-
Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Kolega, jako lako je odgovoriti na tvoje pitanje, ali moramo uci u polemiku jer postoje satovi ciji image prelazi stvarnu cenu..........
Sat je bas ok, trazen jakoooooo, ne pojavljuje se cesto u postprodaji...
Ovaj tvoj primerak (ako je Borin) vredi svaku paru....i po Uhr-forumu a i po ostalim forumima, tesko da se moze naci ispod 1400-1500€....uz napomenu da je sve ok i da imaju pripadajucu dokumentaciju.
E sad, cena...to ipak ovisi o vama dvojici...koliko ti jako zelis i koje su mogucnosti a i od prodavca koji ga prodaje....
Ali ja sad pisem u svoje ime....kada bi ga ja zelio kupiti i imao toliko novaca...dao bi bez jeb.... 1400 do 1500€
-
ја сам само један једини пут у животу видео оглас за продају ллд :) и то тај Борин
ја бих тај сат већ давно купио само да му није распон лугова превелики, све остало је пресавршено, сат изгледа веома скупо
-
Nije Borin, a i nije u oglasima.
Sat je zaista lep, i nekako je brzo dobio poseban status kod ljubitelja.
MMario baš si pogodio cenu :)
Prodavac inicijalno tražio 1500 EUR, pa spustio na 1400.
Kaže, da je sa datumom, moglo bi i niže, a ovako - jok.
Meni deluje previše... ali sam malo gledao po netu, i čovek je verovatno u pravu što neće da pregovara. Ako ne počne opet da se pravi varijanta bez datuma, vrednost će možda i rasti.
Jutro je pametnije od večeri, razmisliću sutra još jednom...
-
Izgleda da ovde svi znaju ko je Bora.
:confused:
-
-
Po mom mišljenju treba koristiti forumske nadimke a ne lična imena. Prvo zato što ne znaju svi ko se kako zove (možda i ne treba da znaju) pa dolazi do ovakve zabune tj.nesporazuma (verujem da 2/3 foruma ne zna ko je Bora) i drugo da je neko hteo da se registruje pod ličnim imenom tako bi i uradio čim se osoba registruje pod nadimkom tako je treba i oslovljavati.
To je neko moje razmišljanje u ove sitne sate.:)
-
Nikad mi nije bila jasna fama koja se diže oko LLD-a, po meni jedan sasvim "neupotrebljiv" sat za ono što je namenjen, znači ronjenje jer bih baš voleo videti šta se u vodi vidi a što pokazuje njegova tanka, da ne kažem pretanka minutna kazaljka, a ni satna nije za pohvalu.
Mislim ok, sat je reizdanje starijeg modela pa su se eto oni držali toga, no danas diver treba da izgleda drugačije i da služi svojoj svrsi, pa makar vodu i ne video.
Viđao sam i neke dress satove koji imaju bolju preglednost i luminaciju nego ovaj :lol:
Izvinjavam se i pretpostavljam da će ovo moje biti negativno iskomentarisano ali eto morao sam, nisam mogao da prećutim :nono:
-
није да ниси у праву то што кажеш је иницијално тачно, мада треба узети у обзир да је то дизајн из педесетих година и кад би га компанија данашњим мерилима прилагодила, тај сат се не би продавао тако добро нити би био у тој мери значајан
такође тај дизајн се не везује искључиво за ллд, јер је у то време неколико произвођача продавало врло сличне сатове, готово идентичне али ја до данас нисам открио ко је родоначелник таквог дизајна
ти Лароса више волиш врло употребљиве ронилачке сатове, попут овог ког си сада представио
-
Napomenuo sam da je sat ok, pošto je reizdanje starog i da je najverovatnije u svoje vreme bio za diver-a to dobar sat ali u današnje vreme tj. u ponudi te grupe satova po meni ne može proći.
Rodonačelnik bi možda mogla biti Omega Seamaster 300 i ona je imala neke slične "čudne" kazaljke međutim oni su to dosta brzo zamenuli drugim više primerenijim kazaljkama za jednog diver-a.
I da Milane, volim upotrebljive ronilačke satove, a onaj koji sam predstavio (Citizen Land Altichron) on baš i nije tipičan predstavnik te grupe, nego eto pored drugih f-ja ima i tu ako zatreba. Taj sat je više neki high tech model gde je proizvođač prikazao svoje mogućnosti i po meni, zaslužio je bar da ga predstavim :adore:
-
Da se ne zezamo taj sat se do nedavno nalazio za 1000e. Preko 1200e dati je po meni preterano.
-
-
i meni je ova krstinova procena dosta realna
-
S uvazavanjem kolege ali... Taj sat ima iza sebe slicnu pricu kao neki dosta poznatiji satovi....nemojte zanemariti cinjenicu koju diktira trziste....a to je sistem ponude i potraznje. Taj sat cim se pojavi u prodaji (a to bude jako retko) prodan je dok si rek'o keks i to po ceni koja je trazena. A krletova izjava da je bio pre nekoliko godina po 1000€....pa bio je i njegov moon po 1100-1200...nadji ga sad za te pare. Ista tako je sa tim LLD no date....bilo a sada se spominjalo....uz napomenu da se taj sat vise ne proizvodi (jako bitna napomena)
Ali da ne siljim zob...pitanje kolege je bilo da li i koliko se moze dati za taj sat....ja sam mu napisao ono sto znam...posto su se takvi satovi prodavali u zadnje vreme....ne koliko je bilo pre....
