Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 13
Like Tree40Likes

tema: Rolex GMT Master II PEPSI 126710BLRO

  1. #1
    Istaknuti član Avatar korisnika piksi
    Član od
    9.7.2014.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.286
    Lajkovi
    29465
    Reputacioni uticaj
    691

    Određen forumom Rolex GMT Master II PEPSI 126710BLRO

    Jedan od dobrih primera kako čovek može da demantuje samog sebe mogao bi se sadržati u citatu iz jedne druge teme napisane pre nekoliko godina:

    Moram da napomentem da Rolex satove nikada nisam preterano voleo, nisam žudeo za njima, iskreno nisu mi se mnogo dopadali. Često sam u inostranstvu kroz izloge časovničarkih radnji gledao njihove modele, ne mogu da se setim da sam ostao fasciniran ni jednim od njih. Ono što mi se nije dopadalo kod njih bila je lupa na datumu, kazaljke sa “Mercedes znakom”, definitivno cena, kao i spoznaja da već imam solidnog Švajcarca.

    Naziv: 1.jpg, pregleda: 1101, veličina: 217,0 KB


    Ovo je, ipak bilo razmišljanje iz perioda pre nego što sam zakačio ovo naše ludilo, usled kojeg su se mnoga shvatanja u vezi sa afinitetima menjala kako je raslo interesovanje za horologiju, a kako se i prikupilo i ponešto iskustva u vezi sa časovničarstvom. Ostalo je još nekoliko horoloških divova koji me još uvek nisu privukli, ali neću ih ovde spomenuti jer su mnogima to najpoželjniji „gralovi“, a ako se ipak nekada predomislim verovatno će i oni zaslužiti da se i o njima napiše po neki red ovde. Dakle, od početne premise „ne volim Rolex“ došlo se do već nekoliko primeraka koji bi mogli da se nazovu i mini kolekcijom, i to sa sve uključenom i lupom i Mercedes kazaljkom.

    Rolex GMT Master II ref 126710BLRO – kolokvijalno Pepsi je svakako jedan, pored Daytone, od najtraženijih Rolex modela već u dužem vremenskom periodu. Rolex GMT-Master je prvobitno dizajniran 1954. u saradnji sa Pan American Airways-om (PANAM), a ova avio-kompanija ga je davala svojim posadama na dugim letovima. Originalni GMT Master sat imao je komplikaciju četvrte kazaljke, koja je omogućavala posadi da podesi sat na GMT ili drugu vremensku zonu i koristeći bezel sa 24-časovnom skalom koji se mogao rotirati, ono se moglo očitati.

    Početkom 1980-ih je predstavljen Rolex GMT-Master II (mada je proizvodnja originalne verzije nastavljena uz njega do 1999. godine). Iako je sat izgledao skoro identično, koristio je mehanizam koji ima dodatnu mogućnost nezavisno podesive kazaljke za brzo podešavanje sata koja se može prilagoditi lokalnom vremenu bez zaustavljanja sekundi ili pomeranja kazaljki za minute i GMT.
    Iako je originalni Rolex GMT Master bio dostupan samo od nerđajućeg čelika, pošto je zamišljen kao tool sat, Rolex pravi luksuzne verzije i od kombinacije čelika i zlata i potpuno od zlata od 1950-ih, a postoje i egzotične varijacije koji uključuju i drago kamenje.
    Naziv: 1a.jpg, pregleda: 1011, veličina: 203,1 KB

    Godine 2007. Rolex je predstavio keramički bezel u GMT-Master II, zamenivši aluminijumski bezel koji se koristio od 1959. Iako je keramika mnogo otpornija na ogrebotine od aluminijuma, Rolex u početku nije mogao da nastavi sa proizvodnjom dvobojnog bezela koji se koristi za razlikovanje dnevnog i noćnog vremena druge vremenske zone, a posebno zbog crvene boje koja se nije mogla adekvatno proizvesti u keramici.
    2013. godine napravljen je prvi dvobojni keramički bezel, plavo-crni, za čelični GMT-Master II Betmen. Plavo-crni bezel je napravljen od Cerachroma, patentirane verzije Rolexove keramike.
    Godine 2014. Rolex je uspeo da proizvede crvenu boju na keramičkom bezelu za novu verziju crveno-plavog Pepsija, iako je, da bi opravdao veću cenu ovog bezela, u početku model bio dostupan samo na belom zlatu.
    Rolex je 2018. predstavio Pepsi model na novom čeličnom GMT-Master II, koji takođe ima jubilarnu narukvicu umesto narukvice Oyster, i nastaviće da se prodaje uporedo sa modelom od belog zlata. Takođe su predstavljena još dva modela GMT-Master II, jedan od crvenog Everose zlata i čelika, a drugi od Everose zlata, oba sa dvobojnim braon i crnim bezelom sa nadimkom Root Beer. Svi ovi novi GMT-Master II predstavljeni 2018. koriste novi mehanizam kalibra 3285 u koji je ugrađen Paraflex šok amortizer i koji ima 70-satnu rezervu snage (umesto 48 sati) u odnosu na kalibar 3186.
    Roleks je 2019. predstavio novu verziju Betmena i ukinuo stari. I kod ovog noviteta je ukinut stari i uveden novi mehanizam kalibra 3285.

    Godine 2021. Rolex je ponovo predstavio modele sa Oyster narukvicom koja je postala opcija i za crveno-plavi Pepsi i plavo-crni Betmen, pored postojećih modela sa jubilarnom narukvicom koji su predstavljeni 2018. i 2019. godine.

    Prvi put sam se zainteresovao za njega neposredno nakon vanrednog stanja usled korone, kada se mesecima nije nigde putovalo, išlo po restoranima a ni u šopinge. Kao pušten sa lanca, kada sam konačno pokušavao da počnem da se vraćam u normalnije životne uslove, jedna od prvih ideja mi je bila da posetim Petit Geneve, Rolexovu radnju u centru Beograda. Tom prilikom sam se, između ostalog, interesovao za Pepsi i dobio sam informaciju da se na njega čeka na listi čak 7 godina. Verovatno sam tog prilikom bio primljen od prodavca sa kojim nisam kontaktirao prilikom ranijih poseta radnji, jer će se ipak ispostaviti da ovaj rok čekanja nije baš striktna i nepromenjiva kategorija. Nakon dobijene informacije kojoj se niko ne bi obradovao, nisam se upisao na listu, svratio sam istog dana i do zastupnika koji prodaje Zenith u Beogradu, raspitujući se za El Primero Tricolore, čija je preporučena cena bila nešto niža nego Pepsijeva, s tim da se on mogao dobiti u roku od par meseci, ali se nisam odlučio da ga poručim iako je mi je on jedan od omiljenih primeraka i sigurno bi mogao da nađe mesto u mnogim kolekcijama, pa i u mojoj.
    Naziv: 17.jpg, pregleda: 993, veličina: 125,3 KB

    Nakon skoro oko godinu dana ponovo sam se raspitiviao za Pepsi, s tim da sam se ovaj put i upisao na tzv. listu interesovanja za njega. Tom prilikom sam poručio i DateJust, koji mi je stigao u znatno kraćem roku od očekivanog, tj. dobio sam ga za dve do tri nedelje. Ono što mislim da može bitno da utiče na dinamiku isporuke, a što pretpostavljam da se i desilo je i to što sam prilikom upisivanja na listu komunicirao sa prodavcem koji me je poznavao od pre, danas bi neki rekli da sam imao neku vrstu izgrađenog poslovnog odnosa sa ovlašćenim prodavcem Rolexa, pa je to skratilo rok čekanja na poručeni sat. Tom prilikom mi je rečeno da bi GMT Master II – Pepsi mogao da dobijem u roku od 2-3 godine, što je već bilo prihvatljivije od prvo-procenjenog vremena čekanja, pa obzirom da lista čekanja ni na koji način ne obavezuje ni prodavca a ni potencijalnog kupca, odlučio sam da okušam i svoje strpljenje u navedenom periodu.
    Tokom narednih dana i meseci često sam razmišljao o poručenom Pepsiju, a obzirom da je DateJust stigao u zaista rekordnom roku, priželjkivao sam da će i ovaj drugi možda stići i nešto brže nego što je predviđeno. Malu, možda ipak ne baš tako malu sumnju unelo mi je to što je u međuvremenu prestao da se proizvodi Oyster Perpetual Tiffany u dimenziji 41, a za koji sam takođe bio na listi interesovanja, ali u povremenoj komunikaciji sa prodavcima dobijao sam uveravanje da bi strpljenje svakako trebalo da mi se isplati. Nedavno, 11 meseci nakon upisivanja na listu dobio sam željeni poziv...

    Naziv: 1b.jpg, pregleda: 991, veličina: 204,2 KB


    Napomenuo bih da, dok sam razmatrao opcije plaćanja, a koje su u Petite Geneve zaista veoma dobre i prihvatljive za kupca, dobio sam još jedan poziv u kome mi je prodavac saopštio da model koji je stigao ipak nije na Jubilee narukvici, a koji sam kao takav naručio nego na Oyster, ali obzirom na prvobitno oduševljenje zbog lepih vesti, nisam želeo da propustim priliku da dođem do dugo željenog modela, pa sam prihvatio i ovu, malo modifikovanu alternativu. Nakon razgovora, u roku od 5 minuta stigao mi je predračun, a meni je trebalo još isto toliko da realizujem uplatu putem on-line plaćanja. Obzirom da je uplata morala da se na račun izvrši u dinarima, a da su meni sredstva na deviznom računu, morao sam da izvršim konverziju, i to je ono zbog čega bih još jednom pohvalio prodavca, jer je obračunati iznos za plaćanje bio po srednjem kursu, tako da mi je ovde gubitak na konverziji zaista minimalan, a svakako ne tako značajan u poređenju sa cenom sata.

    Sat i po nakon inicijalnog poziva, stigao sam u Petite Geneve radnju, u pratnji brata jer sam se osećao sigurnijim da u društvu preuzmem svog novog ljubimca. Obzirom da je sled događaja tekao jako brzo, ovaj put nisam imao rezervisan prijem u VIP prostoriji i malo sam pričekao prodavca, koji je sigurno završavao proceduru sa prethodnom mušterijom. Na stolu je bio pripremljen uobičajeni komplet spreman za uručenje kupcu. Teško je opisati osećaj spoznaje da jedan tako poželjan i dugo iščekivan predmet konačno stiže u vaš posed, posebno jer se sve desilo brzo i neočekivano. Tog dana imao sam dosta pretrpan dnevni raspored obaveza, a u trenutku prijema telefonskog poziva bio sam do guše u poslovnim zadacima. Osim oduševljenja i radosti istovremeno sam primetio i osećaj naglog pražnjenja, pojačanog i nevericom, čak i zabrinutošću, šta raditi dalje?! Išetati sa Pepsijem na ruci, odmah odneti u sef, naručiti još nešto? Suprotno od svega, stavio sam ga u zelenu Rolex futrolicu pa u džep bermuda i kroz Uskočku i Knez Mihailovu, uputio se do parkiranih kola u okolini Studentskog trga, odakle sam kući poneo:

    Naziv: 2.jpg, pregleda: 974, veličina: 156,6 KB


    Naziv: 3.jpg, pregleda: 1013, veličina: 254,5 KB


    126710 BLRO GMT Master II –Pepsi
    Kalibar: Rolex 3285 in house, mehanički, 2 vremenske zone
    Rezerva snage: 70 sati
    Tolerancija: -2/+2 sekunde dnevno
    Vibracija: 28 800 v.p.s
    Rubina: 31
    Kućište: nerđajući čelik, 904 L prečnik 40 mm
    Kalendar: otvor na poziciji 3 sata
    Bezel: 24 satni, pokretan u oba smera
    Staklo: safirno, Kiklop lupa na poziciji datuma
    Krunica: ušrafljujuća, Twinlock
    Narukvica: čelična, Oyster, 12 linkova, Easylink ekstenzija
    Vodootpornost: 100 m / 330 stopa
    Širina lugova: 20 mm


    Već izvesno vreme, kupljeni sat vam prilikom isporuke upakuju u jednobojnu kesu braon boje, bez oznake kompanije, što objašnjavam i dobrom bezbednosnom politikom, kako kupca ne bi neko zaskočio neposredno po izlasku iz Rolexove radnje. Pakovanje je standardno, prvo ide omot od tankog kartona, a zatim tvrđa kartonska kutija sa poklopcem koji se skida. Sat se nalazi u standardnoj, zelenoj kutiji koja na vrhu ima Rolexov logo u zlatnom tonu. U kutiji, postavljeni iza pregrade, upakovani su u kožnim futrolama, plastificirana kartica garancije (garancija ima rok važenja 5 godina) uz koju dolazi i posebna knjižica garancije, a zatim je tu i knjižica sa uputstvom za korišćenje sata. Uz upakovan sat dobio sam i aktuelni katalog za 2022-2023 godinu i kao što je uobičajeno, pakovanje Bajadera style - Petite Geneve čokoladica. Čokoladice sam ovog puta dao bratu koji mi je pri preuzimanju sata bio body guard i vozač, naravno pravo zalivanje i nazdravljanje uslediće prvom prilikom. Sve nalepnice sa sata su skinute u radnji prilikom uručenja sata, u nameri da se spreči prelazak novokupljenog sata u preprodaju na sivom tržištu.

    Naziv: 4.jpg, pregleda: 988, veličina: 176,2 KB


    Naziv: 5.jpg, pregleda: 969, veličina: 166,1 KB


    Naziv: 6.jpg, pregleda: 974, veličina: 192,5 KB


    Kao što je navedeno GMT Master II u čeličnoj verzijii se proizvodi u Pepsi i Betmen varijanti, a novitet u 2022. godini je i model 126720 sa bezelom u zeleno-crnoj kombinaciji. Ovaj poslednji model me je na prvi pogled oduševio i istog dana kada je predstavljem na zvaničnom sajtu izašao sam iz kancelarije u nameri da se odmah stavim na listu interesovanja i za njega, ali me je na drugi pogled, kada sam primetio da ima krunicu i datum na levoj strani ovo saznanje razočaralo i ohladailo, pa sam jednako brzo od ovog modela i odustao.

    Pepsi koji sam tog dana dobio, naravno da je ispunio moja očekivanja. Iako sam prvo zamislio da bude na Jubilee, nije mi zasmetala ni dobro poznata Oyster narukvica. Kućište sata je čelično, od Rolexove legure čelika 904 L i ima u prečniku 40 milimetara. Bezel u bojama ambalaže gaziranog pića Pepsi po kome je model i dobio kolokvijalno ime, izrađen je od Roleksovog patenta Cerachroma. U prevodu ovo bi značilo da je napravljen od keramike u boji. Kao što je spomenuto, GMT Master se u prošlosti proizvodio sa aluminijumskim bezelom, a poznato je da se ovakvi bezeli relativno lako oštete i izgrebu, te da postoji realna mogućnost slabljenja boje usled starosti sata. Nakon dugog perioda eksperimentisanja i razvoja Pepsi modeli sa Cerachrome bezelom pojavljuju se od 2014. godine. Bio je potreban dug vremenski period da bi se proizveo Cerachrome bezel u Pepsi kombinaciji boja, a obzirom da bi objašnjenje procesa izrade zahtevalo i određenu ekspertizu iz tehnologije, a koju definitivno ne posedujem, ovom prilikom se ne bih na njega osvrtao. Ono što je glavna funkcija ovakvog bezela je očitavanje druge vremenske zone, u početku avionskim posadama koje su ga koristile, a kasnije i svim ostalim ljubiteljima. Bezel je rotirajući na obe strane, može se podesiti na 24 različite pozicije, dakle predstavlja dan podeljen na 24 časovne zone. Crveni deo bezela, predstavlja deo obdanice u periodu od 6 do 18, dok bi plavi bio deo koji je rezervisan za noć, u periodu od 18 do 6 časova. Očitavanje vremena se vrši na način da se preko GMT kazaljke očitavaju sati, dok se minutna kazaljka koristi za očitavanje minuta. Preduslov je da se prvo GMT kazaljka podesi na odgovarajuću vremensku zonu.

    Naziv: 7.jpg, pregleda: 982, veličina: 295,2 KB


    Naziv: 8.jpg, pregleda: 966, veličina: 224,6 KB


    Brojčanik je crne boje sa neobeleženim markerima u obliku bisera i barova na koje je naneta Rolexova Cromalight luminacija, koja ima vrhunski intenzitet i trajanje, sa prijatnom bojom osvetljenja. Kazaljke su Mercedes tipa, verovatno najpoznatiji oblik iz Rolexove game. Na njih je takođe naneta Chromalight luminacija. Luminacija u obliku bisera takođe je naneta i na kazaljku za sekunde. Četvrta kazaljka je GMT, kazaljka za drugu vremensku zonu, crvene je boje sa strelicom, trouglom na vrhu sa takođe nanetom luminacijom. Pozicija datuma je na tri sata, disk sa datumima je bele boje sa crno ispisanim brojevima. Očitavanje datuma je umnogome potpomognuto dobro poznatom Rolexovom kiklop lupom.

    Na brojčaniku, ispod pozicije 12 sati nalaze se ime i logo kompanije, (Rolex i kruna) a ispod toga je ispisano OYSTER PERPETUAL DATE. Na donjem delu brojčanika iznad pozicije 6 sati je naziv modela GMT-MASTER II, ispod čega stoji natpis SUPERLATIVE CHRONOMETER OFFICIALLY CERTIFIED, tačno iznad pozicije 6 je osnaka SWISS MADE sa malom krunicom izneđu ove dve reči, Na unutrašnjem prstenu, celim obimom je ispisano ROLEX, izuzev iznad pozicije 6 sati, gde je po pravilu ispisana referentna oznaka konkretnog sata. Krunica je ušrafljujuća Twinlock i smeštena je na poziciju 3 sata. Krunica je potpisana Rolexovom krunom. Njome se dobro manipuliše, navijanje je lako, bez prevelikog otpora, a ušrafljivanje je takođe veoma dobro. Krunica ima 4 pozicije od koje je prva uvijena, zatim ide pozicija za navijanje, a poslednje dve su za podešavanje vremena. Krunica se odšrafljuje i ušrafljuje dobro, pozicije krunice su takođe dobro razgraničene, a nešto veća snaga je potrebna da se krunica prebaci na poslednju poziciju.

    Naziv: 9.jpg, pregleda: 952, veličina: 165,6 KB


    Interesantan je način podešavanja vremena, datuma i GMT kazaljke (navodim jer mi ovo nije bilo poznato ranije). Podešavanje vremena se radi tako što se najpre podesi GMT kazaljka, odnosno sati u drugoj vremenskoj zoni i za ovu operaciju krunica treba da stoji na poslednjoj poziciji. U ovoj poziciji krunice se pomeraju i satna i minutna kazaljka a sekundara je zaustavljena. Sledeći korak je podešavanje datuma, a ovo se radi tako što krunica treba da stoji na pretposlednjoj poziciji, a u ovom slučaju satna kazaljka se pomera za po jedan sat, što treba iskoristiti da se podesi željeni datum. U ovoj poziciji se pomera samo satna kazaljka, pa na ovaj način treba podeseti željeni datum (koji se menja u predviđenom vremenskom intervalu u 24:00) i sate po lokalnom vremenu. Obzirom da su minuti podešeni u prethodnom koraku, nakon ovog koraka podešeno je i GMT i lokalno vreme.

    Naziv: 10.jpg, pregleda: 949, veličina: 194,9 KB


    Poklopac kućišta je još jedna, dobro poznata i uobičajena stvar za Rolex satove, jednostavan je, potpuno prazan i nepotpisan, izrađen od čelika, delom poliran a delom brušen. Staklo je ravno, safirno, otporno na grebanje sa dobro poznatom Kiklop lupom iznad datuma na poziciji 3 sata. Širina lugova je 20 milimetara a oni su dobrih proporcija i adekvatno oblikovani kako bi doprineli boljoj stabilnosti i ležanju sata na ruci.

    Naziv: 11.jpg, pregleda: 956, veličina: 198,7 KB


    Naziv: 12.jpg, pregleda: 945, veličina: 131,1 KB

    Ovaj model Pepsija je došao na Oyster narukvici, koja je sastavljena od 12 linkova, od kojih svaki ima po tri članka. Oyster narukvica je izuzetno prijatna za nošenje, nije teška, srednji članak je sjajniji od krajnjih, a ukomponovani jako dobro izgledaju. Oyster narukvica ima preklapajuću kopču sa još jednim preklopnim osiguranjem, tako da je praktično nemoguće da se nenamerno otvori prilikom nošenja. Oyster narukvica ima i funkciju finog podešavanja od 5 milimetara zahvaljujući Rolexovom Easylink sistemu. Ova funkcija je naravno jako korisna, jer doprinosi mogućnosti skoro savršeno preciznog podešavanja narukvice. Kompletan utisak o udobnosti sata na ruci je jako dobar, nema dela na kućištu ili narukvici koje bi pravilo neprijatnost ili smetalo prilikom nošenja, tako da se zaista može dugo nositi bez problema.

    Naziv: 13.jpg, pregleda: 964, veličina: 170,5 KB


    Rolex GMT Master II pokreće kućni samonavijajući mehanizam 3285 koji ima autonomiju rada od 70 sati, kao i deklarisanu preciznost u dnevnom rasponu -2/+2 sekunde, koja je postala standard za Rolexove modele od 2015. godine, a sve u skladu sa sopstvenim Superlative Chronometre standardom. Ovaj mehanizam je nasledio prethodni 3186 i predstavljen je u GMT Master II modele 2018. godine. U njega je ugrađen Paraflex shock amortizer kojim se poboljšava otpornost na šokove i do 50% a i produžava trajnost mehanizma. Prečnik mehanizma je 28,50 mm i radi na 28,800 vibracija na sat.

    Deklarisana vodootpornost je 100 metara / 330, što je dovoljno i da se sat koristi za plivanje, a obzirom na mogućnost korišćenja GMT funkcije i prvobitnu namenu da ga koriste avionske posade, ja bih ga radije nosio na zemlji i u vazduhu.


    Naziv: 14.jpg, pregleda: 933, veličina: 68,6 KB



    Kao što su diver satovi u današnje vreme postali verovatno najpopoularnija vrsta satova, a aktivnih ronilaca možemo pronaći u promilima u ukupnoj populaciji, tako i ova vrsta sata sa GMT funkcijom ima veliki broj korisnika, iako im ona u stvarnosti veoma retko koristi. Meni kazaljka za drugu vremensku zonu po pravilu stoji na vremenu američke istočne obale, tzv. njujorškom vremenu, iako isti nisam nikada posetio. Kod mene je opet u pitanju simetrija, jer je razlika -6 sati u odnosu na srednjeevropsko vreme, pa mi tako lepo izgleda raspored kazaljki, posebno u 12 sati. Šalu na stranu, Pepsi se može lepo nositi zaista u svim prilikama i na odevne kombinacije od trenerke pa do odela za posao. Atraktivan je i skrenuće pogled svakoga, a naročito poznalaca i zaljubljenika.

    Naziv: 15.jpg, pregleda: 961, veličina: 210,7 KB


    Mnogo puta je već spomenuta činjenica da je nabavka Rolex sata dobar način održanja vrednosti novca, a Pepsi je jedan od onih modela koji iznos uložen za kupovinu može da vrati i u uvećanom iznosu, a u određenim uslovima, čak I da multiplikuje. Verovatno je i ova činjenica jedan od razloga tolikoj njegovoj popularnosti.

    Naziv: 16.jpg, pregleda: 951, veličina: 177,2 KB


    Posmatrajući sa strane razne egzemplare primitivizma, neukosti i bahatosti pojedinaca koji ih nose, ne mogu da osporim ni negativno breme slave kome je izložena čitava gama Rolexovih modela. U taj okvir svakako treba dodati i ogroman broj falsifikata, za koji nemam podatak o broju, ali sam ubeđen da višestruko nadvisuje broj originalno proizvedenih primeraka. S druge strane, nije teško ni stvarno ih zavoleti, jer su oni zaista jedna od najboljih nagrada koju možemo sami sebi priuštiti u određenim periodima života kada smatramo da smo nešto dobro uradili sa sobom i od sebe. Na stranu lični estetski afineiteti, ali smatram da postoji više primeraka koje je proizveo Rolex, a koji zaista mogu da zadovolje skoro svačiji ukus. U prilog tome bi išao i kopernikanski obrt u mom slučaju, od prvobitno nezainteresovanog posmatrača do poštovaoca, a mogao bih reći I zaljubljenika u Rolex satove. Zbog svega navedenog i ovog puta sam ugnjavio potencijalnog čitaoca prikaza, jer smatram da ovakav primerak, posebno nakon tolikog vremenskog perioda razmišljanja o njemu i čitavog procesa prilikom njegove nabavke, zaslužuje i određeni trud da se isti predstavi, pa i da se o njemu nešto i pročita.

    Naziv: 18.jpg, pregleda: 989, veličina: 269,9 KB
    Poslednja ispravka: piksi (30.5.2022. u 18:20)
    Baron, sdbiba, vlax and 19 others like this.

  2. #2
    Istaknuti član
    Član od
    1.8.2013.
    Lokacija
    Kragujevac
    Poruke
    2.581
    Lajkovi
    23343
    Reputacioni uticaj
    23

    Određen forumom Re: Rolex GMT Master II PEPSI 126710BLRO

    Ne bih rekao da si bilo koga ugnjavio, ja sam lično uživao u ovako slikovitom opisu sata. Svaka čast na trudu i entuzijazmu.
    piksi likes this.

  3. #3
    Stariji član Avatar korisnika Ivke1
    Član od
    24.6.2018.
    Poruke
    774
    Lajkovi
    3124
    Reputacioni uticaj
    9

    Određen forumom Re: Rolex GMT Master II PEPSI 126710BLRO

    Čestitke od srca. Jako lijep sat i da ga u zdravlju nosis.
    Ja sam stao u red kod Petrovića za Sub prije nešto vise od god dana i polako gubim nadu.
    Kroz tvoj opis na jedan nacin sam osjetio kako je kad te zovnu.
    piksi likes this.

  4. #4
    Istaknuti član Avatar korisnika piksi
    Član od
    9.7.2014.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.286
    Lajkovi
    29465
    Reputacioni uticaj
    691

    Određen forumom Re: Rolex GMT Master II PEPSI 126710BLRO

    Hvala Miloše i Ivke.

    Ivke, mislim da nema razloga da gubiš nadu, čim su te kod Petrovića upisali na spisak znači da imaju nameru da ti nabave sat. Meni su otprilike u isto vreme rekli da je Submariner trenutno sportski model koji mogu da najbrže obezbede i da se na njega čeka cca. 1.5 do 2 godine, što bi značilo da bi uskoro mogao da očekuješ poziv. Potražnja za bilo kojim modelom je neverovatna i zato se na sve toliko i čeka.
    Primetio sam da kod Petrovića radi prodavačica za koju bih po izgledu reka da je kineskog porekla, a u svakom slučaju ne govori srpski, pa sa njom je konverzacija samo na engleskom. Kada sam preuzimao Pepsi primetio sam da su za preuzimanje spremali dokumentaciju kupcu koji ima anglosaksonsko ime i prezime. Čitav svet se okuplja u svim Rolex buticima i nema dovoljno modela da se svima isporuči. A iz više izvora sam čuo da onome kome ne žele da obezbede sat, ni ne stavljaju ga na listu interesovanja.
    Milos G. likes this.

  5. #5
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.898
    Lajkovi
    13148
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Rolex GMT Master II PEPSI 126710BLRO

    Bojane, hvala na odličnom opisu Pepsija, kao i ličnog doživljaja. Čisti hedonizam. Bilo je uživanje pročitati.
    piksi and mladjam like this.

  6. #6
    Stariji član Avatar korisnika Ivke1
    Član od
    24.6.2018.
    Poruke
    774
    Lajkovi
    3124
    Reputacioni uticaj
    9

    Određen forumom Re: Rolex GMT Master II PEPSI 126710BLRO

    Citat piksi kaže: Pregled poruke
    Hvala Miloše i Ivke.

    Ivke, mislim da nema razloga da gubiš nadu, čim su te kod Petrovića upisali na spisak znači da imaju nameru da ti nabave sat. Meni su otprilike u isto vreme rekli da je Submariner trenutno sportski model koji mogu da najbrže obezbede i da se na njega čeka cca. 1.5 do 2 godine, što bi značilo da bi uskoro mogao da očekuješ poziv. Potražnja za bilo kojim modelom je neverovatna i zato se na sve toliko i čeka.
    Primetio sam da kod Petrovića radi prodavačica za koju bih po izgledu reka da je kineskog porekla, a u svakom slučaju ne govori srpski, pa sa njom je konverzacija samo na engleskom. Kada sam preuzimao Pepsi primetio sam da su za preuzimanje spremali dokumentaciju kupcu koji ima anglosaksonsko ime i prezime. Čitav svet se okuplja u svim Rolex buticima i nema dovoljno modela da se svima isporuči. A iz više izvora sam čuo da onome kome ne žele da obezbede sat, ni ne stavljaju ga na listu interesovanja.
    Definitivno neću odustati, iz nekog razloga srce mi govori da bi moglo biti ovog ljeta ali vjerovatno je to samo moja želja.

  7. #7
    Istaknuti član Avatar korisnika piksi
    Član od
    9.7.2014.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.286
    Lajkovi
    29465
    Reputacioni uticaj
    691

    Određen forumom Re: Rolex GMT Master II PEPSI 126710BLRO

    Hvala ti puno Predraže!

  8. #8
    Stariji član Avatar korisnika BucaJr.
    Član od
    9.8.2011.
    Lokacija
    New Now
    Poruke
    596
    Lajkovi
    4314
    Reputacioni uticaj
    15

    Određen forumom Re: Rolex GMT Master II PEPSI 126710BLRO

    Još jednom - kapa dole

    Kako sam počeo da čitam predstavljanje sata, tako sam prepoznao tvoj stari post na koji se pozivaš i setio se da sam ti taj post lajkovao i podržao od reči do reči. Od slova do slova.
    S' tom razlikom da je kod mene i dan danas isto osećanje, isto razmišljanje... Jednostavno cenim i poštujem Rolex ali ga ne volim do te mere da poželim da ga posedujem. Osim možda Milgauss U prevodu - nikad ne reci nikad!

    Da ne širim temu u kojoj si vrhunski predstavio svoju prinovu, čestitam od srca i u zdravlju i veselju da te služi duuuugi niz godina.
    Hvala ti.
    popovac 76 and piksi like this.

  9. #9
    Istaknuti član Avatar korisnika piksi
    Član od
    9.7.2014.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.286
    Lajkovi
    29465
    Reputacioni uticaj
    691

    Određen forumom Re: Rolex GMT Master II PEPSI 126710BLRO

    Hvala ti Buco!

  10. #10
    Stariji član Avatar korisnika srdjanr
    Član od
    19.2.2014.
    Lokacija
    Deutschland- Beograd
    Poruke
    1.976
    Lajkovi
    17737
    Reputacioni uticaj
    163

    Određen forumom Re: Rolex GMT Master II PEPSI 126710BLRO

    Bojane, još jednom da ti od srca čestitam na kupovini ovog sjajnog sata!

    Želim ti da ga dugo u zdravlju i veselju nosiš, i svakodnevno uživaš u pogledu na njega.

    Bilo mi je zadovoljstvo pročitati ovu odlično napisanu recenziju, prepunu ličnih impresija i upotpunjenu sa veoma lepim fotografijama.

    U njoj se odmah prepoznaje strast koju gajiš prema Horologiji kao i oduševljenje saznanjem da je "Pepsi" konačno stigao u tvoju respektabilnu kolekciju.

    Kad pročitam tekstove poput ovog, dobijam osećaj da nisam usamljen u ovom strastvenom hobiju, za koji često moje blisko okruženje nema preveliko razumevanje.

    Hvala ti na trudu i velikom doprinosu na forumu.
    VLADAN P, piksi and Haifisch23 like this.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •