Prikaz rezultata 1 do 1 od ukupno 1
Like Tree12Likes
  • 12 Post By eee

tema: Paratroopet VS Marine Nationale narukvice

  1. #1
    eee
    eee je offline
    Moderator Avatar korisnika eee
    Član od
    27.1.2009.
    Lokacija
    privremeno u Beogradu :)
    Poruke
    3.648
    Lajkovi
    7473
    Reputacioni uticaj
    162

    Određen forumom Paratroopet VS Marine Nationale narukvice

    Uporedio bih ovaj tip platnenih narukvica dva različita brenda. Oba se mogu nabaviti na CNS (cheapest nato straps) sajtu.

    Kao neko kome obim zgloba dosta varira u toku dana, pogotovo kad je toplo i vlažno, ideja da nabavim ovakvu narukvicu mi je bila veoma privlačna. Njihova glavna odlika je to što su rastegljive pa nema potrebe menjati rupu. Čak i ako ih treba popustiti ili zategnuti - to se veoma lako radi.

    Paratrooper - rastegljiva traka (lastiš) + 2 metalna dela. Metalni deo koji služi i kao deo kopče i kao deo kojim se narukvici menja dužina može skinuti pa se narukvica može provući kroz iglice kao regularna nato ili zulu narukvica



    Marine Nationale - rastegljiva traka + 3 metalna dela. Moraju se skinuti iglice sa sata jer su oba dela kopče zašivena. Može se skratiti/produžiti sa trećim metalnim delom



    Nema puno šta da se kaže pa ću samo nabrojati razlike. Inače su obe veoma prijatne za nošenje

    Paratrooper - mekši, lakše se stavlja na ruku, lakše se namešta na sat, vrlo brzo može da se nauči da se stavlja jednom rukom. Lošija izrada, šavovi kod kopče nisu baš pedantno odrađeni. "Višak" narukvice može da nervira pogotovo ako neko ima manji zglob. Zna da se pomera prilikom nošenja

    MN - čvršći, lepše izgleda, što bi rekli clean look, teže se stavlja na ruku, još uvek imam problema sa dve ruke da je zakopčam. Stavljanje na sat malo komplikovanije nego sa paratrooper-om. Šavovi veoma pedantni.

    Metalna kopča sa graviranim znakom je skoro pa identična na oba - debljina i kvalitet metala mi deluju isto.




    Iskreno - više mi se sviđa MN na ruci iako je Paratrooper mnogo lakše staviti. U startu mi se više svidela mekoća Paratrooper-a ali kako vreme odmiče nekako naginjem ka MN. Čvrstoća platna i to što je sve pedantno ušiveno mi se sve više sviđa.


    Da ne bi ispalo da imam 3 ruke - Pod stavljanjem jednom rukom mislim da ruka na koju stavljam može da bude u bilo kom položaju a prstima ruke kojom stavljam lagano zakopčam kopču. Sa MN, da mi ne bi sat ispao, moram ruku na koju stavljam da držim na stolu ili krevetu, za svaki slučaj.



    Poslednja ispravka: eee (16.6.2023. u 16:27)

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •