LVMH postao vlasnik kompanije ArteCad-lvmh-artecad.jpg
LVMH je ojačao svoju poziciju u oblasti časovničarstva kupovinom 100% akcija kompanije ArteCad.
Ova kompanija je jedan od vodećih prizvođača brojčanika u Švajcarskoj i proizvodi više od 350.000 brojčanika godišnje. LVMH je i ranije sarađivao sa njima ali kao klijent, kao i mnogi drugi prestižni švajcarski brendovi u oblasti časovničarstva. ArteCad je osnovana 1885. godine, trenutno ima 215 zaposlenih i njen glavni proizodni pogon se nalazi u Tramelan-u, u Švajcarskoj. Od 2004. godine kompanija je bila u vlasništvu Philippe Hubbard-a i Christophe Gouthier-a, koji su poslednjih godina doprineli njenom daljem razvoju i modernizaciji. Obojica će ostati i dalje u kompaniji, ali na pozicijama menadžera.

ArteCad je integrisao ekspertizu svih procesa proizvodnje brojcanika, i u mogucnosti su da odreaguju na svaki zahtev potencijalnog kupca, zahvaljujuci izuzetnoj inovativnosti i brzom kreiranju prototipa.

LVMH je francuski multinacionalni konglomerat luksuznih proizvoda sa sedištem u Parizu. Divizija satova i nakita u okviru LVMH, obuhvata brendove satova TAG Heuer, Zenith, Hublot i Dior Montres, kao i brendove Bulgari, Chaumet, Fred i De Breers koji u svojim kolekcijama imaju i satove.