Pre tačno godinu dana, 25 februara 2008. Godine, Svet Satova je ugledao svetlost dana.

Povodom prvog rođendana portala Svet Satova, hteli bismo zvanično da vam se obratimo i da se zahvalimo na uzajamnoj saradnji, poverenju i unapređenju sadržaja sajta. Možda ova rečenica zvuči zvanično, ali je tako. Bez vaše podrške ne bismo ostvarili ovoliki napredak.

Obraćali ste nam se uglavnom sa rečima hvale i podrške, na čemu smo vam veoma zahvalni. A isto tako, smo svaku sugestiju ili prigovor shvatali dobronamerno, iako smo i sami bili svesni propusta koje ste navodili.

Ideja o ovom portalu je potekla od strane jednog čoveka, samog administratora sajta, a koju je kasnije podržala nekolicina nas ostalih, posvećujući svakodnevno deo svog vremena baš ovom portalu i njegovom napretku. Ideja je potekla kao veoma naivna, ali i veoma ambiciozna. Potekla je od iskrene i istinske ljubavi prema satovima i časovničarstvu.

Portal Svet Satova je od samog pokretanja bio nešto jedinstveno na području ovog govornog područja, ali i u drugim delovima sveta gde se ovaj jezik u potpunosti ili delimično razume.

Pravo zadovoljstvo je kada gledajući statistiku vidimo i posete iz okolnih zemalja, iz Evrope pa i drugih udaljenih kontinenata. Zanimljivo je napomenuti da je ukupan broj poseta u prvom mesecu postojanja sajta bio 121, a danas taj broj iznosi preko 12.000. Pohvalno, ali opet nedovoljno imajući u vidu naše ambicije.

O nama su pisali i drugi, što nam je svakako imponovalo. Bez ikakvih kontakata ili reklamiranja, nailazili smo na tekstove o portalu Svet Satova i na drugim Internet stranicama, kao i u štampanim magazinima.

Povodom prvog rođendana, usledile su i promene na samom sajtu. Došlo je prvenstveno do vizuelnih promena, ali nas očekuju i one funkcionalne posebno u samom forumu. Cilj nam je da sajt učinimo što ugodnijim i lakšim za korišćenje pa ćemo u tom nastojanju pažljivo slušati vaše komentare i prihvatati sve korisne sugestije.

Na kraju, nadamo se da ćemo celokupnu sliku, sadržaj i funkcionalnost sajta ubrzo podići na mnogo viši nivo i da ćete vi naši dragi posetioci biti zadovolji promenama.

Još jednom, hvala svim posetiocima portala Svet Satova!

Ekipa Portala www.SvetSatova.com