Naziv: Minijaturne-skulpture-unutar-sata-3-Dominic-Wilcox.jpg, pregleda: 348, veličina: 143,5 KB

Često nailazimo na predmete koji su inspirisani satovima. Bilo da su novi predmeti izrađeni od satnih delova ili da su satovi izmenjeni radi dobijanja drugačije svrhe. Svakodnevno se susrećemo sa časovnicima i koristimo ih, tako da ideja o njihovoj drugačijoj primeni i nije toliko iznenađujuća.

Ovom prilikom vam predstavljamo ručne i džepne satove koji su delimično pretrpali izmenu. Pre svega, njihovi brojčanici i kazaljke su postali poligon za izvedbu zanimljivih pokreta minijaturnih figura. Naziv ovih kreacija je “Watch Sculptures”, a njihov tvorac je Dominic Wilcox, britanski umetnik i dizajner.

Naziv: Minijaturne-skulpture-unutar-sata-2-Dominic-Wilcox.jpg, pregleda: 280, veličina: 124,4 KB

Svaki časovnik ima zasebnu temu. Ideje odnosno priča koju nam svaki sat prenosi je pronađena u svakodnevnim situacijama. Premda ih ima veliki broj, ovog puta nabrajamo samo nekolicinu njih: Čovek koji sedi, Neuzvraćeno rukovanje, Satni čistač, Avanture mladog vegeterijanca, Ljubav i protest i druge.

Naziv: Minijaturne-skulpture-unutar-sata-1-Dominic-Wilcox.jpg, pregleda: 262, veličina: 151,2 KB

Na satovima je uklonjeno staklo i postvljena staklena kupola koja omogućava dovoljno prostora za slobodno kretanje minijaturnih skulptura. Tačnost časovnika je delimično narušena zbog opterećenja koje figurice stvaraju kazaljkama, a samim tim i mehanizmu. Ovaj podatak umetniku nije od presudnog značaja, a verujemo ni onima koji bi kupili ovakve zanimljive predmete tj. satove.


Izvor: Dominic Wilcox