Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 29
Like Tree7Likes

tema: Predstavnici naroda (i narodnosti)

  1. #1
    Mlađi član Avatar korisnika complication
    Član od
    15.6.2009.
    Poruke
    68
    Lajkovi
    33
    Reputacioni uticaj
    15

    Određen forumom Predstavnici naroda (i narodnosti)

    Veoma luksuzan i skup sat ima italijanski premijer Silvio Berluskoni. Njegov Vacheron Constantin vredi preko pola miliona dolara.

    U Rusiji, omiljeni brend je Patek Phillippe. Medju vlasnicima su trenutni premijer Vladimir Putin (60000$ Patek Perpetual Calendar) i moskovski gradonacelnik Jurij Luskov.

    Francuski predsednik Nikola Sarkozi u svojoj zbirci ima Rolex kao i modele Cartier, Péquignet i Breguet. Ovaj poslednji nosi i predsednik Rusije Dmitri Medvedev (Moon Phase Power Reserve, oko 30000$).

    Bivsi poljski predsednik Kvasnjevski je vlasnik jedne od najimpresivnijih kolekcija: Patek Philippe, Piaget, Maurice Lacroix i Franck Muller.

    Na drugom polu planete satova su americki politicari.
    Bivsi predsednik G.W.Bush je bio ponosni vlanik ''prestiznog'' Timex Indiglo, dok mu ga nisu maznuli za vreme posete Albaniji (prilikom
    rukovanja sa masom na ulicama Tirane ).

    Isti brend, model Thriatlon, vredan impresivnih 50 $, ima i bivsi britanski premijer (buduci predsednik Evrope???) Tony Blair.
    Sadasnji predsednik Barak Obama ima cak dvea komada: Tag Heuer 1500 koji je kupio od ustedjevine pre 15-tak godina (oko 1500 $ kako kaze) i Jorg Gray JGC6500 sa ugraviranim logom ''Secret Service'' dobijen na poklon od spec. sluzbi.

    Bilo bi zanimljivo analizirati (komparativno naravno) sta nose ovi nasi ili oni u okruzenju (CG na pr.)... model, cena, poreklo itd.

    Dakle napred, osecam da ce ovo biti zanimljiva i posecena tema...

    P.S. izvinjavam se ali trenutno ne mogu da postujem fotografije, ako je neko u prilici, bilo bi super

  2. #2
    Član Avatar korisnika edin13
    Član od
    28.1.2009.
    Lokacija
    Visoko
    Poruke
    133
    Lajkovi
    117
    Reputacioni uticaj
    16

    Određen forumom Re: Predstavnici naroda (i narodnosti)

    Meni je poznato da bivsi premijer Hrvatske Ivo Sanader ima zaista impresivnu kolekciju satova. To su iskopali neumorni novinari koji tvrde da bivsi premijer nije sve dobro naveo u imovinskoj kartici..O Sanaderovoj kolekciji mozete procitati na ovom linku:

    http://www.nacional.hr/clanak/30446/...ijerovi-satovi

    Lijep pozdrav
    Zanimaju me samo takve pobjede koje nisu nečiji porazi...

  3. #3
    Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.195
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom Re: Predstavnici naroda (i narodnosti)

    Koje satove nose srpski političari?

    Najskuplji sat među srpskim političarima nosi Nebojša Bakarec (DSS) - osamdeset godina stari "zenit", vredan desetak hiljada evra.
    Predsednik Tadić ima "sektor" od 150 evra, premijer Koštunica nosi švajcarski "baum en mersije", vredan oko 1.500 evra.
    Ruski predsednik Vladimir Putin nosi sat "patek filip" od belog zlata, koji košta 60.000 evra. Ova agencijska vest šokirala je Srbe, koji bi za Putinov sat u proseku trebalo da rade pola života.

    Kurir je krenuo tragom ove informacije i istražio kakve satove nose naši političari. Srpska politička elita, pokazalo se, ne obraća puno pažnje na satove, a od materijalne vrednosti bitnija im je njihova "emotivna poruka".

    Predsednik Srbije Boris Tadić nosi konfekcijski "sektor", vredan tek nešto više od 150 evra. Premijer Vojislav Koštunica ima daleko skupoceniji švajcarski "baum en mersije", čija je vrednost oko 1.500 evra.

    Svilanović meračio "patek"

    Bivši ministar spoljnih poslova Goran Svilanović sa ruke ne skida "lonžin automatik", koji će ga, kako kaže, zauvek podsećati na petooktobarsku revoluciju.
    - Kad sam u onoj gužvi 5. oktobra pokušavao iz mase da izvučem jednog policajca, ispao mi je sa ruke omiljeni "festina" sat, koji sam dobio od oca. Bio sam veoma tužan što sam izgubio očev sat, pa mi je dva dana kasnije brat kupio "lonžin". To je prelep sat, koji veoma volim, a mislim da mu je cena bila između 500 i 1.000 evra - kaže Svilanović za Kurir. On priča i da je prilikom jedne posete Koreji ušao u prodavnicu satova i "zaljubio se na prvi pogled" u jedan mali elegantni sat, kome nije bila istaknuta cena.
    - Bio sam dovoljno lud da pitam koliko košta, a ispostavilo se da je reč o satu "patek filip" od 25.000 dolara! Naravno da sam odmah izašao napolje - seća se Svilanović, koji očigledno ima sličan ukus kao i ruski predsednik Putin.

    Visoki funkcioner DSS-a Nebojša Bakarec nosi sat daleko više "emotivne" nego materijalne vrednosti, iako se radi o veoma skupom i unikatnom satu.
    - Imam nekoliko satova, ali mi je najdraži zlatni, osamdeset godina star "zenit". Njega sam dobio na poklon od dede po majci. S obzirom na to da se radi o antikvitetu, nisam siguran koliko tačno košta, ali su ga jednom procenili na sumu od pet do deset hiljada evra - kaže Bakarec, i dodaje da za svakodnevne prilike nosi sportski "najki" sat od 150 evra.

    Labusov "fosil"

    Pre mesec dana beogradskom čaršijom proneo se glas da je potpredsednik Vlade Miroljub Labus od jednog domaćeg biznismena dobio na poklon sat vredan čak 100.000 evra. Labus je ove glasine efektno demantovao na konferenciji za novinare, na kojoj se pojavio sa satom marke "fosil", vrednim oko 200 evra.

    Vuksanovićev sat od 600 dinara

    Ministar prosvete Slobodan Vuksanović ima ubedljivo najjeftiniji sat u srpskoj vladi. Vuksanović "šeta" sat marke "ku end ku", koji mu je žena kupila na pijačnoj tezgi za 600 dinara.
    - Ovaj sat za mene ima neprocenjivu vrednost, pošto sam ga dobio za godišnjicu braka - objašnjava Vuksanović.

    Predsednik DHSS-a Vladan Batić trenutno nosi "festinu", vrednu oko 75 evra.
    - Kupio sam je u avionu, kad sam se vraćao iz Milana u Beograd. Imao sam i bolje satove od toga. Prvi sat mi je dao pokojni otac kada sam imao četrnćst godina. To je bila džepna "omega". Otac mi je dao i drugi sat. To je bio ručni sat, koji je dobio od Beobanke za 20 godina radnog staža. Nikad nisam imao skupoceni sat, a čak i da imam puno para, ne bih na ruci nosio nešto što vredi 20.000 do 30.000 evra - izjavio je Batić.

    Portparol SPO-a Vlajko Senić ima tri sata, od kojih mu je najdraži onaj koji je dobio na poklon od sestre.
    - To je jedan lepi "kartije", koji mi je mnogo drag. Prvi sat u životu dobio sam za rođendan i bio je marke "svoč". Pored "kartijea", imam još jedan "svoč", koji sam dobio na poklon, i jedan koji sam dobio od Partizana, a koji je crno-bele boje i sa grbom kluba - kaže Senić.

    Mobilni umesto sata

    Naravno, postoje i oni političari koji ne nose sat. Predsednik Pokreta "Snaga Srbije" Bogoljub Karić kaže za Kurir da ne nosi sat već desetak godina.
    - Ne nosim sat otkad sam počeo da nosim mobilni telefon. Poslednji sat koji sam nosio bio je "BK" sat, koji smo za potrebe kompanije naručili u Hongkongu i koji je vredeo oko 300 dolara - naveo je Karić.

    Ni predsednik Glavnog odbora SPS-a Ivica Dačić trenutno ne nosi sat, a kad mu zatreba informacija koliko ima sati, pogleda na mobilni.
    - Pravo da vam kažem, nikad nisam obraćao pažnju na to koji sat imam. Nije mi bilo važno. Prvi sat u životu kupio sam od džeparca još kad sam bio u srednjoj školi - objasnio je Dačić.

    Predsednica GSS-a Nataša Mićić kaže za Kurir da takođe ne nosi sat, jer se o vremenu informiše sa displeja mobilnog telefona.

    Milo i JK šampioni!

    Dobri poznavaoci političke scene u SCG tvrde da crnogorski premijer Milo đukanović ima pravu kolekciju skupocenih satova, od kojih najradije "šeta" onaj marke "breket", vredan čak pola miliona evra!
    Za njim nimalo ne zaostaje pevačica Jelena Karleuša. Ona je svoju nežnu ručicu ukrasila satom marke "jakob d juvelir", vrednim više desetina hiljada evra. Pomenuta marka je najpopularnija među američkim pop i hip-hop zvezdama.


    izvor
    Poslednja ispravka: dragon (30.3.2010. u 12:07)
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

    "Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

    Men invented time. Seiko perfected it.


  4. #4
    Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.195
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom Re: Predstavnici naroda (i narodnosti)

    Ministar vojni Dragan Šutanovac ima kolekciju skupocenih satova vrednu više desetina hiljada evra.

    Dragan Šutanovac, ministar odbrane, veliki je ljubitelj satova, a njegova kolekcija je “teška” više desetina hiljada evra. Dobro obavešten izvor Kurira tvrdi da su satovi plod druženja s pojedinim srpskim tajkunima.

    Na pojedinim slikama jasno se vidi nekoliko različitih satova, a prema rečima našeg sagovornika, nijedan ne košta manje od 4.500 evra.
    - Sudeći po ovome što ima, Šutanovcu može da zavidi i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, koji važi za velikog ljubitelja satova. Na fotografijama se može videti da ministar vojni ima “kartije roudstar”, koji košta oko pet hiljada, “kartije rodstar” zlatni od oko 10.000 evra, “šopard” hronograf oko 4.500 evra i sat marke “brižet - gold rouz”, koji teško može da se nađe za manje od 15.000 evra - otkriva naš izvor i objašnjava da je reč o satovima novijih kolekcija. Prema njegovim rečima, na rukama Šutanovca često se može videti i sat marke “frenk miler - repetišen turbion”, koji ima astronomsku vrednost od nekoliko desetina hiljada evra. Naš sagovornik smatra da sat ove marke nije jeftiniji od 40.000 evra.

    izvor

    Nisam uspeo da nađem članke novijih datuma, a i prilično je diskutabilno šta je i koliko je istina u člancima. Iskreno me interesuje kakva je kolekcija satova Đukanovića, obzirom da se pominje da ima pozamašnu kolekciju.

    Pozdrav
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

    "Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

    Men invented time. Seiko perfected it.


  5. #5
    Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.195
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom Re: Predstavnici naroda (i narodnosti)

    Bivši predsednik SAD Bill Clinton nosi sat proizvođača Timex (Ironman LCD) samo dok je u kancelariji, a inače poseduje zaista "pristojnu" kolekciju ručnih satova. Pored nekoliko Kobold satova iz limitiranih serija, Clinton poseduje i Cartier Santos-Dumont, Panerai Luminor GMT PAM89 kao i Roger Dubuis MuchMore kojem se cena kreće od 19000 dolara pa do 87000 dolara.

    Verovali ili ne, Clinton je u saradnji sa Audemars Piguetom lansirao limitiranu kolekciju nazvanu "Jules Audemars-Clinton Foundation Equation of Time". Svega 42 komada je napravljeno i cena im se kretala od $98,000 pa do $137,000.

  6. #6
    Član
    Član od
    5.1.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    252
    Lajkovi
    79
    Reputacioni uticaj
    17

    Određen forumom Re: Predstavnici naroda (i narodnosti)

    evo jednog linka, vljda je za ovu temu. mozda moze i u ''koje satove nose poznati''

    u svakom slucaju fino se zaradjuje u ovoj nasoj skupstini. ceda - predstavnik naroda

    Čeda ima novu čuku od 30.000 dolara! - Politika | Kurir

  7. #7
    Stariji član Avatar korisnika banja
    Član od
    1.12.2010.
    Lokacija
    Srbija medju sljivama!!!
    Poruke
    594
    Lajkovi
    706
    Reputacioni uticaj
    17

    Određen forumom Re: Predstavnici naroda (i narodnosti)

    Hehehe, pa sto je to za naseg Cedicu..to on od dzeparca kupio...
    Historia est magistra vitae!

    Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.

  8. #8
    Istaknuti član Avatar korisnika jagos
    Član od
    4.11.2009.
    Poruke
    2.683
    Lajkovi
    5664
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom Re: Predstavnici naroda (i narodnosti)

    mozda je fals

  9. #9
    Stariji član Avatar korisnika vlajo
    Član od
    15.6.2011.
    Lokacija
    Čačak
    Poruke
    1.973
    Lajkovi
    4899
    Reputacioni uticaj
    50

    Određen forumom Re: Predstavnici naroda (i narodnosti)

    Ma da, ovo jeste zanimljivost ali je malo tendenciozna u ovoj predizbornoj situaciji....koliko znam svi imaju skupe satove u toj ekipi sa političke scene, manje više u zavisnosti od afiniteta, neko voli da da za sat, neko za kola a neko za švalerku a navodno je pokojni Mirko Marjanović bio najekskluzivniji sa svojim Patecima.

  10. #10
    Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.195
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom Re: Predstavnici naroda (i narodnosti)

    To sam i ja pomislio. Ukoliko taj stručnjak koji se pominje u članku nije držao sat u ruci već ga je ošacov'o sa fotografije nema teorije da je mogao da odredi da li se radi o kopiji ili originalu. Obzirom da su naši političari najveći *samocenzura*, sasvim je moguće da se radi o kopiji.
    Uostalom, pored onolikih telohranitelja koji ga okružuju, ko sme da priđe Čedi i kaže mu da nosi fejk, čak i da je to istina?! A opet, kol'ko svi oni kradu, čudi me da ne nosi Lange.
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

    "Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

    Men invented time. Seiko perfected it.


Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •