnom kupujem srcem i glavom (ne znama jel gornjom ili donjom :lol: ) ali drugim ljudima koji nisu u mogucnosti pa potrose zadnje novce sta imaju to je ludost!
Ja sebi kazem "jednom se zivi" i onda se zelim razveseliti s cim god mogu :thumbsup:
EDIT: i zaboravih na kraju napisat koji mobilni imam :D
Samsung Galaxy S2
Najbolji mobilni koji sam do sad imao ukljucujuci i Iphone4!!!
Jedan od razloga što je Windows Phone 7 bolji od prethodnih MSovih mobilnih OS-ova je i taj što je on baziran na potpuno novoj platformi. Naziv sistema je Windows Phone 7 (WP7), a ne Windows Mobile 7 (tako nešto ne postoji - poslednji WM je bio WM6.5)
Windows Mobile se bazira na Win CE platformi razvijanoj za PocketPC (PDA) računare u vreme kad još nije bilo reči o integraciji PDA uređaja i mobilnih telefona. Sve naredne verzije (PocketPC, WM2003, WM5, 6, 6.5) su u neku ruku samo nadogradnja WinCE-a. Zato su Windows Mobile telefoni uvek imali komparativno gore rezultate u iskustvima korisnika, bar kada je reč o njegovoj upotrebljivosti kao telefona.
Ovo je jedini post (izlaganje) koji sam pročitao, a koji bi se mogao okarakterisati kao činjenica. Iz tog razloga sam dao reputaciju ovom postu. Mobilnim telefonima se bavim već 15god i do skoro sam pratio bukvalno svaku novost, vest, novitet... sve dok nisam došao na forum Svet Satova. Od tog trenutka sam toliko omadjijan satovima, da se nesećam kad sam napisao neki post na mobilnom forumu na kome sam godinama prisutan. Inače, to je jedan od najboljih "naših" foruma ,koji se bavi (izmedju ostalog) mobilnom telefonijom, upravo kao što je Svet Satova za svoju tematiku.
O platformi ne želim raspravljati, jer mi se upravo ta tematika "smučila" , zbog sve učestalih komentara koji su se provlačili kroz, skoro, svaku temu i razvodnjavali suštinu i smisao off-iranjem. Ja, lično, nisam pristalica i-OS-a jer živim u Srbiji. Iz tog razloga, niko od nas i ne koristi MAC ili Linux (ima user-a, ali u vrlo malom broju) na desktop računaru.
Što se telefona tiče, skup je to sport. Ne znam ni sam ,koliko modela sam provukao kroz ruke i za to vreme izgubio gomilu novca, što je ne izbežan faktor. Sada sam rešio da "okačim rukavice o klin" i ostanem na trenutnom modelu.
Vladane Stevanoviću , mogao bih te ispraviti u mnogo stvari, već bi se to pretvorilo u besomučno-kilometarske postove, kakav je upravo i ovaj. Samo ću te zamoliti, da me podsetiš na sledećem skupu, da ti pokažem šta uistinu znači "user frendly" ,ako te bude interesovalo. Još jedan mali savet... nemoj se zanositi da ti iP može u potpunosti zameniti PC. Ne samo on, već bilo koji mobilni telefon. To ti je (poredjenja radi) , kao kad bi rekao da ti grejalica na duvanje može zameniti centralno grejanje.
Što se telefona tiče, prva mašina mi je bila Motorola Star-TAC 130 , sada sam na HTC Desire Z. Mogao sam do sada da predjem na drugi telefon, ali bi me žena izbacila iz kuće. Možda ipak izletim iz svog doma, ali zbog satova.:D
Zaboravio sam da napišem da kao sekundarni telefon trenutno koristim Samsung B 2100. Napisaću i kratak review tog modela, jer je namenjen svim ljudima koji se bave extremnim poslom ili sportom. Svako ko ima potrebu za G-Shock-om ,sigurno ima potrebu i za ovim telefonom.
Samo jos kazi koji je forum za mobilne slican ovom za satove pa da zavrsimo sa ovim :)
Evo linka...
Mobilna telefonija ~ Operateri ~ Servisiranje ~ Smartphone
-isti nick sam i tamo koristio, već sam ne aktivan, od kako sam se "učlanio" u Svet Satova...
Šta je investicija?
1. Akcija ili proces investiranja novca u cilju osvarivanja profita ili bilo kakve materijalne koristi
2. Predmet vredan kupovine iz razloga što može biti profitabilan ili koristan u budućnosti.
Za mene će bilo koji sat koji imam danas biti isto tako koristan i za 50 godina, sa aspekta njegove upotrebne vrednosti, što sigurno neće važiti za bilo koji telefon koji danas imam. Takođe ima dosta satova čija vam kupovina može obezbediti i materijalnu korist u budućnosti, ali moramo biti pažljivi prilikom kupovine. Naravno da retko ko od nas to radi i razmišlja o tome, ali bitno je i to napomenuti, ako već hoćemo da teramo mak na konac. Voleo bih da to neko pokuša i uspe za mobilni telefon.
Bilo kako bilo možemo tumačiti semantiku rečenog do sutra, najbitnije je da ja razumem vas i da vi razumete mene. ;)
I da, backarelli molim te pokaži mi prilikom sledećeg okupljanja šta to znači user friendly, verujem da ću se iznenaditi. :D
Za kraj da napomenem da nisam rekao da telefon može da zameni PC, već samo da radi skoro sve što i PC, odnosno ono što meni od PC-a i treba, da budem malo jasniji, pošto je ovo ipak individualno.
A, da mi ipak batalimo raspravu o telefonima i da se okrenemo satovima... :yes4:
Prilog 19354 Prilog 19355 Prilog 19356 ...na Android-u , pa ćeš ti sam iOS u Prilog 19359 ...joke :lol:
:adore: Prilog 19358 :D
Svi telefoni imaju svojih dobrih i losih strana,tu prvenstveno mislim na operativni sistem.Meni licno je zakon WM ili synbian jer sam po njima mogao da prckam do mile volje. Kod Apple-a i Androida toga nema.Znaci neko je odlucio tako i to je to.Android polako jede Apple,ako ga vec nije i "pojeo",ali iz tog Apple-a stoji ogromna reklama a cena koju treba platiti je prevelika,ogromna. Evo jednog linka,koliko zaista kosta jedan Apple-ov telefon.I kod drugih je ista situacija,ali ih oni u slobodnoj prodaji daju za mnogo manje pare.a OVO JE CISTA PLJACKA.
Sa jednim prodavcem sam se ubedjivao preko PP koji operativni sistemi postoje.Kaze...Synbian nije platforma za smartphone. Ja ne mogu da verujem sta mi pise.Pitam ga za WM i Palm (jedan od prvih),a on nema pojma o cemu pricam.Pa zar istorija pametnih telefona pocinje sa Stivom Dzobsom ili pojavom Androida? Nikada nece biti kao WM,Palm,Symbian ili Symbian UIQ
Blic Online | Koliko stvarno košta Ajfon
Evo da dam par komentara o WP7.
Inace sam imao dosta iskustva sa razlicitim platformama, cak sam "u davna" vremena programirao na prvim Symbian i PPC/WM (2002, 2003) platformama.
Osnovne karakteristike platforme su:
- Zatvoren sistem, bez direktnog pristupa fajl sistemu, koji zahteva zasebnu Zune aplikaciju za komunikaciju sa PC-jem, bas nalik iPhone-u.
- Microsoft propisuje koji su hardverski minimumi platforme, kojih se moraju pridrzavati svi proizvodjaci telefona. Ovo omogucuje da platforma bude dosta stabilnija i uniformnija (sto lici na iP) dok s druge strane moze da se pojavi kod razlicitih proizvodjaca sa malim medjusobnim razlikama t.j. finesama (Samsung - Super AMOLED, Nokia - preinstalirana GPS navigacija, HTC - skriveno izmenljiva micro SD memorija itd.). Prva generacija ima 1GHz procesore sa Adreno 200 grafikom dok druga ima 1.4GHz sa nesto brzom Adreno 205 grafikom. Ovakva platforma, iako sporija od najnovijih iP i Android telefona ostavlja bolji utisak brzine (ovo je subjektivno, mada se slicni utisci sticu i po iskustvima na xda developers i slicnim forumima)
- Izuzetno brz odziv korisnickog interfejsa, kako u osnovnim ekranima, tako i u IE pretrazivacu i osnovnim aplikacijama (mail, office). Pri tom, vecina akcija je ispracena izuzetno lepim i brzim animacijama, koje pri tom ne usporavaju telefon! Mislim da je Vladan Stevanovic na ovo mislio kada je pominjo user experiance, a on je na ovom telefonu fenomenalan! Npr. vrlo je lako i intuitivno postaviti najraznovrsnije mailboxe (Exchange/Outlook, POP3, IMAP) a zatim ih grupisati po zelji u zasebne ili deljene mailbox-e.
- Postojanje Live Tiles-a (nalik Android gadgetima, samo cini mi se, najpre zbog uniformnosti, dosta upotrebljiviji)
- Vrlo stabilan sistem. Do sada sam vrlo retko morao da resetujem telefon, daleko redje nego WM ili Android primerke (avaj, svima sam morao da vadim dusu ;))
- Telefon podrzava (kvazi)multitasking, bas kao na iP, dok odredjeni set apliakcija moze i stvarno da radi u multitaskingu.
- Manji broj aplikacija u odnosu na oba pomenuta konkurenta. Ipak - preko 100 kvalitetnih igrica u mom telefonu i brojne izuzetno upotrebljive aplikacije dokazuju da izbor postoji. Doduse - da bi se uzivalo u njima, potrebno je telefon Jailbreak-ovati t.j. softverski otkljucati. Zatim je moguce dosta "prckati" ispod haube (ovo vec vrlo lici na stari dobar WM). Hard resetom telefona gubi se i Jailbrake.
Platforma ima i nekoliko mana, i dok je sa nekima moguce lako izaci na kraj t.j. dohackati im (kao sto su USB Mass Storage i nepostojanje Marketplace-a za Srbiju), par ih jos ostaje:
- MS jos nije izbacio Skype za WP7 (mada postoji izuzetno dobar IM+ sa googletalk/skype/beep podrskom)
- Ne postoji VOIP aplikacija koja bi se stvarno i mogla koristiti
- Potrosnja baterije je neumerena i telefoni tesko izdrze 24h. Moj trenutno izdrzi jedva 8-10 sati, doduse sa poslovnim Exchange push mailom + 4-5 privatna mail naloga, mnogo telefoniranja, surfovanja, cesta upotreba WiFi-ja... bas ga ne stedim.
- Nepostojanje sitnih aplikacija prilagodjenih nasem trzistu nasuprot Androidu (doduse - i ovde se popravlja situacija pa sam mogao da koristim par lepih aplikacija npr. pregled bioskopa i repertoara ili cak aplikacuju za hrvatsko trziste za placanje parkinga - vrlo upotrebljivo kada ne znate kratke kodove)
Iako Microsoft za WP platformu otvoreno kaze da cilja Android korisnike, ja licno smatram da ipak pre "gadjaju" korisnike iPhone-a ili bar one koji za manje para zele da osete kako je to imati iPhone (pa, subjektivno, mozda i nesto bolje t.j. zabavnije).
Svaka platforma ima svoje prednosti i mane. Android je jos uvek najlakse uhakovati i poseduje jako mnogo aplikacija i mogucnosti za personalizciju ali sve me vise podseca na WM platformu (sve nestabilniji, tezi za koriscenje) i pri tom je GUI u aplikacijama, po mom misljenju, nekonzistentan i samim tim tezak za koriscenje.
Sve u svemu - iako sam u pocetku bio strasno razocaran sto MS imitira Apple i gasi meni omiljenu WM platfomu, koja je ruku na srce imala ocajan user experiance ali i odlican geek experiance, ipak se ispostavlja da WP7 ima zaista veliki potencijal u oba sveta!
Za kraj, par digresija:
@nwolfe - sve si lepo rekao ali informacije radi - i WP7 je gradjen na WIN CE platformi koja je ovog puta nesto drugacija.
@Djordje - vecinom se slazem sa tobom, ali se i sa pomenutim iPhone-om a posebno Androidom da poprilicno "prckati", samo su stvari malo vise sakrivene nego kod WM.
Hvala svima na zanimljivim odgovorima, a posebno Vladi na ovom detaljnom opisu WP7 platforme. :thumbsup:
Backarelli, svidja mi se tvoja poruka, govori toliko toga :lol:
Ja se pre 3-4 meseca apdejtovao na SGSII, prezadovoljan. iPhone mi nikako ne leži, što zbog zatvorenosti, što zbog kretenskog itunesa, da ne nabrajam dalje, ova dva su dovoljna.
Sto se tice itunes-a tu si u potpunosti u pravu, ali postoji masa drugih programa koji mogu obaviti sve potrebne radnje..Trenutno koristim 3gs, imao sam priliku raditi na samsungu, htc-u i ostalim cudima, ali nista nije bilo kao iPhone (moj licni dozivljaj), jednostavno najbolji touch ekran koji postoji i osjecaj da ne drzim kocku plastike u ruci (da ne kazem plasticnu igracku) nego nesto puno kvalitetnije. Sto se tice platforme, tu zaista nisam kompetentan, meni ova pruza sve sto mi je potrebno pa cak i puno vise. Sto se mene tice, ja poslije ovog jedino mogu preci na 4, 4s ili 5 :D
^
Sto se tice kvaliteta,HTC telefoni NE ZAOSTAJU za bilo kojim IPhon-om.Imao sam prilike da uporedim IPhone4 i HTC HD2 i bez razmisljanje bih uzeo HTC,jer je bolji u svakom pogledu od njega.Ako ne volis WM,stavis Android.Drugar je cak stavio na njega Linux koji je skinuo sa neta (XDA devolopers,mada nisam siguran) i radi k"o azdaja,naravno uz sve funkcije koje taj telefon ima i koje su radile bez problema.
Ali savremeni marketinski gurui su ubedili ljude da nema potrebe bilo sta menjati jer je Iphone bas ono sto im treba i on je naj,naj,naj..a sve ostalo je s.... sva je sreca da je praksa pokazala da nije tako,mada ih to ne brine puno,jer su uzeli ljudima ogromne kolicine para i samo to ih zanima.
Dobar mareketinski strucnjak ce ubediti ljude da je danas petak,a ne ponedeljak,jer to kaze neki godpodin X koji radi za firmu "XY",a to je "najbolja firma na kugli zemaljskoj+ 3 sela vise".
Marketing je cudo u danasnje vreme.
Slazem se u potpunosti. Imam HTC HD2 skoro 2 godine. Kvalitet izrade je vrhunski. Nakon tolijko vremena aktivnog koriscenja nista na njemu ne krcka, potpuno je "utegnut" i izgleda skoro kao nov. Doduse moram priznati da me je Win malo smorio zbog nekih sitnih bagova, tromosti u radu i relativno malog broja raspolozivih aplikacija, ali planiram da ovih dana ubacim android i razbijem monotoniju. Od avgusta '98 kad je mts mreza krenula sa radom promenio sam poprilicno veliki broj raznih telefona (uglavnom su to bili skuplji modeli) i ubedljivo najbolji utisak su ostavili HTC HD2 i svojevremeno SE P990
Već duže vreme Nokia e71Prilog 19374, pre njega N95, a pre Nokia 6630....i pre njega isto Nokia. Nemam pojma, nekako sam navikao na njih, Simbian koji odlazi u prošlost, eventualno pređem na nekakvu Android platformu kad mi ovaj dosadi. Navedena Nokia e71 je za svaku preporuku, telefon bez bagova, solidne izrade, čelični poklopac, izdržljiv, mislim da ću je nositi još neko vreme.
Da, zaboravih da pomenem nokiu e71. Koristio sam i e71 i e72, stvarno izvrsni telefoni, samo da imaju veci ekran bili bi savrseni
Ma sve su to super aparati, svako izabere ono sto mu je potrebno i sto misli da ce mu najbolje koristiti. Ja stvarno ne podcjenjujem nijednog proizvodjaca niti zelim izazvati neko prepucavanje, ja sam izabrao 3gs zbog nekog osjecaja u ruci, osjecaja da je kvalitetno i da ce me dobro sluziti..e sad da li je user friendly ili nije to bas nisam gledao niti me zanima, aparat izabrao samo zbog gore navedenog. A marketing i marketari su cudo i o tome se moze danima raspravljati jer samo o toj temi su napisane milioni knjiga. Iphone kao uredjaj jeste skup, ja sam svoj dobio po nekoj ludoj cijenu uz dosta lude srece..tako da je to za mene pun pogodak. Evo vec pola godine me predobro sluzi i ispunio je sva moja ocekivanja (sto je najvaznije dosta mi je snizio telefonske racune ;)) Ja zaista nemam razloga mijenjati tim koji pobjedjuje :)
Gazda , u donjem desnom uglu mog posta, ima jedan mali žuti (oker) natpis "Like" . E pa ,stisni ga !
vladas , super analiza wp7 ! :congrats: Medjutim, ja sam je drugačije doživeo. Kao strasveni korisnici wm-a (HTC TYTN , TYTN II, TP2 , HD2) svi smo bili uzbudjeni najavom VM7 (a ne wp7) , koji je trebao biti veliki update wm6.5 . U iščekivanju i praćenju vesti, svaki dan je bio godina. Na naše opšte razočarenje, izlazi na sunce WP7 koji je totalno ne upotrebljiv !!! Gurnuli ljudi platformu na telefone od 250€ pa na više , dvadesetak app sa krvavo velikom cenom (neke gluposti) , a što nema ni "copy-paste" ,koga boli pajser. Kako je prolazilo vreme, napredak platforme je bio ne vidjeno spor, a UI funkcionalan, ali isto tako i "socialan" . Izgubio sam živac, prodao HD2 ,popio pare u kafani, a kupio Optimus One LG (P500) , koji i dan danas važi za najbolji niskobudžetni telefon na Android platformi. Ja se privikao na Android, posle čega je usledio Desire Z .
http://forum.burek.com/htc-desire-z-t518511.html
Vladas , jedna tvoja konstatacija mi nije jasna... kako je moguće da ti je GUI app nepravilan (neravnomeran ilii...) kod Androida ? Još nešto... WP7 važi za najstabilniji OS i tu nema priče, ali odakle vam konstatacija da je Android ne stabilan poput wm-a ?!?:confused: Pa to je najrasprostranjenija platforma (uz iOS) sa ubedljivo najvićim brojem besplatnih aplikacija i dostupan je na najJeftinim modelima. Instalira ko šta stigne i šta treba i šta ne treba, pa kuknjava nastane na stabilnost. Android je vrlo stabilna platforma i ne može se nikako uporediti sa wm-om, što se stabilnosti tiče. Jedna od najvećih prednosti Androida u odnosu na ostale konkurente su Srpske aplikacije , od kojih su mnoge "must-have" ! Jednostavno, to je za zemlju Srbiu najintuitivnija platforma i to je činjenica, a ne moja konstatacija .
Što se telefona tiče, za sada je HD2 još uvek jedini model, sa koga su podignute sve tri platforme i to vrlo uspešno. Što se mene tiče, njegova pojava je ujedno i poslednja prava revolucija što se mobilnih sprava tiče. Telefon koji je izašao u oktobru daleke 2009 i još uvek se modifikovanjem bori sa daleko mladjom i moćnijom braćom.
Što se iP-a tiče, on će za mene ostati samo modna sprava, kojom se u Srbiji dokazuje neka moć, prestiž... naravno, čast izuzetcima poput našeg Stevanovića i mojih kolega sa drugog foruma i njima sličnih. Na žalost ,mnogi drugi , ne znaju pošteno ni sms da otkucaju na TS-u (vola prstom u guzu da ubodu) , ali imaju IP i to je lepo.
I za kraj, jedna slička za nepostojeći iP4 deskTop... :D Prilog 19402
PS. ovo je ujedno i moja poslednja poruka u ovoj temi. Više volim satove , s`toga se vraćam da "zaronim" u more lepih tekstova i forki na temu satova !!!:dance3:
Od skoro HTC Desire S.
Prilog 19412
Pre ovog telefona sam duuugo imala Nokia E71, ali se lako odvikla tj. navikla na virtuelnu tastaturu, nove aplikacije i ostalo.
Mogu ukratko reći - Zadovoljna.
Pozz!
E sad ozbiljno... nisam ,majke mi... više harikiram. Ali nisam ni zainteresovan za isti. Pa takodje je istina ,da ni jedan model ne može da parira iP4 kada su u pitanju materijali za izradu kućišta. To parče hardvera je za sigurno najkvalitetnije u mobilnom svetu od-do. E sad, što ja to ne želim da pričam, to je drugo....:D da ne govorim da je upravo taj iOS najmanje zahtevna platforma, kada je hardver u pitanju, što je svakao vrlo zgodno. Stoga "user- experience" na visokom nivou, a ne što je sama sprava zver. Ali i sam znaš, da je kod najNovijih modela krenulo merenje u nano-sekundama. Mene je dve nano-sec moglo da boli do pre par meseci, a sada, kada sam na Svetu Satova... pa znaš kako me briga. Nego, ovo je kafić, pa pored istančanih textova, poput vladas-ovih, malo i zabave ...:D Veliki PozzzzZZZZ.... Prilog 19413 Prilog 19414
Drago mi je da si konačno priznao da je iPhone odličan telefon, poštujem tvoju iskrenost i toleranciju. :D
Hehehe, pa Shmizla je profi, nije iPhone fanboy kao ja :lol:
@backarelli, skroz isto sam reagovao na pojavu WP7 i ja ;).
Ali vrlo brzo su stizali update-ovi koji su donosili copy/paste, mp3 kao zvono, multitasking itd. Ocigledno je da je MS bio pritisnut da izbaci nedovrsen proizvod ali sad je to vec druga prica. Imao sam prilike da imam ili se igram sa nekoliko android telefona (HTC Tattoo, Legend, Desire, Motorola Defy), poslednji je i sada kod moje lepse polovine (do skora, dok nisam smrsao, lepse trecine ;)). Situacije kada telefon zvoni a ti ne mozes da se javis sam dozivljavao najcesce na Androidu (2.1, 2.2, 2.3) i na WM-u (Motorola MPX200, i-mate SP5m, HTC MTeoR, HTC TyTN II). Za sada - da ne ureknem - na WP7 nikad.
Kada kazem nekonzistentan GUI - mislim da kada pritisnes taster za meni ne znas da li ces tu zateci opcije za snimanje i otvaranje ili ne i kako ce se one zvati. Mozda ovo nekome i ne smeta mnogo, ali mene je zivciralo da lutam kroz aplikaciju (npr za mail) trazeci opciju da snimim attachment. Ovo je i na WM bilo vrlo lepo izvedeno, da ne pricam o WP.
Inace - moj LG je kostao 170-180€ a slican android tel sa istom specifikacijom bio je 100 EUR skuplji. Takodje - Samsung Omnia 7 je bio jeftiniji od od SGS I iako se radi o prakticno istoj hardverskoj platformi. Priznajem da sam u licnoj upotrebi Androidu dao najmanje sansi... Nazalost, Android platforma je sazrela kada sam vec probao WP7 i ljubav je rodjena ;) :man_in_love:.
EDIT: Moram priznati da sam ostao zeljan HD2, verovatno jedan od najboljih telefona do sada.
Ja sam dugogodišnji kompjuter geek, bivši gejmer i ova konstatacija mi uopšte nije jasna....šta znači da je nešto "najintuitivnije u zemlji Srbiji". I otkud toliki socijalni hejt prema Apple ? Ako malo poznaješ razvoj OSa i mobil OSa, valjda bi znao da je Džobs jedno veliko ime.
Vlajo , pa zar mu nije to prezime ? :blink: Prilog 19503
Pre dve i kusur godine sam kupio HTC HD2 i da budem iskren nemam nameru da ga menjam.
Koristim na njemu WM 6.5.5 sa NRG kuvanim romom i Android pokretan sa SD kartice kao drugi OS kad god mi zatreba (u stvari tu i nemam prvi ili drugi OS vec je pitanje sta mi je u tom trenutku potrebnije) i apsolutno sam prezadovoljan njime.
U stvari toliko sam zadovoljan njime da po isteku ugovora, posto sam nastavio da koristim taj paket jer mi savrseno odgovara, nisam zeleo da ga menjam nekim novim telefonom vec sam supruzi kupio nov telefon a ja cu (bar) jos dve godine da koristim moj HD2...
Pozdrav svima.
i tu mogu da napišem knjigu al neću dužiti!Od prvih mobitela sam stalno pratio što se događa i čim sam mogao nabavio sam ga i danas žalim što za sve one kupljene skupe mobitele nisam kupovao satove al na greškama se uči.Predzadnji mobitel koji sam imao bila je Nokia X6 touch svaka pohvala za mobitel al kako radim u prašini mobitel je morao biti stalno ko u vati.Zato se odlučih pronać pravi radni mobitel i nađoh Samsung 2100 gumeni crveni.Sjajan je za rad,prašinu vlagu a ima i memorije preko kartice tako da si mogu puštat i muziku po želji.Više mi i ne treba i zato svima koji su u prašini i vlazi odlučite se zanj.
Pozdrav svima koji vole i mobitele,moja preporuka je manje kupovat mobitele i štedit za dobre satove,oni su vrijedniji puno uložena novca,mobitel bi trebao bit tu samo da nam služi a ne da mi budemo njegovi robovi!
:thumbsup:
Ja trenutno imam Nokiju C7 I HTC SENSATION. Sa oba sam prezadovoljan,HTC me u pocetku malo razocarao dok nisam u glavi prezubcio da je on ipak vise komp nego telefon i kao takvog ga poceo i da koristim!
Za vlasnike Iphone -zanimljivo je i za ostale ljubitelje satova
Pocket Watch Art for the Iphone4 from Zazzle.com