iskreno? sat je predivan ali po meni (moje osobno mišljenje, da ne počne baraža) jednostavno nije bang for the buck. Prodao sam Sumo da bih kupio ovo čudo i nisam našao niti jedan razlog za duplo veću cijenu. Oba sata su prekrasni, oba sata su ISO diver, oba sata imaju automatike sa hackom i ručnim navijanje, slični su dimenzijama...maleni plus na stranu orisa je originalni dizajn i safirno staklo. S druge strane, za Sumo se može kupiti i instalirati safir za 70-ak dolara,ako već hoćeš.
Veliki plus na stranu Suma je prije svega naslijeđe - firma je radila ronilačke satove dok je Oris još radio navijače srednje klase. Još jedan plus je in-house mehanizam koji bez beda može parirati ETA/Sellita mašinama u Orisima. Drugi veliki plus je cijena: za cijenu polovnog Orisa možeš kupiti novi Sumo, naglavit mu safir, MM kopču (jako čest mod) i još ti ostane love.
Po svemu ostalom, uključujući i kvalitetu izrade, narukvicu (meni je čak i bolja na Sumu, Orisovo rješenje divers ekstenzije je ..rudimentarno a i narukvica je specifična dizajnom pa nema mogućnosti aftermarketa,ali je rađena da može izdržati nuklearni udar dok je na sumu ipak malo klimava), udobnost nošenja( Sumo se nosi kao saliven..jedno krunica bode ruku..al ajd..Oris je užasno udoban, nosi se kao manji i lakši sat, serijska narukvica ga jako dobro balansira), preciznost mehanizma, oba sata su usporediva.
ovo je moje osobno mišljenje, Oris je prekrasan sat i baš sam ga htio imati ali ...tako mi je grah pao.
Registracija
Help

25Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi