41Likes
-
Re: Digitalni satovi minimalističkog dizajna?
Imas I Venturu. Automatik ETA uparena sa digitalnim ekranima

Kosta ko Rolex.
Inace Braun i Swatch rade bas minimalisticke digitalce.
@eee : kad procitam negdje "minimalistic design" dodje mi da se zbljujem. Znaci..uzmi vintage Darwil,povecaj na 38 i strpaj 2$ miyotu kvarc i utrosi 2 milijuna na marketing da bi prodao kvarcno govno od 10$ za 199$.
Na sajtu kenjaj o heritage ,naslikaj vizuru Monte Carla i par random slika nasmijanih mladih ljudi ,te slike workshopa gdje se 20 urara grbi na sastavljanju sata koji inace robot sklopi za 15 minuta. I naslikan sat na skupim kravatama i manzetnama. I japanke. I naocale negdje ubaci.
E da ...I obavezno NATO remen. Sareni.
I ime koje zvuci noble. Daniel Wellington.
Ja bi napravio brend koji se zove Bata Zivotinja. Sat bi imao samo jednu kazaljku I dugme koje kad pritisnes pusta citat iz Stefice Cvek. ":Sacu da te k....m"
Poslednja ispravka: sin.er (13.6.2017. u 15:20)
-
-
I onaj sat koji sam dao kao primer je Ventura-in, jedna od retkih firmi koja pravi digitalce sa bar donekle ukusa. Da, Braun, takođe ima svoje modele. Ipak postoji razlika između firmi koje se bave marketingom (kao Casio) i onih koji imaju svoj stil kog se drže u okviru bavljenja industrijskim dizajnom. Sad, sa samog inženjerskog stanovišta, krajnje sam skeptičan koliko taj Ventura sa ETA generatorom, da ga tako nazovemo, stvarno struje proizvede i koliko duže uopšte sat i radi sa istim koji, pretpostavljam, samo marginalno dopunjava ugrađenu bateriju i više je tu kao novelty nego zarad praktičnosti.
Ja se ne mogu složiti sa ovim poslednjim, Batu Životinju od 10 BAR-a bi morao dizajnirati Diesel i morao bi imati bar 6 kazaljki.
-
-
Ukusi, ukusi, ukusi... Ja na ovom prvom postovanom digitalcu ne vidim lični pečat, izgleda kao generički pokazivač vremena, G shock ima nešto svoje (opet razumem da ti se ne sviđa).
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
-
Slažem se, ukusi se razlikuju. Može se reći da i Beograđanka izgleda kao generička zgrada, međutim ne mislim da će istorija arhitekture pamtiti zgradu Pink-a
Poslednja ispravka: VLADAN P (14.6.2017. u 16:17)
-
Da li si mozda razmisljao o jump hour satovima? Ili e ink
http://www.uniquewatchguide.com/e-ink-watches.html
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
-
Sat koji trenutno najčešće nosim je skoro jump hour (direct read), ti satovi su generalno zloglasno (ili čuveno, za one kojima se sviđa) u "space age" stilu, pa jos uz to od mekih metala i legura koje ja lično smatram nenosivim (mekše od čelika ne bih išao, sa oštrim linijama koje preferiram iste ne traju dugo). E-ink je savršeno rešenje za digitalne satove, pa me i čudi kako ih nema. Seiko model jeste lepo urađen za one koje vole klasičan dizajn digitalaca iz osamdesetih, možda bi se svideo sinner-u (i za razliku od G-shocka može da se nosi i sa Addidas trenerkom i sa košuljom
)
-
Ja sam se ponadao pre par godina za e-ink da ce zaziveti, svidela mi se ideja, al, eto, nista od toga
.
Slobodno okaci neku sliku svojih satova.
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
-
Da, osim par "ekstravagantnih" satova "hrabrog" dizajna i jednog Seika ništa, a ne vidim bolji izbor za sat sa ekranom od e-ink. Potpuno kontraintuitivno ako se razmišlja o inženjerskim rešenjima. Tragikomično je da imamo više satova na kojima možeš da gledaš filmove i slike nego digitalaca koji se lepo čitaju na suncu.
npr. taj skoro "jump hour" a ne baš ni blizu, pošto ga nosim trenutno. Ništa interesantno što se mehanizma tiče, Japanac quartz
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi