Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 21
Like Tree30Likes

tema: Satovi i fudbal

  1. #1
    Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lokacija
    Свилајнац, Поморавље
    Poruke
    2.322
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Satovi i fudbal




    Saradnja između poznatih proizvođača satova i fudbalskih timova, saveza ili čak igrača, skorijeg je datuma, na opšte iznenađenje. Naravno, ne radi se o neekspeditivnosti proizvođača satova ili o neprepoznavanju prilika koje bi afirmisale manje poznate, odnosno omogućile zaradu poznatijim manufakturama.

    Moglo bi se reći i da su velike i snažne multinacionalne kompanije iz drugih industrijskih grana, poput Forda, kompanije Nike i Adidas ili Samsung, čvrsto držale svoje pozicije sponzora, plaćajući milionske iznose na godišnjem nivou nosiocima prava. Mali švajcarski proizvođači sa skromnim godišnjim obimima proizvodnje, mogli su, a to i sada čine, jedino da popunjavaju tzv. ''tržišnu nišu'', kada se u ime jednog igrača ili u čast fudbalske reprezentacije izradi ograničena serija satova. U ostalim sportovima, poput ski skokova, atletike, vaterpola ili tenisa, gde su transferi igrača desetostruko niži od onih u fudbalskoj branši i gde je manji uticaj kladionica, proizvođači satova mnogo zastupljeniji.

    Kao plod partnerstva kompanije Hublot i Fudbalske federacije Meksika, predstavljena je pred svetsko prvenstvo 2010. godine, još jedna limitirana serija najprodavanijeg modela Big Bang.




    Kućište je, kao i korona, izrađeno od keramike. Sat pokreće automatski mehanizam, Calibre Hublot HUB44, sastavljen od 252 dela i sa rezervom snage od 42h. Sat dolazi sa gumenim kaišem crne boje, a napravljen je u limitiranoj seriji od 250 primeraka.

    Pre pet godina predstavljen je još jedan Hublot Big Bang u čast fudbalskog kluba Mančester Junajted.




    Pet stotina primeraka ovog modela je proizvedeno u keramičkom kućištu i 250 primeraka u izvedbi sa kućištem od 18k ružičastog zlata.




    Uz svaki kupljeni primerak dolazio je sertifikat originalnosti, potpisan od strane Sir Aleksa Fergusona.

    Identičan model je izrađen u čast brazilskog fudbalskog kluba Flamengo, koji se nalazi na fotografiji ispod


    U svega 100 primeraka je izrađen model Hublot Big Bang FIFA World Cup Winners Watch, koji dolazi u 18k zlatnom kućištu sa prečnikom od 44mm.



    Ovaj model ima samo jedan hronograf podbrojčanik koji se nalazi na poziciji ''9h'', sa 45-ominutnom skalom, koliko i traje jedno fudbalsko poluvreme. Najzanimljiviji detalji na ovom ''limitiranom'' modelu su satni markeri u crvenoj i žutoj boji kao i kožni kaiš proštepan istim bojama.



    Zatim, tu je Hublot Big Bang sa izgrafiranim potpisom Dijega Armanda Maradone na brojčaniku i brojem 10, koji se nalazio na leđima slavnog fudbalera, dok je nastupao za fudbalsku reprezentaciju Argentine. Ovo je još jedan model izrađen u limitiranoj seriji, takođe u 250 primeraka. Kao detalj kome dodatno možemo dati akcenat je interesantan poklopac sata, na kome je najupečatljivija pobednička slika igrača.



    Sat karakteriše crna boja, te je i samo kućište izrađeno od crne keramike, a i kožni kaiš je izrađen u crnoj boji.

    Ubrzo se pojavio i njegov naslednik, Hublot Big Bang Maradona 2, model koji je proizveden u nešto manjoj seriji, svega 100 primeraka. Uz sat, izrađen u kućištu od 18k ružičastog zlata, dolazila je i majica sa potpisom slavnog fudbalera.


    Naravno, kako ovaj tako i svi prethodni modeli izrađeni u pogonima kompanije Hublot su identični, a suptilne razlike možete uočiti jedino pogledom na brojčanik.

    Manje poznat švajcarski proizvođač satova, Franc Vila, predstavio je nakon završetka svetskog fudbalskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi, model EVOS 8 Cobra 'Estrella Roja', izrađen u maloj seriji od 88 primeraka.



    Mlada italijanska manufaktura Anonimo je u čast nekadašnjeg golmana fudbalske reprezentacije Nemačke, proizvela Chronoscopio Mark II Oliver Kahn model sata. Unutar kućišta koje se ni po čemu nije razlikovalo od standardne izvedbe, nalazio se dobro poznati Valjoux 7750 mehanizam.



    Kao jedan od sponzora fudbalskog kluba Barselona, Seiko je 2012. godine, izradio limitirani model Seiko Sportura FC Barcelona Chronograph.





    Nedavno je predstavljen Seiko 5 FC Barcelona model, koji se bitno ne razlikuje od standardnih izvedbi.


    Povodom učešća fudbalske reprezentacije Grčke na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine, kompanija Vostok Europe predstavila je Vostok Europe Greece Football Team sat. Nastao na bazi Vastok Europe GAZ-14 modela, a pokreće ga automatski Miyota 8215 mehanizam. Sat dolazi sa plavom kožnom narukvicom, a izrađeno je svega 150 primeraka.



    Corum je predstavio limitiranu seriju svog dobro poznatog modela Admiral's Cup. Na brojčaniku crne boje, iznad broja ''30'', izgrafiran je grb fudbalskog kluba Zenit iz Sankt Petersburga. Kućište sata je izrađeno od titanijuma, koji je dodatno presvučen PVD slojem. Krunica je takođe izrađena od titanijuma, a zanimljivo je da su zaštita krunice i bezel napravljeni od gume.



    Mala sekundara se nalazi unutar podbrojčanika na poziciji ''9h'', dok se minutni, hronograf podbrojčanik nalazi na ''3h''. Centralna, hronograf kazaljka je sada već tradicionalno ukrašena, Corum-ovim ključem. Vodootpornost ovog sata iznosi 300 metara, a unutar kućišta se nalazi modifikovani ETA mehanizam sa 27 rubina koji zadovoljava C.O.S.C. standard i ostvaruje 28.800 v/h. Njegova rezerva snage iznosi 48h, dok je balansni točak ukrašen Corum-ovim logom i presvučen je crnim PVD slojem. Narukvica je izrađena od kože, crne je boje, dok je kopča u istom tonu izrađena od titanijuma.

    IWC je povodom održavanja prošlogodišnjeg evropskog fudbalskog prvenstva, predstavio Big Pilot's watch edition DFB u čeličnom kućištu, promera 46mm, debljine 16mm, a pokreće ga in-house 51011 kalibar. Mehanizam radi na frekvenciji od 3Hz, odnosno ostvaruje 21.600 v/h, sa autonomijom rada od sedam dana, odnosno 168 sati.



    Na poziciji ''9h'' se nalazi, karakteristično za pilotske satove, mala sekundna kazaljka crvene boje, dok se pokazivač rezerve snage nalazi na suprotnoj poziciji. Brojčanik je kao i kućište, srebrne boje, dok je broj ''1'', koji se nalazi u desnom podbrojčaniku, ofarban žutom bojom. Na poleđini je ugraviran sledeći natpis: 'OFFIZIELLE UHR DER DEUTSCHEN FUSSBALL-NATIONALMANNSCHAFT', dok se na sredini nalazi grb nemačkog fudbalskog saveza. Ovaj časovnik je proizveden u ograničenoj seriji od ukupno 250 primeraka.

    Sa kompanijom iz Šafhauzena su takođe sarađivali Zinedin Zidan i Luis Figo. IWC Ingenieur Automatic Edition Zinédine Zidane je pokretao in-house 8011 mehanizam koji ima reservu snage od 44h. Ovaj sat je svojevremeno premijerno predstavljen u Francuskoj.





    I na sȃmom kraju možemo spomenuti 2009. godinu, kada je predstavljen IWC Portuguese Perpetual Calendar Edition Luis Figo. Proizvedeno je svega 50 primeraka, a veći deo produkcije je kupio Luis Figo, koji je potom te satove poklanjao prijateljima.





    IWC - Luis Figo Sat je pokretao kalibar 51614 koji radi na frekvenciji od 3Hz, dok rezerva snage iznosi čitavih sedam dana. Kućište ovog modela je prečnika 44,1mm i izrađeno je od 18k ružičastog zlata.


    Izvor:

    IWC Schaffhausen | Fine Timepieces From Switzerland | Home
    CORUM - Official Website
    Hublot | Swiss Luxury Watches & Horology - The Art of fusion
    Vostok | Vostok Europe
    FRANC VILA
    Anonimo | Wrist Watches
    SEIKO WATCH CORPORATION

  2. #2
    Stariji član Avatar korisnika gogmajster
    Član od
    4.3.2013.
    Poruke
    1.075
    Lajkovi
    9773
    Reputacioni uticaj
    100

    Određen forumom Re: Satovi i fudbal

    Odlična tema! valja biti dobar s Figom...valja !

  3. #3
    Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lokacija
    Beograd, Srbija / Belgrade, Serbia
    Poruke
    7.360
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom Re: Satovi i fudbal

    ^ Bogat i darežljiv čovek, nema šta!

  4. #4
    Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    3.713
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom Re: Satovi i fudbal

    Super zanimljiva tema, bravo Milane!

    Ovo za Figa, šta reći...treba se družiti sa pravim ljudima...

  5. #5
    Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lokacija
    Свилајнац, Поморавље
    Poruke
    2.322
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Satovi i fudbal

    hvala, meni se ne svidja nimalo prostitucija modela Big Bang, postavio sam fotografiju sa maradonom, iako sa ovim satovima izgleda kao karikatura, njih to nije sprecilo da budu teatralni i da im ga maradona licno reklamira, bas su preterali

  6. #6
    Istaknuti član Avatar korisnika Dragojlovic Darko
    Član od
    4.12.2012.
    Lokacija
    Kotor, Crna Gora
    Poruke
    3.190
    Lajkovi
    9742
    Reputacioni uticaj
    247

    Određen forumom Re: Satovi i fudbal

    Maradona je svakako kao karikatura sta god nosio.

  7. #7
    Stariji član Avatar korisnika anpi
    Član od
    23.11.2012.
    Poruke
    759
    Lajkovi
    9131
    Reputacioni uticaj
    15

    Određen forumom Re: Satovi i fudbal

    Sto je imao kralj driblera prekjucer u Zagrebu?
    Satovi i fudbal-uploadfromtaptalk1379329365326.jpg
    Satovi i fudbal-uploadfromtaptalk1379329380454.jpg

  8. #8
    Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lokacija
    Свилајнац, Поморавље
    Poruke
    2.322
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Satovi i fudbal

    meni se cini da je opet nosio IWC, lici mi na ovaj model


  9. #9
    Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lokacija
    Beograd, Srbija / Belgrade, Serbia
    Poruke
    7.360
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom Re: Satovi i fudbal

    Nikako da vas pitam... Koji vam je sat od predstavljenih najbolji? Od svih ovih, silnih modela, kreiranih u znak partnerstva... po meni je najbolji IWC za nemacku fudbalsku reprezentaciju. Zar ne tj. koje je vase misljenje?

  10. #10
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    576

    Određen forumom Re: Satovi i fudbal

    I meni je taj IWC.
    Shmizla likes this.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •