Ja sam za SE 710
Printable View
Meni se tvoja ideja jako svidja Verbez jer ovaj forum okuplja clanove iz svih delova bivse SFRJ, doduse ja sam na umu imao nesto ovog tipa za brojcanik s tim sto bi bilo lepo dodati nesto poput "Заказ ФСС" umesto "Сделано в СССР". Ili tako nesto.
Prilog 98853Prilog 98854
Znam da je ideja da se ovaj sat ucini sto pristupacnijim kako bi svi clanovi mogli da ucestvuju ( pri cemu se ja ubrajam u one sa plicim dzepom ), ali to ne znaci da ne treba svi da damo predlog, a neka vecina odluci.
Edit: Doduse i ja bi bio za SE 710.
Ja bih dodao i Amphibian SE 2415 090555BC - meni se nekako 090 najvise dopada. Mada da se razumemo - nikad LE sat ne bude bas po meri svih i uzeo bih bilo koji za koji budemo imali vecinu.
Takodje bih predozio Narandzasti/Oker cifer, u skladu sa bojama portala, sa logoom dole.
EDIT: i SE710 mi je skroz ok (mada pogledajte 090 jos jednom ;))
Ja cu cekati jedno pismo sa tacnim opisom sta hocemo i predlozenim dizajnom. Do tada, Meranomu ne pisem.
Zeljko, slazem se! Svaka ti cast na ovoj komunikaciji.
@Shmizla - hoces da skupimo nekoliko predloga dizajna do veceras pa da postavimo glasanje za oblik sata, kazaljke (mada mogu da ih definisu odmah i one SE verzije) a da zatim predjemo na cifer (boja, pozicija logoa) i koronu? Recimo - 3 dana za izbor modela pa 3 dana za izbor cifera/korone, kako bi za recimo nedelju dana imali izabran finalni proizvod. Mozda cak i produziti vreme za izbor na 7 dana za detalj?
@StariAS
Odlicna je i tvoja ideja da ponovo ozivimo neki stari dizajn brojcanika. Doduse ni to nije originalno, ali ga apsolutno podrzavam. I jos da ti kazem da mi se prvi srebrno/sivi jako dopada.
@vladas
Brojcanik 555 sa osnovnom bojom narandzasto i sa crnim markerima bi isto bio odlican.
Za kuciste me .abole, ja cu i tako da ga turim u ministarku :D
To onda lici na Zeljkov predlog - SE710555 samo sa narandzastim ciferom... Cini se lep izbor.
Evo i ja kao mladji član da se uključim :D
Predlažem ovaj sat: Amphibian Classic 100510 Meranom.com
Meni se lično najviše dopada a i plus je najpovoljniji. Što se tiče modifikacija, moglo bi sve u crnoj boji, žuta sekundara, žuti brojevi i bez crvene boje kako bi se uklopilo u boje foruma.
A sto ne bi odmah uzeo ministarku?! Sto da ga razvaljujes?
@vladas
Brojcanik 555 sa osnovnom bojom narandzasto i sa crnim markerima bi isto bio odlican.
Za kuciste me .abole, ja cu i tako da ga turim u ministarku :D[/QUOTE]
Mislim da treba voditi računa da se ipak ide na sto jeftiniju varijantu.ako odemo predaleko sa cenom tesko ce da se skupi dovoljan broj da se naruči.za detalje sto manje demokratije cena je odlučujuća.
Zeljko: volem da ih razvaljujem :D
Jagos: podrzavam. Sto se mene tice uopste ne mora biti SE. Bitno je da bude unikatan, prepoznatljiv i nas! To bi onda znacilo da maksimalno treba upotrebiti postojece sablone. A ako nam se osladi ... mozemo i dogodine.
Ja glasam za SE, ostalo manje bitno. Bilo bi lepo da ima neki logo foruma i korespondirajuće boje, tip kućišta manje bitan, ali 420 je po mom mišljenju odličan.
Slažem se i sa idejom da se kod nas izgraviraju serijski brojevi, to bih voleo da vidim na 'našem' satu. Mislim da je stotinak € gornja granica do koje treba ići kako bi se sakupilo dovoljno zainteresovanih.
Više naginjem ka okruglom, nego "jastučastom" kućištu.
420 je OK, ali jednobojni cifer. Ili npr. ovo:
http://www.meranom.com/amphibian-se/...5-120555b.html
http://www.meranom.com/image/cache/d...-1-600x900.jpg
Jedna varijanta je vec uradjena, Krstin je predlozio dizajn OM verzije forumaskog sata.
Prilog 98861
Mozda bi mogli to da iskoristimo?
Jos jedan sat sa forumskim bojama
Prilog 98866
A, crno-zuti radio room? Bilo koje kuciste...
primer kako to izgleda na VE modelu
http://i495.photobucket.com/albums/r...o-face-750.jpg
http://www.russia2all.com/images/sho...%20leather.jpg
Inace, slazem se sa Jagosem, bitnije je da dodje do realizacije ove ideje, 40 ili 50 ljudi se svakako nece lako dogovoriti koji model, koje boje, koji tip kucista... Zato podrzavam predlog da neko sto pre izadje sa dva ili tri konacna resenja, bar kada je tip kucista i cifera u pitanju. Pa da se glasa...
Svet Satova - Verizja sata 1:
Amphibian SE 2415 120555B Meranom.com
Prilog 98873
Uskoro objavljujem i ostale verzije...
Svet Satova - Verizja sata 2:
Amphibian SE 2415 120555B Meranom.com
Prilog 98874Prilog 98875
Svet Satova - Verizja sata 3:
Amphibian SE 2415 090555BC Meranom.com
Prilog 98876
Prilog 98877
Svet Satova - Verizja sata 4:
Amphibian Classic 100510 Meranom.com
Prilog 98879
Svet Satova - Verizja sata 5:
Amphibian SE 710555B Meranom.com
Prilog 98881
Ovo bi bili moji brzinski predlozi. :) Da bude što jednostavnije, a da poseduje boje portala i foruma.
Sada ću napraviti anketu sa ovih 5 modela Amfibia satova, pa onda možete glasati.
Pozz!
Ja bih predlozio da se radio-room zuta kombinacija napravi i sa crnim brojcanikom. Meni najzanimljiviji model!
Prilog 98883
Slazem se sa Krstinom :thumbsup:,radio room mi je najzanimljiviji model.
Pa, nije da se baš slažem čini mi se da će biti mnogo žuto. Da ipak sačekamo da Shmizla izbaci kako bi izgledao. Inače dvojke ili četvorka.
Ja znam da sam i suvise "zelen" na ovom forumu da bih se vama, veteranima "Sveta Satova", petljao u odlucivanje, a uz to se jos i izlanuh neki dan, te napisah da mi Vostok Komandirskie i nije jedan od najomiljenijih ruskih satova :laugh:... Ali, kako mi se ova vasa ideja jako svidjela, a i atmosfera koja se stvorila oko svega ovoga je super, dacu svoje skromno misljenje.
Verzija br. 2!
Doduse nesto malo izmijenjena u mojoj glavi - sa crnim ciframa na bezelu, ne zutim, osim simbola na poziciji nule, kojeg bih jedinog, sto se bezela tice, "pozutio".
Sam cifer, kazaljke, kao i logo "Sveta Satova" izgledaju fantasticno!
Svet Satova sat - Radio-room verzija
Prilog 98886
Ili 5 ili RR zuto-crni.
Tezak izbor u svakom slucaju!
Nesto sam bio u guzvi zadnja 2-3 dana, nisam ni pogledao forum. Sto je bila velika greska, jer se svasta izdesavalo.;)
@Veberz
Slazem se sa tobom. Po meni mozda i najlepsa amfibija iz sretnijih vremena.
Prilog 98970
Vidim da je vecina ljudi za to da se sve stavlja u boje foruma, dok bi ja bio vise za detalje, tipa neki brojcanik poput navedenog ili potpuno novi. Prosto da bude vidljivo da sat nije obican, ali i da bude diskretan. Ne znam kako drugacije da objasnim. No sta da se radi, zelje su jedno, a mogucnosti drugo.
Edit: Voleo bih samo da izbegnemo "Сделано в России", mozda cak i da bude "Сделано в CCCP" ili da je radjeno specijalno za nas forum. Takav detalj bi bio pun pogodak. :)
Sto vise gledam ovaj srebrni brojcanik sve mi se vise svidja. mozda bih samo sivu stavio malo svetliju.
Natpis Сделано в CCCP zaboravi. Zavod nema prava da ga odstampa. Natpis da je radjen za forum je uradjen francuzima.
Glasam za 4
Fantsticna retro Amfibija koju je postavio @StariAS! :thumbup:
Nemam rijeci! I bezel joj oprastam...
Ali, eto, da ne bih previse razvodnjavao temu, jer ne znam koliko je realno gledati unatrag, kad znamo koja je ponuda u igri - ostacu uz svoj izbor koji sam naveo na prosloj stranici.
@Veberz
Bojcanik zapravo vuce malcice na barakrnu/zlatnu, ne vidi se lepo pod ovim uglom. Meni je ovo najlepsa amfibija, koju sam sticajem okolnosti morao da prodam, a postovao sam je negde u temi o komadnircimia i amfibijama. ne mogu prezaliti sto je vise namam.
U svakom slucaju veoma bih voleo ako ne bas ovaj, onda da slican brojcanik izaberemo za onaj pravi, nas. :)
P.S Takodje je za WUS forum povodom 50 godina od misija Vostok 5 i 6, radjena naznaka da je specijalno izradjen za forum, naravno uz specijalan brojcanik u vise varijanti sto se tice boja.
Sat je kostao 80e, ali avaj, nisam imao para u tom trenutku.
Evo izradio sam jedan predlog / skicu:
Prilog 99153
Sjajna zamisao! Diskretno, a upectatljivo!
@veberz, odlicno!!! Svaka cast! Jako mi se dopada!! :thumbup:
Ili se, ukoliko se zeli izbjeci "guzva u senaestercu", neke cifre mogu izbaciti. Nesto na ovaj fazon
Prilog 99159
Hvala Stari, hvala Archi!
Po Archijevoj mustri malo doradjeno:
Prilog 99160
tu svakako moram reci da se predlog gradi i iz nepostojecih elemenata: crna klasik sekundara (manji problem) i crno-oranz bezel (veci problem).
Evo jedna skica koja se sva gradi iz postojecih i Meranomu dostupnih elemenata (osim naravno brojcanika, koji bi trebao biti unikatan "nas")
Prilog 99161
edit: sa malo uvecanim 3-6-9-12, malo vise kao Archijev:
Prilog 99162
Zoli, ajde metni jedan crni brojcanik! Molim te! Cisto da me zelja mine...
Os bijele, os oranz cifre?
Izvoli Zeljko:
Prilog 99165
sa belim ciframa je sterilan:
Prilog 99166