Prikaz rezultata 1 do 3 od ukupno 3
  1. #1
    Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.195
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom Carl F. Bucherer Manero ChronoPerpetual

    Carl F. Bucherer Manero ChronoPerpetual


    Carl F. Bucherer Manero ChronoPerpetual-carl-f-bucherer-manero-chronoperpetual-4.jpg

    Carl F. Bucherer je nedavno predstavio novi sat klasičnog i elegantnog dizajna koji pored funkcije večitog kalendara poseduje i hronograf funkciju kao i prikaz mesečevih mena. Mehanizam večitog kalendara automatski vrši korekciju za dane u mesecu dok je kod klasičnih satova ovu vrstu promene, za sve mesece koji imaju manje od 31 dana, potrebno ručno uraditi. Međutim, Manero ChronoPerpetual krasi i osobina automatske korekcije prestupnih godina što je kod mehaničkih časovnika prilično komplikovano napraviti pa otuda ova komplikacija i nosi naziv velike komplikacije ("grand complication").

    Datum na satu se prikazuje u podbrojčaniku koji se nalazi na poziciji 12h, dan u nedelji je prikazan u podbrojčaniku na poziciji 6h, prikaz meseca i prestupne godine se nalazi na poziciji 9h dok se funkcija prikaza mesečevih mena može videti na poziciji 3h. Pored navedenih funkcija, ovaj sat poseduje i "flyback" hronograf kojeg karakteriše mogućnost resetovanja hronografa bez prethodnog zaustavljanja.

    Kada je reč o hronograf funkcijama, prikaz minuta se nalazi na 9h, prikaz sati na 6h dok ulogu merenja sekundi ima centralna sekundara. Mala sekundara je prikazana na poziciji 12h. Iako možda zvuči komplikovano i prenatrpano funkcijama, brojčanik je u stvari prilično pregledan i jasno čitljiv.


    Carl F. Bucherer Manero ChronoPerpetual-copy-carl-bucherer-manero-stainless-steel.jpg

    Mehanizam koji pokreće ovo malo remek delo dolazi iz radionica Vaucher i eksluzivno je dizajniran za potrebe Carl F. Bucherer-a. Kalibar CFB 1904 je mehanički automatski hronograf mehanizam, prečnika 30mm, koji ima 49 rubina i rezervu snage od solidnih 50 sati. Oscilirajući teg mehanizma je izrađen od 22-karatnog rozog zlata. Ovaj impresivan automatik sa svim funkcijama koje poseduje smešten je u elegantno kućište jednostavnih i čistih linija izrađeno od čelika ili 18-karatnog rozog zlata sa saten-poliranom završnom obradom. Dimenzije kućišta su 42.5mm x 14.3mm, staklo je safirni kristal sa dvostrukim AR premazom, poklopac kućišta pruža pogled na mehanizam kroz safirni kristal a sat je vodootporan do 30 metara.

    Carl F. Bucherer Manero ChronoPerpetual će biti izrađen u maloj limitiranoj seriji i to 150 komada u verziji od nerđajućeg čelika ($31,000) i svega 100 komada u varijanti rozog zlata ($46,200).
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

    "Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

    Men invented time. Seiko perfected it.


  2. #2
    Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lokacija
    Doboj,R.SRPSKA
    Poruke
    4.981
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    139

    Određen forumom Re: Carl F. Bucherer Manero ChronoPerpetual

    Uh....prelijep je! Ipak,mnogo je čitljiviji model sa rozim zlatom!

  3. #3
    iwc
    iwc je offline
    Banned
    Član od
    21.9.2009.
    Poruke
    311
    Lajkovi
    49
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Carl F. Bucherer Manero ChronoPerpetual

    Dodao bih i mnogo lepsi!

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •