52Likes
-
Re: Seiko protiv ostalih
Ljudi, romantizovati ili satanizovati brend bilo čega je besmisleno. Vezivati se za nešto ili protiv nečega je besmisleno.
Po pitanju Seika: smatram da im se treba odati priznanje za mnogo toga. To ih ne čini nepogrešivim. Ali nisu ni drugi imuni na gluposti.
Skoro sam bio "na tržištu" za novi sat. Jedini uslov je bio da nije ni previše sporty ni previše dressy. Stavio Sumo na ruku...nikad veće razočarenje između utiska u izlogu i onog na ruci. Turtle Blue Lagoon LE- fantastičan utisak, dok se ne stigne do kopče. Sat koji je LE, ima solid end linkove i onda limena kopča! Ne ide. Isti utisak i za Samurai Blue Lagoon. I "3 piece" link koji je ustvari iz jednog komada. Ako Roamer može za ~500€ da napravi narukvicu gde "3piece" ustvari ima 5 delova, može i Seiko za ~350€.
Ali da se ne lažemo, i Hydroconquest mi je bio jednako razočarenje na ruci, u kontekstu imena i cene. Krunica daleko od savršene, aluminijumski bezel insert...
Potpisujem da u rangu mass produciranih modela do ~1000€ nema nekog koji neće imati neki propust na nekom procentu svih napravljenih. Naravno, i očekivano, kod Seika će ovaj procenat biti veći nego kod swiss made braće. Najverovatnije.
Apropo Monstera: taj sat je zaslužio nečime svoj status, inače ga ne bi toliki ljubitelji toliko pominjali. Objektivno, ako zanemarimo solar vs automatik, za slične pare Ecozilla XY puta bolji sat. Ali gle čuda, nije ni Zilla bez svojih mana.
Može se tako u nedogled. Plus i minus... svugde ih se može naći.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Re: Seiko protiv ostalih
to ti pričam araphel, kad sam zaista isprobao svakakve satove, a pogotovo swiss made, shvatio sam klk je seiko precenjen, pa kolega Nenad nabavio Bulovu za tipa 380evra neto, onakvo savršenstvo, a tvoj romaer je osam koplja bolji od japanske konkurencije u toj ceni
HQ je zaista razočarenje od sata
Sky, teoretski svaki scenario je moguć, ali ono što ja znam je da je sat bio star nekoliko nedelja, dakle nije od prvog vlasnika i nije imao nikakvih spoljnih oštećenja ili tragova padova, udaranja, rasklapanja, a došao je naravno sa kutijom, papirima i onim sitnim zezancijama
da li je otvaran, to je teško utvrditi, sumnjam da bi neko otvarao nov sat
Poslednja ispravka: Милан Милановић (8.5.2017. u 21:07)
-
Ajde onda biću još malo dokon.
Sve je počelo tako što je član karbus rekao da mu Dugena zuri 5 minuta na 24 sata i ne može to da koriguje jer je regulator na balansnom točku pomeren do kraja (poruka broj 1764: Pitajte časovničara ) . Čovek je lepo pitao št bi moglo biti. Javio se somy i rekao svoje mišljenje i onda si se javio ti i rekao da se na regulatoru balansnog točka podešavanje može vršiti samo do jedne minute možda malo preko toga. Onda te je somy pitao odakle ti podatak da se podešavanje može vršiti do minut i po i tu počinje tvoj šou i tvoja poruka:
to mi je rekao jedan od najcenjenijih časvničara u beogradu kad sam mu odneo novi seiko sa najboljim mehanizmom na svetu, 4r36, koji je odstupao 5 minuta, naravno dobio sam odgovor da je to sasvim uobičajeno za seiko i da mu često takvi komadi dolaze, sa malo previše ulja u mehanizmu i da se to ne može rešiti mikroregulacijom, nego rasklapanjem i pranjem čitavog sklopa od viška ulja !!!!
Nakon ove poruke krenula je rasprava koje je bila van teme i rasprava je prebačena ovde od strane moderatora. Tako je nastala ova besmislena tema, ni prva a verovatno nažalost ni poslednja ove tematike. Tako da smatraj se autorom ove teme.
E sad malo da analiziramo tvoju (podebljanu) poruku.
Nijedan cenjeni časovničar ti nije mogao reći da se fino podešavanje na regulatoru na balansnom točku vrši samo do jedne i po minute odstupanja.To jednostavno nije tačno i to su ti već forumaši rekli. Uzmi neki Darwil, otvori ga, pomeri regulator sa kraja na kraj i vidi kolika su odstupanja. Višestruko više od jedne i po minute.
Drugo, taj sat tj. mehanizam o kome pričaš taj 4r36 koji si iskoristio za jedan u nizu neargumentovanih i isključivih napada na Seiko je u stvari sat Darka Dragojlovića, forumaša. On je treći vlasnik tog sata a sat je Seiko Superior SRP453 Limited edition evo ga ovde u Darkovoj temi (Dragojlovic Darko - Moji Satovi).
Krenuo si da napadaš Seiko sa pričom kako mehanizam ima odstupanja 5 minuta, kako ti je časovničar rekao da je masan, ironično tvrdeći kako je to Seikov najbolji mehanizam itd.
Kada je forumaš koji je prodao sat Darku video šta pišeš, poslao mi je poruku jer nema živaca sa tobom da se nateže (pitaj Darka ko mu je prodao sat), i napisao mi je šta je bilo sa tim satom. A bilo je sledeće. Sat je imao mizerna odstupanja, Darko je hteo da to bude još bolje, odneo je sat kod Stanića u Podgoricu, i nakon toga sat je poludeo. Kada nije znao šta da radi , javlja se tebi i ti taj sat odnosiš kod Kostića u BG , koji ti kaže da je sat masan i ne može se regulisati. Dakle, mehanizam je nauljio Stanić a ne Seiko jer je pre Stanićeve intervencije mehanizam imao mizerna odstupanja. MIZERNA.
Šta je poenta? Ti si sve ovo znao, jer nije ti sigurno Darko dao sat u ruke kao vrući krompir i rekao nosi u BG bez da ti išta kaže o satu ali si ti celu priču pokušao iskoristiti za jedan u nizu tvoji besmislenih napada na Seiko prećutkujući da je sat prvobiotno sasvim normalo radio (naravno prećutao si i na koliko sekundi dnevnog odstupanja ga je Kostić namestio nakon čišćenja i podešavanja).
Čak i da nekim čudom nisi znao za celu priču, lepo se ogradi , ili pitaj Darka šta je bilo sa satom pre nego što kreneš sa napadima ili idi malo na gugl pa vidi kakva su iskustva drugih sa tim mehanizmom pa kada vidiš da je većina zadovoljna, jer sigurno nije praksa da ima višeminutna odstupanja, onda kao pismen čovek uzmeš stvari sa dozom rezerve. Ali ne ti kreneš sa ironijom o tome kako 4r36 Seikov najbolji mehanizam ima odstupanje od 5 minuta i kako je masan. Svi koji se sa tobom ne slažu romantizuju Seiko, nisu objektivni itd.
Ono što nisi očekivao je da ću ja slučajno saznati celu priču i da ću je objaviti pa sada kada sam to uradio sada sam ja dokon i sada odjednom ti nemaš snage da pročitaš celu poruku gde je cela tvoja mitomanska priča raskrinkana. Odjednom te boli glava posle dve rečenice, nemaš vremena da se natežeš i ne znaš šta je bilo sa tim satom (4r36) jer nisi ti držao sveću. Pa kada nisi držao sveću mani se mitomanije.
One tvoje priče o tome da je Monster smeće za 200 evra, da je Romarer Searock osam kopalja ispred bilo kog Seika u tom cenovnom rangu neću komentarisati jer sam to uradio u pretposlednjoj poruci.
Tvoje priče od pre mesec-dva da se Seiko satovi sklapaju u fabrikama sa zemljanim podovima od strane robova nisu dostojne komentara. Na nekim svetskim forumima verovatno bi snosio i neke pravne posledice.
Moj stav o Seiku, koji je suštinski nebitan, sam bar delimično izneo u ovoj temi na nekoliko mesta.
Što se mene tiče mit je razbijen.
PS- Da budem jasan, nemam ništa protiv časovničara Stanića, verovatno je čovek imao najbolju volju da podesi odstupanja na satu.
Poslednja ispravka: VLADAN P (9.5.2017. u 23:07)
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi