Listam malo forum i vidim da se cesto pominje kasnjenje satova, odnosno promena tacnosti nakon nekog vremena, pa me bas zaintrigiralo, nisam o tome nikad razmisljao. Znaci 10-ak sekundi dnevno se smatra prihvatljivim kasnjenjem?
Zanimljivo mi je poredjenje recimo sa digitalnim satovima, onima na bilo kom uredjaju, tipa mobilnom telefonu.. da li i takve varijante satova kasne, ne vidim zasto bi..
U svakom slucaju cudno mi je da nakon toliko godina postojanja casovnika, jos uvek variraju nekoliko sekundi dnevno..
Registracija
Help

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Ali dobro, drago mi je da sad znam neke osnovne stvari, nisam nikada to pratio na takav nacin, ali uvek su me zanimali satovi.. Dakle u mehanicke spadaju i satovi sa oznakom "Automatic", odnosno koji se 'navijaju' nosenjem? 
Zahvaljujem... a stvarno mi je zanimljivo skroz da i digitalni satovi imaju promenu tacnosti, ne vidim iz kog razloga, osim kad se mozda pale gase (pricam recimo sad za ovaj primer na mobilnim telefonima) pa da memorija ne zapamti vreme na najbolji nacin kada nema nikakvo napajanje..

Bookmarks sajtovi