Ovaj model koji je ukraden je iz 1980-81. godine ako se ne varam. Dakle, od plivanja i ronjenja sa istim nema ništa, bar ne za nekoga sa zdravim razumom.

Najsigurnije mesto je ipak sef(na recepciji) ukoliko ga u hotelu ima, ili ostavljanje predmeta na recepciji pod nadzorom. Uvek kada to radim tražim i pismenu potvrdu koji je predmet ostavljen i u kom stanju. Kada se uradi tako, svi se odnose sa dužnom pažnjom i nije bilo problema. Soba nije mesto da ostavljanje vrednih stvari jer dosta često više ljudi može da uđe(čistačica, dostava i sl.) a onda je krađu jako teško dokazati.

Dešava se nekada da sefa nema a da recepcija neće da primi sat. Inače, hoteli ne snose odgovornost čak i kada je sat ukraden iz sefa u sobi. Jedino garantuju ako je predmet predat na čuvanje na recepciji.

Kod nas sam se zadnji put raspitivao oko osiguranja pre 2-3 godine. Moguće je osigurati predmete u stanu od krađe. Ono što ne može da bude pokriveno je (barem tada nisu hteli da osiguraju) krađa na ulici, slučajni gubitak i sl. Cena osiguranja, kao što je Neša spomenuo, zavisi od mera koje preduzimate da se spreči štetan događaj - da li stan/kuća ima kamere, kakva su vrata, da li su predmeti u stanu pod ključem itd.

Bez obzira na oprez, krađe se dešavaju.