Eto toliko od mene veceras....
-
Nakon malo razmišljanja i probanja sata u 2 prodavnice (na forumima svi pominju velike lugove... pa sam morao da probam pošto imam usku ruku), imam 3 zaključka:
- Nije prevelik za moju ruku, iako imam mali zglob. Valjda zbog toga što mi je kost široka, iako je obim mali (uhh, valjda je jasno šta sam hteo da kažem...)
- Kupiću ga sigurno, kad-tad. Po mogućnosti, onaj bez datuma (mada u realnom životu nije velika razlika).
- Nema smisla dati 1400-1500 EUR za ovaj sat. Uz malo strpljenja može se naći za oko 1100 (2 prodata u poslednja 2 meseca u sredini gde često putujem). Nameravam da čekam i pratim.
Inače, trenutno se prodaje jedan lepo očuvan i kompletan LLD (sa datumom) malo ispod 1100 EUR, sa sve poštarinom. Pristojna cena, ali je prodavac iz Južne Koreje.
U našim uslovima to verovatno znači: +10% carnina + 20% PDV... i eto ga opet iznad 1400 EUR.
Ide li neko do J. Koreje ovih dana? :)
PS: Inače, interesantna informacija iz radnji u kojima sam bio. No date se još uvek proizvodi i isporučuje, ali u malim serijama i za posebne kupce. Baš pre neki dan je nepoznatom kupcu otišlo 25 kom. Deluje da se Longines poigrava ovime i pravi tražnju... a onda će verovatno izbaciti model za npr. 2017 bez datuma i sa malom modifikacijom... i eto velike prodaje...
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pomoc oko identifikacije
Nasao sam stari tissot sat ali ne znam koji je model i koliko vredi. Da li neko moze da mi pomogne?
Jel moze da se ispolira staklo i kuciste? Hvala unapred :D
Prilog 118246
-
dzoni dobro došao na forum.
Model je Seastar, otprilike iz 70-tih. Staklo je verovatno pleksiglas i može se polirati, zavisi doduše i od dubine risova ali može izgledati bolje nego što sada izgleda. Kućište ako je čelik može se ispolirati (oko 2000 din) ako nije čelik nego hromirani mesing onda je takođe moguće poliranje ali je to već malo komplikovanije i verovatno malo skuplje. Koliko sat vredi u ovakvom stanju... ne mnogo.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Da li neko može da mi kazž koji je model sata i kolika mu je vrednost? Hvala unapred!
Prilog 118309
-
Sejla dobro došla na forum.
Sat za koji se raspituješ je Omega, model Geneve, ženska verzija. Cene muške verzije tog sata na našem tržištu su obično između 100-300 evra u zavisnosti od očuvanosti, orginalnosti svih delova (krunica, staklo, kaiš), da li je kućište čelično ili sa pozlatom, da li sat ima kutiju i naravno koliko prodavcu treba novca u datom trenutku.:) Pretpostavljam da tvoj sat vredi oko 100-tinak evra. Problem je što potražnja za ženskim satovima nije velika pa može potrajati dok se pojavi potencijalni kupac.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 118449Prilog 118450
Pozdrav svima, moze li mi neko reci koji je ovo sat i koliko vredi?
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Postovani, molim za odgovor na pitanje koji je ovo sat i koja mu je cena. Unapred hvala na odgovorima.
Prilog 118497
-
^ To je jako losa kopija Rolexa i ne vredi nista.
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Longines vrednost i model
Našao sam ovaj Longines, dobijen od Interexporta kao poklon za 10 godina rada(ugravirano na poleđini). Zanima me njegova cena i model. Na poleđini broj počinje sa 10 ili 11.
Sat bih sredio za sebe, budući da je moje ime ugravirano.
Prilog 118524
-
Re: Longines vrednost i model
druže taj sat po meni vredi najvišše 50evra
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Helvetia professional chronograph vs Sector 550 chrono alarm
Posto nisam bas neki poznavalac satova, zamolio bih iskusnije clanove da mi daju svoje misljenje o ova dva sata. Unapred hvala.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Helvetia professional chronograph vs Sector 550 chrono alarm
Molim vas za procenu ovog sata "Hamilton" otprilike je iz 1910. godine. Vidljivo ostecenje je to da nema sekundaru i mehanizam je neispravan, ne znam sta je u pitanju.
Hvala unapred!
Prilog 118734
-
molim vas za procenu sata | Brand, Seller, or Collection Name |
D&G Dolce & Gabbana |
| Model number |
DW0288 |
| Part Number |
DW0288 |
| Model Year |
|
| Item Shape |
rectangle |
| Dial window material type |
Mineral |
| Display Type |
analogue |
| Clasp |
Jewelry Clasp |
| Case material |
Stainless steel |
| Case diameter |
17 millimeters |
| Case Thickness |
11 millimeters |
| Band Material |
Gold-tone stainless steel |
| Band length |
Women's Standard |
| Band width |
17 millimeters |
| Band Color |
Gold |
| Dial color |
White |
| Bezel material |
Fixed Rose Gold-tone |
| Item weight |
16.01 Ounces |
| Movement |
Quartz |
| Water resistant depth |
30 Meters |
-
A da staviš sliku ako prodaješ/kupuješ polovan? Na osnovu ovih podataka jedino možemo da ti kažemo da proguglaš dotični model.
-
StefanJ, da bi ti se mogla dati bilo kakva procjena, treba još poneka fotka stroja, same kazaljke nisu prevelik problem.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima. Imam 2 sata čija me vrednost zanima, Tissot PRS200 i Lotus 15798-1. Slike su ispod zbog stanja. Za Tissot nemam ni kutiju ni bilo kakvu dokumentaciju, takvog sam ga dobio, nažalost. Hvala unapred :)
-
Citat:
loco kaže:
Našao sam ovaj Longines, dobijen od Interexporta kao poklon za 10 godina rada(ugravirano na poleđini). Zanima me njegova cena i model. Na poleđini broj počinje sa 10 ili 11.
Sat bih sredio za sebe, budući da je moje ime ugravirano.
Prilog 118524
cca. 200€ kad ga središ
Citat:
.D. kaže:
Pozdrav svima. Imam 2 sata čija me vrednost zanima, Tissot PRS200 i Lotus 15798-1. Slike su ispod zbog stanja. Za Tissot nemam ni kutiju ni bilo kakvu dokumentaciju, takvog sam ga dobio, nažalost. Hvala unapred :)
Tissot cca. 100€, a Lotus 20-30€
-
10 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
nokru kaže:
StefanJ, da bi ti se mogla dati bilo kakva procjena, treba još poneka fotka stroja, same kazaljke nisu prevelik problem.
Izvinjavam se sto kasnim. Pozdrav i hvala unapred!
Prilog 118853Prilog 118854Prilog 118855Prilog 118856Prilog 118852Prilog 118857Prilog 118858Prilog 118859Prilog 118860Prilog 118861
-
Citat:
jozand kaže:
Tissot cca. 100€, a Lotus 20-30€
Tako sam nekako i mislio. Hvala :)
-
Lijep sat, napravljen 4.5.1918., u dobrom stanju, ispravan, na europskom tržištu, cijena oko 400$.
-
Citat:
nokru kaže:
Lijep sat, napravljen 4.5.1918., u dobrom stanju, ispravan, na europskom tržištu, cijena oko 400$.
Hvala na odgovoru!
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav. Nov sam na forumu. Molio bih ako neko možda zna nešto o ovim satovima da mi kaže. Hteo bih da ih kupim od jednog čoveka, ali bih pre toga hteo da se raspitam za cenu. Za ovaj ženski manji su nam u jednoj radnji rekli da vredi oko 600 evra, a za ovaj drugi niko nije mogo da nam kaže nešto o njemu. Ipak bih voleo pre nego što dam pare da se dobro raspitam. Hvala unapred.
Prilog 119075 Za ovaj su nam samo rekli da je ruski.
Prilog 119076
Na ovom piše "Glashutte 17 RUBIS". Za njega su nam uglavnom u radnjama rekli da vredi oko 500-600 evra.
-
posedujem neki stari zenit sat automatik
interesuje me cena sata i da li se isplati ulagati u taj sat da se popravi posto on radi tacno dok je na ruci kada se skine sa ruke sat stane ne radi a i nema kljuc za navijanje
-
Re: posedujem neki stari zenit sat automatik
^ Moras da postavis dobre slike, bez toga tesko da ce neko moci da ti kaze nesto vise o satu.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Pozdrav ljudi nov sam na forumu ali pre par dana u starom pradedinom koferu sam nasao sat koji mi na prvi pogled delovao nekako bzv ,ali pogledah malo bolje i izgleda da nesto vredi jer je zlatan i ko zna kad je napravljen znam da je pradeda bio u logoru i da je taj sat dobio kada je iz njega izasao od nekih glavesina iz logora,e sad me zanima da li vredi koliko itd ? vidim takodje da je zlatan i to ceo cak i mehanizam ,,ne razumem se u satove tako da bi mi svaka pomoc dobro dosla?
http://fotkica.com/thumbs3/1_tmb_80701024_1.jpg.jpg
http://fotkica.com/thumbs3/1_tmb_80701024_2.jpg.jpg
http://fotkica.com/thumbs3/1_tmb_80701024_3.jpg.jpg
http://fotkica.com/thumbs3/1_tmb_807...99400784_n.jpg
http://fotkica.com/thumbs3/1_tmb_807...24557402_n.jpg
http://fotkica.com/thumbs3/1_tmb_807...49354942_n.jpg
http://fotkica.com/thumbs3/1_tmb_807...88721034_n.jpg
http://fotkica.com/thumbs3/1_tmb_807...44097599_n.jpg
http://fotkica.com/thumbs3/1_tmb_807...71751185_n.jpg