Prikaz rezultata 1 do 9 od ukupno 9
Like Tree44Likes
  • 19 Post By piksi
  • 1 Post By skydrummer
  • 3 Post By Haifisch23
  • 2 Post By VLADAN P
  • 2 Post By srdjanr
  • 10 Post By piksi
  • 4 Post By sdbiba
  • 1 Post By piksi
  • 2 Post By bohi

tema: Lady Date Just 178271

  1. #1
    Istaknuti član Avatar korisnika piksi
    Član od
    9.7.2014.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.286
    Lajkovi
    29465
    Reputacioni uticaj
    691

    Određen forumom Lady Date Just 178271

    Kupovina sata dragoj ženskoj osobi. Uhhh, težak i odgovoran zadatak, imajući na umu koliko naše dame obično (ne)haju za bolest kojom smo mi uglavnom zaraženi i koliko im je u stvari nebitno koji merač vremena imaju na ruci. Dame i drage ženske osobe u mojoj okolini pretežno preferijaju Michael Kors, više sklone avanturizmu nose G-Shock.

    Supruga, kao što sam ranije spominjao ima Roamer koji je dobila za diplomski ispit, ali koji je u lošem stanju i ne verujem da će moći da se adekvatno restaurira, a pre nekoliko godina je pod izvesnim uticajem svog bračnog druga dospela u posed jednog Breitling Windrider Starliner modela. Pre određenog vremena mi se dopao jedan ženski Seiko Lukia sat i pokazao sam ga gospođi, neočekivano joj se dopao, pa sam predložio da joj ga kupim za rođendan. Obzirom da se ovi modeli ne mogu naći u Srbiji, započeo sam sa procesom on-line kupovine preko Seiya Japan... Nažalost, ova kupovina se toliko iskomplikovala u smislu da nisam uspeo da realizujem plaćanje (zaboravio šifru za PayPal), mislim da je bilo i problema sa karticom za internet plaćanje, te sam od celog poduhvata odustao. Prošao je i ženin rođendan, za divno čudo ona se setila da smo razgovarali o pomenutom satu, šta ću, iscrveneo sam se propisno i odgovorio da je baš taj sat prodat i da ćemo pogledati nešto drugo.

    Svoju nesposobnost da poručim Seiko kasnije ću platiti malo više, a doživljaji koji su usledili generisali su komplikovanu pripremu, međunarodne transakcije, odlazak u više zemalja, laži, uzbuđenje i, nadam se, ishodovali obostranoj radosti i zadovoljstvu.

    Ženske Rolexe gledao sam još ranije, išao sam kod Petrovića, imao sam neke modele na umu i pokazao ih suprugi. Nijedan od cenovno pristupačnijih satova nije joj se svideo, bila je totalno ravnodušna prema njima. Prošle godine na letovanju na Kritu pronašao sam prodavca Rolexa, razgledao trenutnu ponudu, ali ženu nisam uspeo da nagovorim da bilo šta proba, nije čak htela ni da uđe u radnju. Istog tog leta, prijateljica se preseljavala u inostranstvo i našli smo se jedno veče da popijemo kafu i da se pozdravimo, a ona je tada na ruci nosila Lady Date Just. Sat je bio taman po mom ukusu, sa jubilarnom narukvicom i nazubljenim bezelom od belog zlata i kamenčićima kao sat markerima. Primetila ga je i supruga, baš taj model joj se svideo. Problem u celoj priči je što više nije bilo reči o entry modely, sve to što se dragoj dopalo, to Rolex dodatno naplaćuje.

    Naziv: slika 1.jpg, pregleda: 672, veličina: 269,1 KB


    Pronašao sam brzo model koji je prijateljica nosila na oproštajnoj kafi, draga je prokomentarisala da OK izgleda, a meni je to bio znak da neću promašiti ako krenem u tom pravcu. Ipak mi se više dopala varijanta koju ću na kraju i kupiti, i mislim da je ona ispala dobitna kombinacija. Poslao sam standardno upit prodavcima u okruženju do kojih mi je jednostavno da doputujem i dobio iz Beča ponudu za traženi model, ostali ga nisu imali u prodaji u tom trenutku. Zatim sam otišao i do Petrovića da se raspitam, iako nisam verovao da ću tamo moći da ostvarim kupovinu zbog poznate priče oko vraćanja poreza.

    Svaki odlazak u Petite Geneve,zanimljiv je od ulaska na kapsula vrata, preko kontakta sa ljubaznim, mada po mom mišljenju i previše servilnim osobljem, zatim obaveznog posluženja koje obavezno odbijam, dragocenih informacija i saveta, sve do ponovne procedure sa izlaskom, obavljenog posla ili ne, svejedno. Tokom nekoliko prethodnih dolazaka u Malu Ženevu raspitivao sam se oko različitih modela, a ovog puta imao sam konkretan zahtev. Na lageru je bio ne baš identičan, ali sličan model. Sličnost je kod Date Just satova često sasvim dovoljna za sticanje utiska, jer sama ova serija ima skoro 1.500 različitih modela. Kada sam pogledao sat i upitao za cenu, dobio sam odgovor koji mi se nije dopao, jer je ovaj koštao znatno više od onog koji su mi ponudili Austrijanci. Na moju primedbu sam dobio odgovor da verovatno nije reč o istom modelu, jer bi cena trebalo da bude identična u svim Rolexovim radnjama, odnosno mogla bi da se razlikuje samo za iznos obračunatog poreza koji varira, a nije realno da razlika bude baš tolika. I zaista, kada sam proverio pristiglu ponudu, video sam da model za koji mi je poslata ima beli brojčanik, a ovaj koji sam držao u ruci je imao brojčanik od sedefa. Tada su mi objasnili da cena sata u mnogome zavisi od vrste brojčanika, te da je MOP (mother of pearl, sedef) brojčanik mnogo skuplji od običnog jednobojnog. Na moje pitanje da li je moguće nabaviti model sa jednobojnim, belim brojčanikom dobio sam odgovor da će u roku od desetak dana dobiti baš takav model u radnji u Budimpešti. Ponuđena cena je bila u skladu sa prosečno diskontovanom za Rolexove modele, možda za nijansu povoljnija od uobičajene.

    Na kraju smo se dogovorili da se kupoprodaja obavi u Petite Geneve butiku u Budimpešti, kako bih stekao pravo na povraćaj poreza. Uplata je izvršena doznakom, to mi se učinilo mnogo elegantnijim načinom plaćanja kako bih izbegao da nosim gotovinu sa sobom, ili neku nepredviđenu okolnost pri eventualnom plaćanju karticom.

    Naziv: slika 2.jpg, pregleda: 594, veličina: 206,7 KB


    Koliko god se prvi deo oko izbora, dogovora oko cene i plaćanja činio komplikovanim, sve što je zatim usledilo bilo je kud i kamo zamršenije i zahtevalo je mnogo veću logistiku, jer cilj je bio da platim sat, otputujem u inostranstvo, zatim da ga tamo preuzmem, donesem i predam, a da pri tom sve ovo obavim u tajnosti kako bi efekat iznenađenja bio potpun. Da bih sve zamišljeno sproveo u delo, za suprugu sam smislio sledeću priču: na dan proslavljanja Primirja u prvom svetskom ratu sa drugarima putujem u Temišvar na obeležavanje tog velikog dana, zatim u obilazak srpskih kolega i znamenitosti u ovom banatskom gradu i okolini. Obzirom da sam kupovinu planirao u inostranstvu i priča za suprugu je morala da se kreće u tom pravcu, kako ne bi slučajno otkrila da kod kuće nedostaje i pasoš dok me nema, što bi joj svakako bilo sumnjivo i moglo bi da kompromituje ceo poduhvat. Priča je prošla, posebno jer je sa mnom na put „trebalo da pođe“ i nekoliko drugara od kojih se moglo očekivati da otputuju na pomenuto hodočašće i u koje supruga ima puno poverenje.

    Sledeći izazov je bio pronaći adekvatan prevoz za realizaciju cele akcije u predviđenom roku. Naime, avionski prevoz za Budimpeštu se nikako nije uklapao u raspored koji je predviđao da krenem i vratim se u roku od 24 sata, a da se u radno vreme prodavnice zateknem u Budimpešti. Na kraju sam dogovorio kombi prevoz do Mađarske i avionski povratak kući, sa presedanjem u drugoj evropskoj državi, tako da je putovanje nazad (400 km) bilo nekoliko puta duže nego što je rastojanje između dva grada. Ovakav raspored zahtevao je i da prenoćim van kuće, pa sam morao da se pobrinem i za hotelski smeštaj. Zamišljeni plan umalo da propadne pri kupovini avionske karte, jer sam prilikom plaćanja nehotice izabrao da to uradim sa ženinog računa, što sam shvatio u poslednjem trenutku, pa nisam napravio grešku koja bi me sigurno odala.

    Put do odredišta je prošao po planu, kao i preuzimanje sata i odlazak u hotel u Budimpešti. Kako nisam želeo da se šetam po gradu sa poklonom i rizikujem da me neko opljačka, od dolaska u hotel (ispostavilo se lajt bordel varijante), pa do polaska na aerodrom nisam se iz istog mrdnuo, što mi nije ni palo mnogo teško, obzirom na ružno peštansko novembarsko vreme sa sve vetrom i kišom, a posebno jer sam skoro svo vreme čekanja na transfer proveo gledajući i igrajući se sa poklonom za suprugu. Ženi sam se naravno javio „iz Temišvara“, jadajući se na odvratno vreme i najavio joj usled toga mogućnost da boravak skratimo i ranije se vratimo kući. Ovo iz razloga što sam imao rani jutarnji let i prepodnevno presedanje, a u Beograd je po planu trebalo da stignem sledećeg dana oko podneva. Anticipirajući raniji povratak, želeo sam da ženu ubedim da u vreme mog dolaska u Beograd bude kod kuće, jer je po planu ona u to vreme trebalo da ode u posetu rođacima. Uspeo sam par sati i da odspavam, jer je do tog momenta prošlo višeod 24 sata provedenih pod sto postotnim adrenalinom.

    Povratak je takođe protekao po planu, Tax free sam overio na aerodromu na poslednjoj granici EU (ne u Budimpešti), gde sam kupio i neku igračkicu za ćerku na fri šopu i častio sebe kafom od 6 evra u kafeu u kome je dozvoljeno pušenje. Sat je, naravno, sve vreme stajao na mojoj ruci, ispod košulje i džempera, i tako sam doleteo i na Aerodrom Nikola Tesla, gde me je dočekao brat, koji je bio uključen u ceo poduhvat i zadužen za transport do kuće. Pre toga smo otišli do Petit Geneve, gde su mi po dogovoru skratili narukvicu i sat upakovali u ukrasan Rolex papir i kesu, a došle su i čokoladice pride.

    Ženi sam se javio, rekavši da smo se ipak ranije vratili iz Rumunije, jer je usled lošeg vremena propala poseti ergeli konja, i da se nalazimo na ulasku u Beograd, te da me malo sačeka odnosno da za kratko prolongira posetu rođacima. Malo je gunđala, ali je pristala da sačeka, je rsam joj rekao da sam doneo poklon za ćerku, pa da ne čeka na njega do uveče. Kada sam sa bratom stigao kući, žena se iznenadila što je i njega ugledala, jer on nije trebalo da ide sa mnom „u Temišvar“, ali sam objasnio da me je sačekao u Ulici 29. Novembra, kako bi me dovezao što pre kući, da bi me ukućani što manje čekali. Ćerki sam predao poklon, mislim da sam promašio sa bojom lutkice.

    Gospođi sam uručio poklon iz „Temišvara“, sa njim definitivno nije bilo greške, čitava ekspedicija sprovedena je ipak po planu, a ostala je i anegdota o tome kako moja žena nosi„rumunski“ Rolex:

    Lady Date Just: 178271
    Prečnik: 31 mm
    Brojčanik: beli, G white
    Materijal: Everose Rolesor
    Bezel: nazubljeni (fluted)
    Krunica: ušrafljujuća
    Staklo: safirno, otporno nagrebanje, kiklop lupa iznad pozicije datuma
    Vodootpornost: 100 metara
    Mehanizam: Perpetual, mehanički,samonavijajući
    Kalibar: Rolex 2235 in-housePreciznost: -2/+2 sek/dan
    Rezerva snage: 48 sati
    Narukvica: jubilarna (Jubilee)

    Naziv: 18.jpg, pregleda: 599, veličina: 172,7 KB


    Napraviti recenziju o Date Just satu predstavlja veliko zadovoljstvo, ali i zamku, jer je verujem, mali broj ljubitelja koji se nisu o njemu informisali, ali na osnovu 20 satnog nošenja i kibicovanja kad ga žena ne nosi pokušaću u skladu sa nabrojanim iskustvima.

