Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 28
Like Tree53Likes

tema: Orient Blue Mako

  1. #11
    Stariji član Avatar korisnika ckvrlj
    Član od
    25.12.2012.
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    837
    Lajkovi
    3692
    Reputacioni uticaj
    43

    Određen forumom Re: Orient Blue Mako

    Bravo! Odličan opis i još bolji sat.

  2. #12
    Istaknuti član Avatar korisnika Serb
    Član od
    14.2.2012.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.460
    Lajkovi
    3723
    Reputacioni uticaj
    189

    Određen forumom Re: Orient Blue Mako

    Cestitam

  3. #13
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    576

    Određen forumom Re: Orient Blue Mako

    Hvala svima
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

  4. #14
    Stariji član Avatar korisnika Petar012
    Član od
    29.11.2015.
    Poruke
    1.340
    Lajkovi
    4320
    Reputacioni uticaj
    43

    Određen forumom Re: Orient Blue Mako

    Od čudovišta preko Bonda do ajkule

    Kako nigde nisam otišao u strahu od najavljene kiše, mogu se posvetiti ovom teksu koji sam planirao napisati kada Mako stigne. Nisam hteo da otvaram novu temu, iz razloga da bi što više stvari imali na jednom mestu, a i nemam šta dodati na Rusov odličan opis, koji mi je dosta pomogao prilikom odabira sata. Zato ovo neće biti klasičan opis već osvrt na sat, iskustvo sa dostavom i neka moja razmišljanja, koja će nekom zvučati kao mlaćenje prazne slame ali Bože moj, forum služi za razmenjivanje mišljenja Možda će značiti nekom ko ga uzima na neviđeno kao ja.
    Isprva sam želeo narandžasti Seiko Monster. Probao sam ga, stao mi je na ruku kao saliven. Tada sam probao i SKX007, i zapitao se - je li to to ili sam nešto pogrešio? Nikako mi nije legao, baš neki loš osećaj na ruci, a i nekako je malen. I lepši na slici nego uživo. I kako sam od OM došao do Maka? Ipak mi je skoro dupla razlika u ceni značila u trenutku kada sam nezaposlen a ulažem u ordinaciju, a osim toga, OM vrišti da je sportski sat (brojčanik i kazaljke najviše), dok je Mako elegantiniji, smireniji. Sat koji iz vode ide na kontinuiranu medicinsku edukaciju da bi na kraju završio u restoranu. Bilo je tu još nekih lepih kandidata, ali zaista mislim da su mi mikro brendovi u ovom trenutku van domašaja.
    Znate i sami koliko je nezahvalno fotografisati satove. Slike kada izađe sunce. Nikako nisam uspeo uhvatiti prelepu plavu boju cifera. Ono se mora videti uživo. Osim toga, beli indeksi uokvireni "nečim", da li je to zaista metal, neću da lupam, boje hroma, izgledaju odlično. Uglavnom, nijednu manu izgledu ne mogu naći. Iluminacija je lepa ali brzo bledi, šteta. Bezel se okreće lako i nema nikakvog lufta. Izabrao sam pepsi kombinaciju, zbog pomenutog plavog cifera. Čisto plava kombinacija je praktično nestala, možda je ima u Budimpešti doduše. Crni cifer nisam želeo nikako, a narandžasti model su pokvarili crvenim detaljima a to je fashion no no. I izbor se sveo na pepsi, i mogu vam reći da se nisam pokajao, mislim da bi mi čisto plava verzija bila dosadna. Nažalost, kako se originalni model više ne proizvodi (zamena je model bez pušera za dan), ostao je samo model na silikonu. Svakako sam planirao da ga stavim na mesh, tako da nije greda, što kažu. Silikon me je iznenadio, prijatan je osećaj na ruci a i ne izgleda loše, iako mi je bilo odbojno na prvu loptu.
    Stižemo do ružnog dela priče. Sat je naručen preko Creationwatches, samo oni su ga imali. Prijatelj iz Beča je trebalo doći za nedelju dana, pa sam iskombinovao da ga naručim na njegovu adresu pa ga on donese (da znate, to je moguće, Raul mi je poslao mail gde je napisao da je "primetio kako se adresa uplate i dostave drastično razlikuju" i tražio da potvrdim narudžbinu). Zato sam naručio (besplatan) transport preko DHL-a, da bi stiglo za 4 dana, i prijatelj uspeo da ga donese. Kad ono međutim. Ortak prinuđen da pomeri dan dolaska (majka, žena, tašta...šta više da vam kažem, ne mogu protiv svih njih). Sat je stigao u Beč dan nakon njegovog polaska. Tako da je dhl dostava od 4 dana u ovom slučaju izgubila smisao, stigao mi je kao da sam naručio za Srbiju. Isto vreme. Opet to i nije bitno. Što se tiče dažbina...nešto mi je u glavi čučalo da kada dhl, fedex donose paket, dođe na ruke, bez carine i poreza. Meni tj. njemu je naplaćeno 30 evra. Nije mi žao, svakako mislim da sam dobro prošao, da sam naručio na moju adresu, možda bi se provukao bez dažbina, možda bi me isto koštalo, ne verujem više mada ko zna, sa našima ne znaš na čemu si. E da, da znate, švabe ne šljive natpis "GIFT" (očigledno). Možda je do toga što su poslali sa kutijom, to je moja krivica, jer piše da Seiko šalju bez kutije a Orient sa kutijom, a ja video šta piše za Seiko, i to ostalo u glavi...U svakom slučaju, možda sam se izglupirao sa ovom dostavom, tj. verovatno sam se izglupirao, ali šta sad, na greškama se uči (vi učite na mojim). Opet, tih 30 evra nisu bitni.
    Šta je zapravo ružna strana priče? Sat ima defekt. Da da, na kućištu, sa leve strane ima dva zareza. Nisam ni primetio dok ga nisam detaljno zagledao (bolje da nisam). Jedva se vide ali tu su. Ne znam čija je krivica, da li Creation, da li kuriri (ne verujem), da li je ispao ortaku (ne verujem). Čija god da je, poslao sam "not cool" mejl Creationwatches. Vanya je odgovorila, u fazonu "e jbg, daćemo Vam veliki popust za sledeći koji budete naručili". Sumnjam da ću sledeći naručiti. Srećom, oštećenja mi ne smetaju, iako sam mislio da će me konstantno "svrbeti", a sat neću menjati (pa mi ni sa te strane ne smetaju), ako ništa, vredi imati ovakav "plavi sat". Da rezimiramo - razmislite dvaput ako razmišljate o Creationwatches. Znam da niko ovde nije imao problem, neki na WUS-u jesu, jesam li baksuz pa mi se zalomilo. Za sada ostavljam sliku ogrebotina. Na slici izgleda strašnije, uživo je mnogo plića, jedva se vidi kad se zagledam. Srečan Uskrs i lep provod za Prvi maj.
    https://drive.google.com/open?id=0B9...mlIaXlhZExfWmc
    Poslednja ispravka: Petar012 (1.5.2016. u 12:27)
    RUS, VLADAN P, vlajo and 6 others like this.

  5. #15
    Stariji član Avatar korisnika Petar012
    Član od
    29.11.2015.
    Poruke
    1.340
    Lajkovi
    4320
    Reputacioni uticaj
    43

    Određen forumom Re: Orient Blue Mako

    Drugi utisak - iluminacija se napuni baš brzo, išao nekoliko puta do ćoška po cigare, 5 minuta na otvorenom, i to nije bilo sunčano, uđem u mračni hodnik zgrade, sija ko Las Vegas. Nego ne drži dugo. Bezel je pruža jak otpor dok se ne pokrene, posle je ok. Čini mi se da je na monsteru lakše a na onom skx007 kog sam probao teže. Silikonj e kul. Lepo osećaj. Lepo mi i izgleda. Čak i onaj krug sa delfinima mi je lep, a delovalo mi je tako kičasto na slikama. Zanimljivo kako se mišljenje promeni. Isto kao što su mi isprva crni ciferi bili najlepši a sad ih najmanje volim.
    Poslednja ispravka: Petar012 (2.5.2016. u 17:45)

  6. #16
    Stariji član Avatar korisnika Nenad Arandjelovic
    Član od
    19.11.2012.
    Poruke
    1.925
    Lajkovi
    11522
    Reputacioni uticaj
    28

    Određen forumom Re: Orient Blue Mako

    Tek sada sam video ovo,obicno sam azurniji,ali cura me uzela pod svoje,sakrije mi fon i ugasi net kada dodje,sta cemo,zene.

    Nego,zaista mi je zao sto je sve tako proslo,ja sam moje iskustvo sa online kupovinama vec napisao,ali ostecen sat i odgovor koji si dobio su zaista bzvz.Hteli su da ublaze situaciju popustom,ali "no cool".Dva puta sam se "kockao" kupovinom preko neta i oba puta sam imao srece,kao sto su mnogi rekli:Bice kako ti se zalomi.

    Samo pismo-posiljka sa zastitnim baloncicima ima najvecu sansu da prodje kao "Gift" i bez dazbina,sve ostalo,ako pise cena na paketu,dolazi uz 10 posto carine i 20 posto pdv,ako ne,otvara se paket i na adresu stize pismo sa zahtevom za fakturom ili racunom o stvarnoj vrednosti sata,tako da msm da su tih 30 evra,zapravo ti troskovi.Nisi se izglupirao,jednostavno to je procedura kada sat dolazi sa kutijom.

    Licno mi je zaista krivo,ali sta da radis,bitno da nije na ciferu,koroni,staklu,ali najbitnije je da si ti zadovoljan satom i da te sluzi.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  7. #17
    Stariji član Avatar korisnika Petar012
    Član od
    29.11.2015.
    Poruke
    1.340
    Lajkovi
    4320
    Reputacioni uticaj
    43

    Određen forumom Re: Orient Blue Mako

    Podržavam je, naka sakriva 😛 znam da su to te dažbine, nego izglupirao u smislu što sam se mlatio sa Austrijom, mogao lepo da ne komplikujem i naručim na svoju adresu, verovatno bi me isto koštalo, i znaš i sam priču da je ovaj krenuo ranije, pa mi je doneo sledeći put... I izglupirao u smisu da nisam čitao lepo opis, video bih caku da im je za Orient kutija "default", ja video da je Seiko bez i po inerciji. Valjda mi se svi sajtovi više izmešali u glavi. Nije mi za 30 evra već što sam dečka iscimao bezveze, mada njemu nije nikakav problem, znamo se od malih nogu bukvalno. A za zarez na kućištu, videćeš ga uživo. Ne smeta mi, računam da bih ga sam napravio pre ili kasnije, ali ipak malo gorak ukus u ustima, što se kaže. Da sam planirao da menjam za drugi dajver, e verujem da bih tad poludeo, zamisli koliko bi mi to cenu oborilo. P. S. Možda i nije do njih, možda je ispao pri carinjenju, možda je ovom ispao... Mnogo možda
    Poslednja ispravka: Petar012 (3.5.2016. u 7:37)

  8. #18
    Stariji član Avatar korisnika Petar012
    Član od
    29.11.2015.
    Poruke
    1.340
    Lajkovi
    4320
    Reputacioni uticaj
    43

    Određen forumom Re: Orient Blue Mako

    Da se pohvalim da sam sinoć dobio kompliment kako mi je sat "baš lep jer liči na Rolex"

  9. #19
    Mlađi član Avatar korisnika nvelja
    Član od
    13.7.2008.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    44
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    16

    Određen forumom Re: Orient Blue Mako

    Nabavih i ja ovaj sat, imaviše od mesec dana.
    Nosim ga svaki dan, to mi sada jedini sat.

    Pratim i zapisujem odstupanja, i ustanovih da žuri 4 sekunde dnevno.

    Ja sam zadovoljan, a da li je granicama optimalnog, pitam.

  10. #20
    Stariji član Avatar korisnika Petar012
    Član od
    29.11.2015.
    Poruke
    1.340
    Lajkovi
    4320
    Reputacioni uticaj
    43

    Određen forumom Re: Orient Blue Mako

    Mislim da je to ok. Ja moj ne pratim, ionako namerno žuri 5 minuta da ne bih kasnio.

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •