Odlicno ovo radis! Svaka cast!
Printable View
Odlicno ovo radis! Svaka cast!
Hvala Archi (nadam se da ti ne smeta sto te tako zovem), no daleko od odlicnog. Crtati umem samo u AutoCad-u i to u 2D. Za 3D nemam ni rutine a ni pogodan program. A AutoCad 2D je za svasta samo ne za modeliranje satova :) Zato ja ovo zovem skicama...
Onaj bordo-plavi rastura! Stvarno bi bio specifičan :thumbup:
@veberz Ma naravno da ne smeta. :)
Radim ja u Cad-u i 3D Maxu, to mi je u opisu radnog mjesta, ali, nazalost, sad dok sam na ovom putu nemam tu mogucnost.
Zato sam onaj svoj prijedlog onako u paintu sprdio, ali si ti sve shvatio i sve jos poboljsao.
E u 3D Maxu bi se vec dao uraditi i model! Ali mislim da nema potrebe. Koliko vidim nema nas 50 zainteresovanih za forumsku Amfibiju LE. Bez toliko ne verujem da vredi kretati. Jedino kada bi uradili bas dobar projekat, pa potrazili ucesnike i na watc.ru ili wus. No to se ne moze zbrzati. Za to treba vremena...
@gogmajster: slazem se, no ideja nije moja :)
Uh ova Željko va želja je prelep..bas bas lep.
Koliko će biti zainteresovanih moći će da se vidi tek kad budemo znali konačan izgled sata i preciznu cenu.
Do sada o broju zainterosovanih imamo samo posredna saznanja. Ja,recimo, nisam prijavljen nigde a najverovatnije ću kupiti taj sat ako mi se bar donekle svidi.
Sačekajmo da se Gazda vrati pa da se nastavi sa organizacijom posla.
Naravno,slobodno nastavite sa predlozima oko izgleda sata.
Bas mi se svidja ''Doxa'' Amfi :) Crno-narandzasta kombinacija je isto super... Ja ne bih dalje isao. Keep it simple...
veberz , šta reći sem :congrats: poslednja tri predloga su :man_in_love: što se mene tiče, ovde na ovom dizajnu i da stane , ooodlično izgleda
Balavi za ovu crno naradzastom..sto kaze brada ko Doxa
Svaka cast:thumbsup:.Ova zadnja verzija sa vecim ciframa odlicno izgleda.
Hvala na pohvalama!
Da rezimiram za danas. Cini mi se da je vecina za crno-narandzasto. Gogmajster i ja smo danas ostali u manjini.
Evo primer Klasika sa proizvoljnim standardnim bezelom:
Prilog 99194
dakle sve je standardno, osim brojcanika i sekundare koja je hromirana (vec vidjeno) ili crno ofarbana (ja to jos nisam video).
A ovako bi mogla da izgleda nakon doterivanja sa Murphyjevim bezelom (on ga vec odavno ne radi ali zato rade braca ukrajinci) i sa insertom od SKX011 (jes' kad bi moglo da se nadje)
Prilog 99196
Ala ga skroji svaka ti cast,brutalno izgleda,crni mi je lepsi.
Odličan poslednji!
Se soglasuvam so Mr D posledniot :thumbsup:
Nema šta... ovo je vrh za sve vidjeno do sad. Trud veberz-a nam je doneo sat oko koga se većina složila, samo još dovoljno zainteresovanih i to je to. Odličan izgled, sasvim korektan kvalitet, prihvatljiva cena.... ja to više nebi dir'o ;-)
Svaka čast za ideju i trud!
Slazem se, uz jos neke opcije, ove zadnje odlicno izgledaju. Hoce li i tu biti opcija da se glasa izmedju ove narancaste opcije i crne, i ima li sanse i za žutu opciju (bar za detalje na crnom), jer bi meni sva narancasta verija bila višak, buduci da vec imam narancastog scuba dudea, a mnogi i orange monstere?
Stani malo Gorane! Koje crno glasanje? Ovo su tek moji predlozi. Niko me nije ovlastio da napravim dve skice izmedju kojih ce se odabrati forumski sat.
Dajte i vi predloge! Bilo kakve, makar tekstualne. Ako nije previse posla pokusacu da ih uoblicim. Eto gornji sablon je razradjen, menjati boje je sada vec najmanja stvar. Tebi za ljubav cu uraditi sa zutim detaljima na crnoj osnovi.
Zuta osnova ne dolazi u obzir zbog toga sto vec imam zutog Makoa :lol:
hahaha, ma i ja na to gledam 'vizionarski', kao na jednu od opcija, uz sve predložene dosad. Slažem se, valja imati izbora i isplivaće prava stvar- nije rat. Ali ne valja da se ni previše razvodni pa da kaop onima s WUS-a treba 2 godine do realizacije.
Ajmo dalje!
Evo druže:
Prilog 99268
Auuu, too yellow s ovim totalno žutim bezelom. Više sam ciljao na ovo kao gore za narančasti, s crnim i samo žute detalje i na njemu. A ovisi i o nijansi žute. Ali neka, nek se i to nadje. Thanks!!
Nacrtao sam custom bezel zut sa crnim detaljima jer je on postojeci:
Prilog 99270
crni insert odgovarajuceih mera (31,5/38mm) sa zutim detaljima jos nisam nasao ... jeste da bi bo bolji. Meni se ni tako ne bi posebno svidjao, kao sto mi se ni crno-narandzasto nesto posebice ne svidja. Hocu reci ima barem 10 kombinacija koje bih pre uzeo ...
Zalepili smo se crno-narandzastog zbog forumskih boja. Ne znam da li mora bas te boje da budu. Zapravo ja bih svakako uzeo forumsku amfibiju, izuzev ako se glasa za nesto sto je po meni toliko ruzno da ga nikada ne bih nosio, i izuzev ako isti takav vec imam.
Tesko da se putem kompromisa moze potrefiti da svakome bude lep.
Drugo: poturam tu slike Classic Amfibija zbog toga sto mislim da ce to biti jeftinije od SE verzije za 20-30 dolara sto je bitno radi ucesca sto veceg broja forumasa. Dakle, kod klasika racunajte sa standardnim bezelom. Ovu ukraseniju verziju stavljam samo da se vidi sta moze svako posle jos sam da uradi od svoga sata.
Meranom ima za SE verzije bezel sa uloskom crno sa srebrnim detaljima. Sada za Neptun ima i plavi i zeleni. I to je to. Mozda da mu poturimo neki sopstveni dizajn bezela? U najgorem slucaju ce nas odhebati :)
Ljudi, predlazem da neko od glavinih napravi glasanje za 3 verzije pa da zavrsavamo to!!!
kako je krenulo, zavrsicemo sa satom u svim duginim bojama!
predlazem varijante crnog sa belim, crnog sa narandzastim i doxa varijantu! Upravo kako nam je Zoltan ljubazno nacrtao!
postovanje!
Svakako da će biti ankete i da će neki predlozi biti uzeti u uži izbor. Molimo samo za još malo strpljenja dok se admini ne vrate.
Možda sve ovo traje već neko vreme, ali mislim da će uskoro biti rešeno.
A kud se zuris Zeljko? Meranom ce i tako da ih uradi za tamo jedno pol' godine...
Nisam jos ni predstavio lime verziju. A ja bih njega najradije :D ili bordo/plavu ...
Da mi lepo izaberemo varijante..Posle mozemo da crtamo do Bozica! :)
Daj da vidimo tu "Lime" varijantu...
Nenadano me lupise slobodnim danom na poslu, pa da iskoristim... :laugh: Sad, da ne peglam bezveze sve clanove foruma, ovo ide prije svega Zoltanu, a ako jos neko hoce da procita - slobodno.
Posto je sasvim moguce da ce se u neko doba pojaviti nove ideje, ja cu se komentarima ograniciti samo na ovaj fazon do kojeg se doslo.
Sa sasvim pristojnim brojem ponudjenih make-up mogucnosti i varijacija na temu, barem onaj dio forumasa kojima se ideja svidjela mogao bi, okvirno, krenuti ka jednom od modela, pa da se energija od pukog lutanja prenese na detalj, a onda, za nadati se, i na konkretne korake, logistiku, realizaciju... Zelja postoji, evo i doslo se do nekih ideja, a i kontakti postoje... :laugh:
Sad, moja profesionalna deformacija ili ne, vratio bih se na konkretne detalje pomenutog dizajna, cisto da se izbjegne formalizam, a i "odokativno" redanje stvari, da iza svega ipak ostane neka prica...
Nesto gledam i jedan i drugi ponudjeni bezel... Sa standardnim sve funkcionise manje-vise ok, ali bih u slucaju Murphy bezela predlozio da se cifre na ciferu nesto malo povecaju, cisto da se naglasi distinkcija izmedju dijelova sata.
Ne mora velicina biti kao na onoj mojoj skici - tu sam radio potpuno proizvoljno - ali mozda jos malo uvecano, pa da u kombinaciji sa M bezelom akcenat sto jasnije stoji na ciferu, pogotovo sada kad mu "barjak nose" cetiri cifre, a ne svih dvanaest, pa je za jasniju hijerarhiju potrebo malo vise "mesa" na detaljima za koje mislimo da ce na svojim ledjima iznijeti ovaj dizajn.
Dakle samo nesto malo povecane cifre, ali ne bez razloga. Naime, sve sto iza sebe nema pricu, ostane da visi u zraku, pa sam ovdje pokusao ovim pomocnim, zamisljenim linijama docarati koje sam to referentne tacke uzeo kako bi se postigao sklad o kojem govorim, a izbjegao formalizam.
Prilog 99281
I jedna opaska, ne toliko direktno vezana za ovaj "nas" sat...
Urarstvo je, barem kako ga ja vidim, preslo dug put od iscudjavanja i divljenja covjekovom umijecu, preko korisne alatke, jedne od najbitnijih do koje je dosao, pa sve do statusnog simbola, zatvarajuci taj svoj ciklus dobom masprodukcije, svojevrsnom "dekadencijom", srozavanjem i banaliziranjem, postajuci nakit, cesto puka bizuterija, a onda, kako to s dekadencijom biva, vracajuci nas na nulu, na prapocetak, premotavsi pricu unazad, od covjekova umijeca, gotovo do sekundarnog seksualnog simbola, pa je kod velike vecine proizvodjaca danas vazi: sto veci - to bolji (ili, ako ovo rasclanimo - sto sareniji, robusniji, nadjidjaniji, naglaseniji, "ludji" - to bolji)...
Elem, tesko da postoji neki zlatni rez, ali, eto, kad se bude odlucivalo o konacnom izgledu, nije lose izbjeci par zamki - formalizam i paunov rep. :)
@skydiver: izvoli :)
Prilog 99282
@arch_m: slusam jarane, gledam i ucim ... poradicu odmah malo na tome, danas jos mogu dozvoliti sebi luksuz da se ajebajem :)
Pročitao sam temu do kraja (06.10.2014 => 19:27 h)
Eeeee, braćo moja... ni ne znate u kakvoj smo sreći što majsor/veberz-a imamo, a krivine samo izleću.... da se pomolimo Bogu da majstor hoće i ima strpljenja da odradi modifikacije mnogobrojnih želja i na konju smo !!! Nadam se da neće biti preterivanja...tipa "još malo žute" :( Na ozbiljnom smo putu , da udahnemo život "naše kuće voljene" SSatu...
Ajde malo ozbiljnosti, bez preterano-sitničarskih komentara (kako reče zma) , pa da krenemo sa reči na dela . Ništa ja ne ubrzavam, samo hoću da vidim konstruktivno-zdrave predloge, jer ih majstor-veberz pretvara u stvarnost.
Dakle, ako niste sigurni da vaš predlog modifikacije nije podobrano temeljan (ima smisla), nemojte stiskati "odgovor na temu" taster. Može igranka da potraje više nego vas noge drže ....;)
Prvo: hvala svima na priznanju! Ujedno hvala i kolegi arch_m koji mi je svojim idejama puno pomogao.
Drugo: e moj Baki! U kojem redu si ti stajao kada su ostali cekali za ozbiljnost? :D
[ salim se, nisam ni ja puno bolji, jedino sam malo stariji ( ’ajd - kiseliji :D ) ]
Postavicu cetiri slike, i sa tim (kao sto sam gore napisao) zavrsavam sa svojim predlozima. Od ujutro (rano) krecem u lov na novce (trebace za forumski sat - a i nejac da ne krepa gladna dok se ja ovde zezam crtajuci satove)
Dakle:
Prilog 99296
Prilog 99297
Prilog 99298
Prilog 99299
U buducnosti ocekujem i od vas nekakve predloge. Verujem da puno vas ume koristiti neki program za maltretiranje slika (za razliku od mene), a gornje slike su u standardnom jpg formatu.
Kada se projekat bude privodio kraju vraticu se i ja na temu da pomognem ako treba.
A bele cifre na crnom ciferu?
veberz majstore :adore:....backarelli me pretekao
Mislim da cemo finalno resenje traziti izmedju modela u prva dva reda, ali sto se mene tice, apsolutno mi je svejedno koji ce model biti od ponudjenih ili nekih eventualno novih. Jedan sitan detalj, koji ni u kom slucaju nece uticati na moj izbor, ali spomenucu ga, je natpis na brojcaniku. Licno bih vise voleo "amfibia" nego "vostok", ali i da ostane Vostok, nema problema...
Drugi detalj se odnosi na "ronioca". Cini mi se da je ronioc na ciferu jedan od zastitnih znakova amfibie, pa mozda ne bi bilo lose videti da li je moguce njega negde staviti, a da to ne izgleda pretrpano...
Na kraju ovog posta, iskreno se nadam da ce administratori, kada se vrate, u najkracem mogucem roku "podvuci crtu", i dati 2-3 modela na glasanje. Ovako, ipak, mozemo u nedogled.
Zeljko, sazalenije. Njemnoga zabil...Vazmozno namerenno :D
Prilog 99302
@23jewels treba dati sanse bojama ...
U principu se slazem sa 23kamencica. Bilo bi super kada bi moglo da pise Amfibija. Za baticu-ronioca, mislim da ipak nema mesta. (mozda da se odstampa pozadi, na poklopcu :D )
@verbez: Hvala na trudu i skicama!
Koszonom, Zoli!
@anbeast molim, bilo mi je veliko zadovoljstvo! I ja se slazem za natpis Amfibija. Ovaj natpis Boctok sam vec ranije uradio, a sada me mrzelo da kreiram nov. Ako jednom dodjemo do finisa uradicu! Ili cemo zamoliti Meranoma da promeni.