Nista nisam pronasao kod nas pa se mora kupovati preko.
Kako vam se cini ovaj:1x Basic Time Tutelary Automatic Watch Winder KA001 AC POWER UK Plug | eBay
Nista nisam pronasao kod nas pa se mora kupovati preko.
Kako vam se cini ovaj:1x Basic Time Tutelary Automatic Watch Winder KA001 AC POWER UK Plug | eBay
Cuj ja spalim jedan jastuk za spavanje u nocnoj tarifi dok mi sat stoji na ves masini pod centrifigum i nemam briga sat je uvek u naponu snage![]()
Ja cuvam svoje satove) nikad tako nesto ne bi...
nije bila rola...rolu mi je uzeo sestric i bacio da mi se srce steglo i sad fura 10 min u plusu..
ne znam koji su bili na mikseru...mozda shopard i iwc 2000...ali sam ih dobro zastiti u guz papir
next year at this time I'll be a millionaire
Da malo obnovim ovu temu....
Taman sam hteo da postavim novu temu s pitanjem dali koristite vinder (iliti navijac satova), kada ono Krstin vec obradio. Lepo momak napisao i pojasnio sve tako da mi ustedeo vreme. Ali ipak proslo je dosta vremena od tada pa da ponovo upitamo za vasa iskustva. Dali koristite vindere ili ne?
Evo ja cu prvi postaviti svoja iskustva. Da, koristim vinder svakodnevno.I uvek kada skinem sat s ruke a da uzmem drugi za nositi, onaj skinuti ide na vinder. Mislim da mu samo moze dobro doci da se u kontroliranim uvetima sat navija i tako "smiri". Bez tresnje, naglih pokreta, pa i prenesenih udaraca rukom. Mislim da mu to moze samo koristiti. Jer tu ne ostaje duze od dan, dva....dolazi iduci skinuti s ruke na njegovo mesto.Slazem se da se tako trosi, haba mehanizam, ali isto tako mislim da se sa novim sintetickim uljima uz masu aditiva koje se u njih dodaje prilikom podmazivanja ipak sat bolje cuva i produzava vek trajanja (moje laicko misljenje). Mnogi nasi satovi ce ostati za nase iduce generacije pa neka onda oni vode brigu koliko je sat radio i koliko se "potrosio" mehanizam.
Napomena: nedajte Milanu Zmaju da nista isprobava! Procitao sam njegova tehnoloska iskustva.
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Bas dobro sto je MMario obnovio temu jer sam ovih dana hteo da pitam u vezi windera.Pre jedno mesec dana kupio sam Nighthawk pa mi je Fortis van ruke, a kako biva kada kupis novi sat,bar kod mene je tako,nosis ga malo duze tako da onaj drugi ili ostali stoje. Pod hitno sam u BMP_u,imao srece jer je ostao samo jedan,kupio winder i na njega stavio Fortis koji se, kako sam rekao,okrece evo mesec dana.Stavio sam na 600 obrtaja navijanje u oba smera:minut okrce u jednu pa pauza 10' pa onda 1' u drugu stranu pa 10' pauza itd.Sat drzi vreme na +2,5 sekunde sto mi govori da sam odabrao odgovarajuci br.obrtaja.Kako ja kapiram winder nebi trebalo da mu smeta jer simulira nosenje na ruci,sta vise ravnomernije i bez potresa.E sad sta mene interesuje?Koliko se winder trosi ako stalno radi i da li je pozeljno odmoriti ga neko vreme?Kakva su vasa iskustva?
Poslednja ispravka: dusan51 (19.8.2014. u 23:13)
^Moj je crkao otprilike nakon godinu dana skoro neprekidnog rada u rezimu slicnom koji si opisao. "Pravi" navijaci (Orbita i sl.) kostaju barem 10-ak puta vise i to nije bez razloga.
Zmaju ti se beba za ovog. Najbolje je što čovek misli da je sat zaista navijen i da je sve ok
.
Bookmarks sajtovi