-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: "Svet Satova" limited edition sat
Meni je najlepša treća crno-narandžasta ministarka sa crno-narandžastim bazelom.
Jedino bih joj možda stavio crno uokvirene kazaljke kao na 5 i 6 slici narandžaste amfibije...
Ili možda crne kazaljke uokvirene narandžastom, Ovako nekako...
Prilog 99303
li narandžaste uokvirene crnom... Ovako nekako...
Prilog 99305
(Izvini što ti "ukradoh" slike da dočaram)...
Naravno orandž iluminacija...:adore:
PS Vebez možda bi trebao numerisati slike, pa da napišemo da nam je najlepša treća, peta, sedma nebitno, teško je ovako opisno...
-
-
@veberz, szivesen! I drugi put!
Hvala tebi na povjerenju! Bilo je zadovoljstvo ucestvovati! :thumbup:
... samo, drugi put daj da i kakvu kintu ubodemo. :laugh:
-
Kure, lepo sam napisao, nazalost nisam bio jasan. Eto vam slike, radite i vi modifikacije! Necu nikoga tuziti (dok ne pocne zaradjivati novce sa mojim dizajnom) :D Vec si dao po meni koristan predlog: na crnoj podlozi-oranz detalji staviti neki oranz (ili slican lume - ako je moguce).
Mislim da nema potrebe numerisati. U svakom redu je brojcanik isti. Pa ide prvo "Klasik" zatim "SE" sa (po mom najboljem znanju) postojecim bezelom, i kao trece sa nepostojecim insertom bezela - tj. srebrni detalji na insertu su zamenjeni oranz detaljima!
Archi, pa nije ovo jos gotovo. Sta se kao oprastas ...
a kintu otkidam na lovistu. ovde smatram da sam medju drugarima ...
(znam da si se salio)
-
Ma naravno da se salim... ovdje se radi s ljubavlju i za drustvo, a kintu cemo da uzimamo na WUS-u, od onih debelih, dekadentnih Amera. :D
A znam da nije jos gotovo... fale jos po ruka i kais... :laugh:
-
Ruku imam, a kais ... Bradystrap Sailcloth crni sa koncem narandzastim/crvenim/zelenim :)
-
Veberz reci cu samo jos jednom svaka cast!
Meni bi i klasicna crno-bela varijanta bila dovoljna, a kamo li sve ove druge!
-
Ljudi? Sta je bilo, dje je zapelo? Odjednom se svi ucutase.. Jel mi odlucujemo sta hocemo, narucujemo to sto hocemo, cekamo to sto smo narucili a onda se radujemo kad dobijemo to sto smo narucili? LE Svet Satova sat!
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Ja mogu dalje da radim na organizaciji teme, anketa i sl, ali iskreno ne znam šta bi bio najbolji sledeći korak. Slobodno dajte predlog...
Da li da postavim anketu za boju sata?
Da li ste odabrali ministarku za oblik kućišta?
EDIT:
Da li ove boje idu na glasanje?
Prilog 99511
Prilog 99512
Prilog 99513
-
Na anketi za oblik kucista ubedljivo vodi tip 710 "ministarsko". Mislim da je dosada glasao ko je hteo, bilo je vremena. Ajmo dalje, inace nikada nista nece biti.
-
Cini mi se da je neko rekao da je minimum za porudzbinu 50 satova, a s obzirom da nas je do sada ukupno glasalo 34 za tip kucista, cenim da ne mozemo da donesemo konacnu odluku bez tih ljudi koji nam nedostaju.
Sto se mene tice nema razloga da zurimo, meni je dovoljno i da mi stigne za Novu godinu. :)
Tip brojcanika bi mogao da se postavi na glasanje, ali ja ne znam da li su se svi izjasnili, tj. dali svoj predlog?
@Zma Kako stoji stvar oko toga sta su ljudi iz meranoma spremni da urade? Kolika bi im bila minimalna serija?
@Veberz Ima li sanse da napravis i jedan brocanik poput onog koji sam predlozio? Cisto da ne bi svi bili bazirani na istom, ali u razlicitim bojama.
Edit: Meni ministarka odgovara jer imam tanak zglob, pa ce ipak malo bolje lezati od 090, to je jedini razlog zasto sam glasao za taj tip kucista.
-
Shmizla
Da,to što si postavila ide u prvi krug glasanja (da se izabere osnovna kombinacija boja) pa onda još jedno glasanje za preciznu kombinaciju.
-
OK, tako sam i predpostavljala, ali rekoh da se konsultujem sa vama.
Evo otvaram sada anketu...
Pozz!
-
@StariAS
Bojim se da sve i da danas porucimo za NG ne bi stiglo.
Mislim da ispod 50 ne treba da se ide.
Za predlog brojcanika je isto bilo vremena iha-ha.
Nema smisla da ti ja u 2D crtam taj brojcanik kod koga je najlepse to presijavanje boja. Probaj da nadjes na netu sto bolju sliku, postavi je kao predlog za reizdanje brojcanika ( a la französische forum i njihov sat). Meranom bi vec ukomponovao forumski amblem.
Ukoliko nema dovoljno zainteresovanih na ovom forumu, Zma i ja smo clanovi i na ruskom forumu pa se mogu potraziti interesenti i tamo (s tim sto bi nazalost opet veci teret pao na Zeljka posto on odlicno barata ruskim jezikom, a ja sam samo ove godine poceo da obnavljam nesto sto 20 godina uopste nisam koristio). Mogu i ja pokusati na jednom madjarskom forumu. Uveren sam da cemo naci i ostale ako nas tu bude preko 30! I naravno ako sat bude bio "boli glava" :)
&Vladan, @Dragana
i to je resenje, mislim da nije optimalno (strogo po meni), ali postajem i ja kao Zeljko; daj bilo kako, samo da se to pregura :D
-
-
Hmm... nekolicina nas je kao stigla do tih predloga koje si postavila, medjutim, rekao bih da nas nema 50-ak koliko je potrebno za uspeh akcije (ako nesto nisam pogresno razumeo). Trebalo bi da idemo od opsteg ka posebnom. Moj predlog je da se glasanjem prvo utvrdi cenovni rang, zatim proizvodjac, potom model i na kraju boje, stampa itd,itd.... Ima vec nekoliko tema koje pokrivaju sve ovo, ali bi bilo dobro da to sve nekako bude na jednom mestu i jasno definisano.
Zbog masovnosti, mislim da bismo verovatno postigli konsenzus po pitanju cene sata. Cena bi trebalo da bude sto pristupacnija da bi sto vise clanova moglo da poseduje takav sat. (Nigde se pravilima ne zabranjuje da u buduce bude jos projekata LE satova koji bi bili skuplji).
1. anketa: ''Da li ste za to da ''Prvi SvetSatova LE custom made sat'' bude u cenovnoj kategoriji do 100E (ili oko te brojke)
Kada (ako) dobijemo dovoljan broj pozitivnih odgovora, postavljamo drugu anketu
2. anketa: ''Koja od sledecih firmi treba da proizvede ''Prvi SvetSatova LE custom made sat''?
U pomenutoj cenovnoj kategoriji nema previse izbora i verovatno ce to biti Vostok, no proces bi valjalo ispostovati (mislim da niko nije pominjao Manbushije kao moguceg dobavljaca)
Kada od ponudjena 2,3,4 proizvodjaca odaberemo jednog, postavljamo trecu anketu.
3.anketa: ''Koji bi od ponudjenih modela trebalo da bude ''Prvi SvetSatova LE custom made sat''
I tako dalje i tako dalje...sve uze i uze dok ne dodjemo do resenja. Mozda bi trebalo odrediti vremenski okvir za svaku anketu da se stvari ne bi razvodnjavale....
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
@Veberz
Jedino da postavim svoju sliku, jer prave na internetu nema.
Prilog 99521
Na zalost, posto vise namam ovaj sat, nemam ni mogucnosti da ga bolje slikam.:(
Edit: Moja ideja je da se ponudi i varijanta redizajniranog brojcanika. A tebi Veberz jos jednom veliko hvala na razumevanju. :)
Malo sam se zaneo sa idejom da cemo dobiti sat do Nove godine, zaboravio sam da je skoro polovina oktobra.
Samo neka se glasa i to je to.
-
S obzirom na procenu cene koja bi izašla za Svet Satova LE sat smo odabrali Amhibia-u. A sada kada budemo utvrdili sve detalje na njoj, šta će biti postavljeno i sa kolikom izmenama, ćemo znati njenu tačnu cenu. Stoga, ja smatram da ipak trebamo ići ovakvim koracima, te ćemo na kraju dobiti jasnu cifru i kako bi sat trebao da izgleda.
-
Bice da sam onda propustio te korake... Nisam skapirao da je Amfibija zvanicno vecinskim brojem glasova i neopozivo odabrana. Mislio sam da je to i dalje samo jedan od predloga. Onda, OK, preskacemo taj korak i idemo utvrdjenom stazom :)
-
Ja sam već sam glasao i za kućište i za kombinaciju boja.
Predlažem da svaka anketa bude otvorena maximalno 5 dana (ili dok glasa 30 osoba) i da onda prelazimo na sledeće korake oko izgleda sata.
Smatram da, ako nas 30 glasa da smo svi zainteresovani i za kupovinu. Po definisanju konačnog izgleda i cijene sata, siguran sam da će se naći još 20 zainteresovanih za kupovinu što je ukupno 50.
Podržavam Shmizlu i smatram da je ovaj slijed koraka najefikasniji.
Pozdrav!
-
Nisam sigurna da je 5 dana dovoljno vremena da svi glasaju. To kazem jer mozda neko zbog obaveza ne moze doci na forum i onda nece uspeti ni da glasa. To ipak mora biti duzi vremenski period da bi svi videli temu i kako bi stigli da glasaju. Pozz!
-
-
Ima , oko 150e , ako ga više ne budemo bojili i gravirali....
-
:lol:
Evo neka moja gruba procena:
1. varijanta Classic: 100USD + 20USD za dostavu
2. varijanta SE: 135USD + 20USD za dostavu
3. varijanta: ? + 20USD za dostavu
A kada budemo odlucili sta zapravo zelimo, onda cemo traziti ponudu (ili ponude) od Meranoma.
-
Citat:
backarelli kaže:
Ima , oko 150e , ako ga više ne budemo bojili i gravirali....
u sto prilicno sumnjam (mislim na bojanje, graviranje, bezele itd.)
-
Ma ovo je sad samo "razvodnjavanje salate" po meni.... veberz je odradio vrhunski posao, samo je ostalo 50tak ljudi da udari štih i to je to.... meni iskreno ove nijanse sada i ne utiču toliko na estetiku LE-a. Glavno je odradjeno i gotovo....
-
Slazem se sa Bakareliem, i prosto bih napisao nesto, nadam se da niko nece uzeti to licno, to je samo moje vidjenje.
17.4.2012 je datum prvog posta u ovoj temi. Ako ovako nastavimo vrlo lako ni do 17.4.2015. necemo se pomeriti sa ovog mesta. Izuzimajuci clana Zma, koji je u rekordnom roku kontaktirso ljude sa Meranoma i na neki nacin nam otvorio vrata (nisu nas u startu odbili) celoj prici, i clanu Veberezu koji je takodje skoro momentalno napravio sasvim dovoljno predloga, sta dalje sledi... Raznorazna pitanja tipa "da li ovo moze ovako, i da li ovo moze onako". "kako bi stajala ova boja, jel moze druga nijansa", "da li je tabla malo ukrivo ili nije ukrivo".
Prosto imam utisak da bi, uz malo preterivanja, svi zeleli da dobiju sat prilagodjen svojim zeljama, po maksimalno mogucoj nizoj ceni. A to nema nigde, pa cak ni medju 1500 verzija amfibija, na skoro svakoj mozemo naci manu u detaljima o kojima ovde raspredamo.
Licno mislim da u ovoj temi i prethodnim anketama ima sasvim dovoljno materijala da se prekine sa beskrajnim glasanjima, i da se kontaktira meranom. Mislim da to administratori treba da ucine i da u najkracem roku izadju sa recimo dva predloga sa cenama i rokom izrade. recimo
amfibia 710 klasicna....cena...rok dostave
amfibia 710 SE "look" -II- -II-
Ukoliko projekat propadne, onda mozemo do mile volje, naredne dve, tri godine da pisemo sta nam se nije dopalo,i sta bi zeleli, pa posle toga ako ima entuzijasta da sve to sabere i oduzme, pokrene novu inicijativu.
-
Otvorena je nova anketa: Izbor crno-narandžste verzije Amphibia Svet Satova LE sata?
LINK: http://www.svetsatova.com/forum/f156...ata-10672.html
U cilju konačnog definisanja izgleda sata, a potom i potražnje ponude od Meranoma vas molim da glasate ili ostavite komentar.
Pozz!
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Postavili smo obaveštenje tj. poziv svim posetiocima foruma za priključenje u diskusiji i glasanje u anketama o Svet Satova LE satu.
Evo ga i mali screen shot:
Prilog 99806
Pozz! :)
-
Dobila sam informaciju od člana Zma koji je već pisao Meranomu... Elem, ekipa Meranoma je trenutno na sajmu satova u Moskvi, i kako kažu trenutno ne mogu detaljno da se posvete našem zahtevu. Javiće se sa više detalja kada se vrate standardnim obavezama. Koliko sam pogledala, sajam traje do 18. oktobra 2014. godine. Ostaje nam da malo pričekamo pa da vidimo šta će nam reći, tj. šta ćemo činiti...
Pozz!
Добро пожаловать | Moscow Watch Expo
-
Dizem temu iz mrtvih u nadi da neko mozda ima neki predlog, mozda neku ideju ili kakve novosti?
Trenutno na ebay-u vlada pomama za satom radjenim za jedan Spanski forum.
Vostok Special Edition | eBay
Kapiram da nas i dalje nema 100 koliko bi bilo potrebno za porudzbinu, ali kad su Spanci mogli mozemo i mi. :)
-
хах па где 130евра за овај сат, то могу шпанци, ми овде не можемо тек тако толико скупе сатове да купујемо ради форе
ми можда можемо да се дог да купимо нови луч од 20евра и то је то, нико га овде нема, а амфибију већ сви имају, многи и по неколико комада, а и није више ни јефтина
-
милане бре! морам да те прекорим!
за сат који човек хоће се не пребрајају новци!
то ти је као девојка која ти се свиђа. ту се не штеди. ниси ваљда пироћанац бре?
:d :d
-
хехе види ти њега, ћуш бре тамо :flapper:
-
Nisam dovoljno spretan, na cirilicu mi pise mala slova i kada hocu velika :(
A za cus ce vidis ti bre! Samo da te srednem jednom!
-
Meni je malo falilo da uzmem sat koji je izradjen za godisnicu leta Vostok 5 preko WUS foruma, a koji je kostao 80e pre ako se ne varam dve godine, tako da taj cenovni rang nije izvan nasih mogucnosti. Poenta je da je zainteresovanje za ovako nesto splasnulo i to je to.
Razlog zasto je ovaj sat na ebay-u trenutno 130e nije zbog toga sto je toliko kostao, jer je veroavatno i bio nesto jeftiniji, nego zato sto ga nema u prodaji.
-
papir trpi sve, može oon i dve nule da dopiše ali ovo nisu realne mogućnosti ovog sata, no čini mi se da oni pokušavaju da od njega naprav eklasika, pa naravno veštački mu dižu ceu i grade priču, što su radili svi u časovničarskoj industriji
ja i dalje mislim da je to opet iznad naših mogućnosti, a i rusi se nisu ni javljali, šta god da se odabere, preko 20 komada nećemo moći da sastavimo