    Već sam napomenuo da je žena nesvesno učestvovala u izboru, konačna odluka je ipak bila moja, jer je po mom mišljenju ovo najlepši ženski sat koji sam ikada video. Kada ovo kažem, mislim na serijske modele, verovatno postoje i lepši i mnogo skuplji satovi, ali se pretpostavljam oni rade po porudžbini. Obzirom na poznatu žensku sklonost ka nakitu, ovaj model sublimira oba kriterijuma kako u pogledu vrhunskog časovničarstva, tako i juvelirskog majstorstva.

    Sat dolazi u kutiji od kože prepoznatljivo zelene boje, sa aplikacijom Rolex krune u zlatnoj boji. U kutiji se nalazi kartica sa podacima o satu i vlasniku, kao i uputstvo za upotrebu i međunarodna garancija. Garancija na sve Rolexove modele, tako i za ovaj, važi pet godina. Uz sat sam dobio i futrolu od prevrnute kože u Rolexovoj boji u koju se sat odlaže nakon dnevnog nošenja.

    Naziv: slika 3.jpg, pregleda: 607, veličina: 127,9 KB

    Naziv: slika 4.jpg, pregleda: 606, veličina: 123,6 KB

    Naziv: slika 5.jpg, pregleda: 605, veličina: 248,8 KB


    Na prvi pogled izgled sata je konzervativan i u skladu sa Rolexovom tradicijom ovaj model već decenijama izgleda gotovo identično. Date Just modeli me uvek asociraju na teniske turnire kojima je Rolex sponzor i oficijelni merač vremena, a na kojima se nalaze displeji sa prikazom sata sa nazubljenim bezelom. Date Just ima karakterističan i sasvim prepoznatljiv dizajn, tako da ga je nemoguće pomešati sa nekim drugim satom. Ova jedinstvenost ogleda se pri svakom pogledu na sat, gledali iz daleka lupu, narukvicu ili bezel, ili iz blizine krunicu i sigurnosnu kopču na šnali.

    Naziv: slika 6.jpg, pregleda: 538, veličina: 152,9 KB


    Prečnik kućišta je 31milimetar, što predstavlja po mom mišljenju idealnu dimenziju ženskog sata. Kućište je izrađeno u Everose Rolesor – kombinaciji 904L čelika i 18 karatnog Everose zlata od koga su izrađeni krunica i bezel. Bezel je nazubljeni (fluted), jer sam takođe insistirao na kupovini modela sa ovakvim bezelom.

    Brojčanik bele boje, za model Oyster Perpetual Lady Date Just 31, ima oznaku G white, što znači da na sebi ima dijamantski set od 10 komada, koji se nalaze na pozicijama satnih markera, isključujući poziciju 12 na kojoj se nalazi Rolexova zlatna kruna, i naravno poziciju 3, na kojoj je po običaju smešten otvor za datum, koji na staklu natkriva kiklop lupa.Dijamanti se nalaze u okviru od 18 ct. crvenog zlata. Dizajn brojčanika je sveden koliko je to uopšte moguće da bude, imajući u vidu uobičajen broj reči koji karakteriše sve cifere na Rolexovim modelima. Sat ima tri ravne, zlatne kazaljke koje nemaju na sebi nanetu iluminaciju. Iluminacije nema niti na satnim markerima, dijamanti koliko god bili sjajni u potpunom mraku ne mogu da obezbede osvetljenje kako bi očitavanje vremena bilo moguće.

    Naziv: slika 7.jpg, pregleda: 635, veličina: 178,7 KB


    Nazubljeni bezel, koji je takođe izrađen od Everose 18 ct. zlata, pored jubilarne narukvice doprinosi efektu nakita koji sat ima, fiksiran je na kućište koje je izrađeno od 904L čelika od kojih Rolex izrađuje svoje modele. Obrada kućišta je izvanredna, sve ivice su urađene tako da se prilikom “opipavanja” sata stvara osećaj kao da se dodiruje nešto mnogo mekše od metala. Lugovi su blago povijeni kako bi što bolje ispratili standardan oblik damske ruke, širine 16 milimetara. Krunica je takođe izrađena od zlata, ušrafljuje se, dobro se navija, a kao i kod ostalih Rolexa potrebno je navići se na način ušrafljivanja. Na krunici se nalazi zaštitni znak proizvođača. Moja supruga nema iskustva sa manipulacijom istom, to je moj zadatak, koji mislim da sasvim uspešno savlađujem.

    Staklo sata je safirno, otporno na grebanje, i na njemu se nalazi prepoznatljiv detalj, a to je Rolexova lupa na poziciji 3 sata, po kojoj je manufaktura nadaleko poznata. Poklopac kućišta je čeličan i na njemu nema nikakvih oznaka.

    Naziv: slika 8.jpg, pregleda: 646, veličina: 162,0 KB


    Možda i jedan odnajupečatljivijih detalja na satu je jubilee, jubilarna narukvica. Ona sama po sebi izgleda atraktivno, kao komad nakita per se, sve i da se nosi pojedinačno bez kućišta bila bi jednako lepa. I ona je izrađena u Everose Rolesor kombinaciji. Oznaka jubilarne narukvice na kojoj dolazi Lady Date Just 31 178271 je 63161, po širini ima 5 članaka, od kojih su spoljna dva čelična, a centralni su od pomenutog Everose-a. Širina narukvice je 16 milimetara, završni link skoro da je sjedinjen sa kućištem sata, obrada linkova je u skladu sa celim satom savršeno izvedena, supruga kaže da se dobro nosi, verujem joj, meni je kada sam donosio sat ipak bila tesna. Kopča je čelična, preklapajuća i potpisana, sigurnosna kopča je zlatna u obliku Rolexove krune. Kopča nema mogućnost mikro podešavanja, regulisanje dužine narukvice vrši se uklanjanjem, odnosno dodavanjem linkova. Kada je sat kupljen, pretpostavka je bila da će biti potrebno skinuti dva linka i žena ga je dugo tako nosila, ipak joj je narukvica bila komotnija pa smo svratili do Male Ženeve gde je sa nje skinut još jedan link pa je sada narukvica optimalne dužine.

    Naziv: slika 9.jpg, pregleda: 599, veličina: 214,7 KB

    Naziv: slika 10.jpg, pregleda: 568, veličina: 199,3 KB


    Lady Date Just 31 178271 opremljen je 2235, samonavijajućim mehaničkim mehanizmom, u potpunosti razvijenim i proizvedenim od strane Rolexa. Kao i svi Rolex Perpetual mehanizmi, kalibar 2235 je sertifikovani hronometar, sa rezervom snage od 48 sati i tolerancijom u merenju u opsegu -2/+2 sek/dan.

    Krajnji utisak je da su kompletne suprugine impresije o ovom satu više nego pozitivne. Voli da ga nosi i koristi ga gotovo svakodnevno, tako da sam retko u prilici da ga fotografišem po dnevnom svetlu i zbog toga i u ovom pregledu ima dosta noćnih snimaka nastalih dok ukućani spavaju. Breitling, za koji sam, kad je nabavljen bio uveren da će biti najlepši ženin sat ikada, žena skoro i da je zapostavila. Lady Date Just je vizuelno toliko upečatljiv da je često primećen i komentarisan, a nošenje dodatnog nakita pored njega može biti suvišno.

    Naziv: slika 11.jpg, pregleda: 891, veličina: 231,9 KB


    Odlazak u Rolexov butik Petite Geneve kod gospode Petrović mogao bih da preporučim svim zainteresovanim za informacije o satovima koji se tamo prodaju, kao i za samu kupovinu. Saveti koji se mogu dobiti često su dragoceni i obzirom na ogromnu gamu Rolexovih, a posebno Date Just modela, mogu da doprinesu da se iskombinuje najbolja moguća varijanta savršenog sata. Pohvalio bih i ljubaznost i korektnost zaposlenih, kao i mogućnost dogovora kako bi se kupovina i postprodajne aktivnosti sprovele na najbolji mogući način.

    Ispričana priča govorila je o predmetu koji se kupuje jednom i nosi dugo, satu za čitav život, koji je uvek u trendu i aktuelan, i zbog toga mi je drago što sam bio protagonista takvog doživljaja koji je u sebi sadržao puno akcije (čak i pomalo trilera), a na kraju proizveo i mnogo sreće i zadovoljst

    Naziv: slika 12.jpg, pregleda: 589, veličina: 200,4 KB
    Poslednja ispravka: piksi (16.8.2017. u 21:23)
    eee, sdbiba, Larosa and 16 others like this.

  2. #2
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.052
    Lajkovi
    30924
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: Lady Date Just 178271

    Što se sata tiče neka ga gospođa nosi u zdravlju i veselju. Što se tebe Piksi tiče, po ko zna koji put, hvala za trud i izdvojeno vreme.
    piksi likes this.

  3. #3
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.898
    Lajkovi
    13148
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Lady Date Just 178271

    Odličan opis poduhvata i sata. Okej, možda nije preporučljivo, da supruga pročita ono sa lajt bordel variantom, jer može, da ispadne: "e, sada mi je jasno, zašto si mi ti kupioˇ. Inače, vrlo pohavalno za suprugu, za odnos do satova. Moja je najsrećnija, kada čuje, da njen plastični S.Oliver za 35 €, precizniji od cca 120 puta skupljeg Moonwatcha...
    Hvala za ovaj zanimljiv i poučan opis.
    eee, sdbiba and piksi like this.

  4. #4
    Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.626
    Lajkovi
    18033
    Reputacioni uticaj
    281

    Određen forumom Re: Lady Date Just 178271

    Ko bi rekao da rumunski Rolex izgleda ko pravi!


    Šalu na stranu ,vidim da ga supruga nosi već devet meseci pa neka nastavi i ubuduće da uživa punom kapacitetu.
    Tebi hvala za detaljno preneseno iskustvo i opis sata.
    eee and piksi like this.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

  5. #5
    Stariji član Avatar korisnika srdjanr
    Član od
    19.2.2014.
    Lokacija
    Deutschland- Beograd
    Poruke
    1.976
    Lajkovi
    17737
    Reputacioni uticaj
    163

    Određen forumom Re: Lady Date Just 178271

    Odličan opis sata Piksi. Tvoji živopisni opisi kupovine komotno mogu da posluže kao originalni scenario za promo video nekog od brendova koje imaš u kolekciji.
    Hvala na odvojenom vremenu i trudu.

    Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
    eee and piksi like this.

  6. #6
    Istaknuti član Avatar korisnika piksi
    Član od
    9.7.2014.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.286
    Lajkovi
    29465
    Reputacioni uticaj
    691

    Određen forumom Re: Lady Date Just 178271

    Još nekoliko fotografija uslikanih po danu:

    Naziv: 300.jpg, pregleda: 422, veličina: 225,3 KB


    Naziv: 301.jpg, pregleda: 367, veličina: 203,0 KB


    Naziv: 302.jpg, pregleda: 398, veličina: 281,2 KB


    Naziv: 303.jpg, pregleda: 396, veličina: 236,1 KB


    Naziv: 304.jpg, pregleda: 391, veličina: 251,4 KB


    Naziv: 305.jpg, pregleda: 394, veličina: 181,0 KB


    Naziv: 306.jpg, pregleda: 396, veličina: 278,6 KB
    sdbiba, taunus, juke and 7 others like this.

  7. #7
    Počasni član Avatar korisnika sdbiba
    Član od
    16.7.2009.
    Lokacija
    Smederevska Palanka
    Poruke
    5.389
    Lajkovi
    63794
    Reputacioni uticaj
    270

    Određen forumom Re: Lady Date Just 178271

    Izvanredna recenzija sata, ali, zaista, veliko postovanje naseg kolege prema supruzi je za svaku pohvalu!
    Mislim da se ovakvi odnosi retko vidjaju kod nas.
    bohi, srdjanr, piksi and 1 others like this.

  8. #8
    Istaknuti član Avatar korisnika piksi
    Član od
    9.7.2014.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.286
    Lajkovi
    29465
    Reputacioni uticaj
    691

    Određen forumom Re: Lady Date Just 178271

    Hvala kolege, hvala
    sdbiba likes this.

  9. #9
    Član
    Član od
    4.12.2011.
    Poruke
    162
    Lajkovi
    1159
    Reputacioni uticaj
    13

    Određen forumom Re: Lady Date Just 178271

    Citat sdbiba kaže: Pregled poruke
    Izvanredna recenzija sata, ali, zaista, veliko postovanje naseg kolege prema supruzi je za svaku pohvalu!
    Mislim da se ovakvi odnosi retko vidjaju kod nas.
    Potpisujem... od rijeci do rijeci!

    Gesendet von meinem SM-A500FU mit Tapatalk
    sdbiba and piksi like this.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •