Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 30
Like Tree45Likes

tema: J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...

Hybrid View

Banned
    Član od
    28.11.2011.
    Lajkovi
    68
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...

Da podelim par utisaka o mojem novom "pristupacnom" satu, J.Springs BEB077...

J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...-1.jpg

S'vremenom su me oci polako izdavale pa dok ne stavim naocare za citanje nisam u mogucnosti da uzivam u lepoti satova kao nekad a usto mi je i zglob sake postajao sve "jaci" pa su mi par satova sa metalnom narukvicom koje sam posedovao postajali tesnji i nekako mali. Posle nekoliko prodaja i menjanja, kao u svemu sto se voli, mora da se izgubi, dosao sam do Casio Edifice EF-545D modela. Sa belim brojcanikom i vrhovima skazaljki obojeno u svetlo plavo. Lep veliki sat, odlicno mi je lezao na ruci ali opet tesko vidljiv, kolegi se svidjao pa...

J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...-2.jpg

Na pocetku Kneza, prodavac mi za J.Springs rece da je japanska marka itd itd. Mislio sam kinez mada mi cudno sto su svi modeli imali neku svoju crtu i osobenost, nisu bili puke kopije boljih firmi. Gledajuci na netu, uverio sam se u prodavceve tvrdnje. J.Springs je podbrend velikog Seika i koristi mehanizme kopije Seiko masina, negde sam pronasao da se mehanizmi i celi satovi "pakuju" u Maleziji sto je verovatno i tacno a cak i ne iskljucujem Kinu kao zemlju porekla posto na satu nigde ne pise gde je isti proizveden. Kao sto sam vec napisao, Seiko je ovom podbrendu verovatno odredio posebno mesto na skali u svojoj ponudi i dobio svojevrsnu Daciu, lepo ruzne, jeftine, robusne satove (automobile)...

J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...-3.jpg

Malo tehnickih podataka, 193 grama, 43mm bez krunice, izgleda manje nego sto jeste zbog visoke okretne korone koja ide za "dlaku" iznad ravnog mineralnog stakla i dostize 13.4 mm, narukvica mislim da je 20mm, da je sad ne merim. Kuciste je providno na srafljenje, krunica nije itd itd...

J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...-4.jpg

Izdrada svih modela satova ovog brenda koje sam pogledao, neka se ne ljute ljubitelji Casia, mislim da su za klasu bolji od gotovo svih iz Edifice serije...

J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...-5.jpg

Narukvica narocito, izuzetno lepo je uradjena i daje satu tezinu i ozbiljnost. Ne svidja mi se sto je logo firme, J.SPRINGS utisnut ravnim fontom na zaobljenoj sigurnosnoj kopci. Malo bode oci ali koliko para toliko i muzike, vise bi mi prijao ispupcen, reljefast font sto bi znacilo da je narukvica napravljena samo za ovaj brend i za ovaj model a ne uradjena u kineskom stanc fazonu i milione primeraka...

J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...-6.jpg

Krunica sata je fino nazubljena ali ne poseduje logo firme i ne srafi se, dobro je uvucena i zasticenja od slucajnog izvlacenja ali zeleo bih malo vise sigurnosti. Sa krunicom na srafljenje koju poseduje njegov mladji brat BBH102, verovatno bi i vodo nepropustnost podigao na 200m koliko ima i vec spomenuti model. Uostalom ovakav sat, takav kakav je, trebao da ima krunicu na srafljenje, verovatno zamisljen kao radni, svakodnevni sat ili cak sa jacom luminacijom i kao ronilacki sat ali time bi se verovatno priblizio Seiko 5 sport i monsterima sto gazdama firme ne bi odgovaralo...

J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...-7.jpg

Rotirajuca korona sa tackom na i, tj tackom na dvanaest premazanom "svetlecom" farbom je obrtna u kontra smeru ali naravno, zbog stednje sa samo 60 klikova u punom krugu. Od 12 do 4, korona je boje visnje pred sazrevanje i lepo dopunjuje isto takvu sekundaru, ukrasni prsten i cifre na svakih deset minuta na obodu projcanika kao i natpis AUTOMATIC...

J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...-8.jpg

Divno je gledati lako uocljivu sekundaru kako lagano klizi u beskonacnim krugovima. Skazaljke su "debele", sa sirokom luminacijom i najzad mogu da pogledam na sat uvece u gotovo svim uslovima, dok vozim skuter, nesto radim itd, belo na crnom, idealno ! Sama luminacija sigurno nije u klasi monstera ali osvetljeni su sve tri skazaljke, svaki podeok na sat vremena i spomenuta tacka na koroni. Na zalost nekako nisam uspeo da ga uslikam kako sam zeleo i da docaram kako "sija" u mraku tj slabijim svetlosnim uslovima...

J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...-9.jpg

Sa zanje strane vidljiv je "automatic" mehanizam y676b, sam mehanizam a i njegov "teg" za navijanje sto se lako uocava, je kopija Seiko mehanizama 7S35, 7S36 i slicnih, a poseduje 21 rubin. Nisam se optercivao tacnoscu mehanizma, kako starim tako i na svoje obaveze gledam drugacije pa krenem "na vreme", neka desetina sekundi mi nista ne znaci... Ups, izgleda da lepo kasni...

J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...-10.jpg

Sve u svemu, zadovoljan, za 100 eura, izuzetno, 193 grama lepog celika...

J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...-11.jpg

Mlađi član Avatar korisnika boris88
    Član od
    10.1.2012.
    Lajkovi
    246
    Reputacioni uticaj
    16

Određen forumom re: J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...

odlican tekst,svidja mi se sat iako za marku sata nisam cuo

Banned
    Član od
    5.8.2008.
    Lajkovi
    2006
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom re: J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...

Cestitam na novom satu.Jako je lep.
    Vidim da ih ima u "Poklon ducanu" i da su cene sasvim ok. Pitanje je samo kako su se pokazali u eksploataciji?

Istaknuti član Avatar korisnika jagos
    Član od
    5.11.2009.
    Lajkovi
    5664
    Reputacioni uticaj
    55

Lep opis.cestitam na kupovini.najvaznije da je covek zadovoljan sa svojim satom a rekao bi da je ovo sasvim ok sat.

Istaknuti član Avatar korisnika backarelli
    Član od
    27.11.2011.
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    138

Zanimljiv tekst i slike. Sve čestitke na novom satu...

Član Avatar korisnika Milanche78
    Član od
    30.7.2009.
    Lajkovi
    199
    Reputacioni uticaj
    19

I po ceni liči na Seiko.

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Određen forumom Re: J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...

Čestitke na novom satu. U zdravlju ga nosio !

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Određen forumom Re: J.Springs BEB077 - Jeftini (Seiko a nije Seiko) Automatic...

Veoma zanimljiv sat i lep tekst. Čestitam na kupovini i u zdravlju da ga nosiš
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Stariji član Avatar korisnika araphel
    Član od
    1.8.2012.
    Lajkovi
    12298
    Reputacioni uticaj
    122

Čestitam na kupovini! Stvarno lepo izgleda i ovaj model. Ne verujem da ima bilo kakvog razloga da se čovek pokaje sa ovim brendom, imajući u vidu da unutra kuca 7s26 (ako sam ja dobro obavešten), i takođe s obzirom na uloženi novac.

Očekujem još vlasnika ove marke ovde na ofrumu, posle svih ovih pohvala do sada

Član Avatar korisnika Jasmin
    Član od
    7.7.2011.
    Lajkovi
    877
    Reputacioni uticaj
    22

Citat araphel kaže: Pregled poruke
    imajući u vidu da unutra kuca 7s26 (ako sam ja dobro obavešten)
    Movement je SII676, isto kao sto i Lorus upotrebljava (Y676),
    koji je vrhunska kopija od Seiko 7s26 i pravi se u Malaysia.

Tommy, cestitam! Super ti je sat, pravo ljepo izgleda. J.Springs je marka koji je
    Seiko instruments u 2001 godinu stvorio. Kvaliteta je malo manja od Seiko satova, ali je
    dosta bolja nego (na primjer) Lorus. Kakva je iluminacija, mozel' slika ako imas volje i vremena?

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Seiko 5 automatic
    By Stefii in forum Seiko
    Odgovora: 41
    Poslednja poruka: 15.1.2013., 16:01
  2. Seiko 5 Automatic sat SNXA07K
    By Flegijas in forum Seiko
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 1.11.2012., 13:46
  3. Seiko Automatic 17 jewels
    By Don_Krstic in forum Seiko