Celsius je francuska kompanija koju je 2006. godine osnovalo četvoro mladih preduzetnika. Marta 2010. godine, nakon tri godine istraživanja i razvoja sa Richard Mille-om i poznatim kontroverznim proizvođačima mehanizama "Confrerie Horlogere Hublot", Celsius X VI II predstavlja seriju visoko kvalitetnih mikro-mehaničkih telefona koji poseduju izvanredne i patentirane mehaničke komplikacije.



Jedan od njihovih prvih proizvoda, mobilni telefon ukombinovan sa satom i tourbilionom koji poseduje patentirani Remontage Papillon mehanizam najavljuje novu generaciju najpoželjnih predmeta. CELSIUS X VI II je kompanija koja pomera granice časovničarstva, svaka kreacija će predstavljati značajan korak ka ispunjenju sna o kompletno mehaničkom mobilnom telefonu, telefonu kod kojeg će se svaka funkcija raditi mehanički, isključivo uz pomoć uložene ljudske energije.



Kvalitet proizvoda nagoveštava uticaj visokog časovničarstva. Delovi kućišta su izrade od najvišeg mogućeg kvaliteta dok je najveći deo od 547 mehaničkih komponenti ručno obrađeno.
San koji prisvaja koncept koji je još uvek nemoguće ostvariti ali koji će jednog dana možda postati realnost, u potpunosti mehanički mobilni telefon.

Ovaj proizvod će biti predstavljen na Baselworld-u 2010, a početna cena se očekuje da će biti ~ 200000€ odnosno oko 275000$.

Još par slika...









Izvor: Watchismo