282Likes
-
-
Banned
- Reputacioni uticaj
- 0
Re: Benzinski upaljači
Ja ih volim takodje.Imam 4 komada zippo.
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 17
Evo ovako slova od A-L oznacavaju mesec proizvodnje po abecedi A-Januar, B-Februar...L-Decembar.Jedino 86 koja je prelazna godina oznake meseca krecu od G. Rimski brojevi oznacavaju godinu proizvodnje. Tako se obelezavaju od 1986god pre toga su bile kose crte. Rimski brojevi idu od rimske 2 do rimskog 16 od 2000-te se obelezavaju 01,02,03,04......10. Samo 2000-to godiste ima duplu oznaku godine 2000 i XVI. Ako te interesuje nesto o tvojim upaljacima ostavi sliku pa cu ti reci nesto o njima. Moj savet je da izbegavate Zippo XII ako ne znate 100% da ih razlikujete jer je to najkopiranija god. Obratite paznju na BRADFORD.PA. MADE IN U.S.A zato sto mnoge kopije imaju RA umesto PA ili ne stave tacke. Pokusacu da srocim post o Zippu da mozete da ih razlikujete od Bugarskih kopija.
-
-
Nažalost-ne mogu.
Jedina oznaka(pored serijskog broja) mi je potpuno nepoznata.Čak ne znam ni da li je to MN,MH ili M obrnuto K.
Jedino vidim da su svi delovi na mestu i nema razloga da upaljač ne bude u funkciji.Po slikama bih rekao da se ne radi o vrhunskoj izvedbi.
Naravno,pogledaću još i javljam ako nešto saznam.
-
I mene su mučila koja su to slovai google kaže
KW ( Karl Wieden )
altes Benzinfeuerzeug von KW funktionsfähig Feuerzeug | eBay
Tisch-Feuerzeug (Benzin) / KW Nürnberrg kaufen auf ricardo.ch (Bis: 09.01.2011 18:25)
Großes Art Deco - KW - Feuerzeug - Benzin - Silber 925 | eBay
Da li je vrhunska izvedba ne znam ali čini mi se da je u kompletu (bar po srebrnom radu) sa jednom srebrno-zlatnom tabakerom, Čim uhvatim malo vremena postaviću fotografiju i nje. Mislim da to nije serijiski broj nego oznaka čistoće srebra, koliko znam koristi se 925, ovde piše 935.
-
-
-
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 17
Replika 1941 mi se svidela i jedina je kupljena u radnji. Ali nisam je nikada nosio jer ima los zvuk. To je inace tako kod '41. Cim budem nasao vremena napravicu slike ostalih ove sam imao.
Tags for this Thread
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi