..ajd da i ja nadopisem nesto vezano za ovu temu....
Inace sam veliki pobornik Seika opcenito. Po meni je to jedina manufaktura koja proizvodi satove za sve cenovne kapacitete. Imaju satove od 50-60€ pa do 80.000€. Znaci ne postoji korisnik koji si ne bi mogao priustiti jednog Seika. I od pocetka proizvodnje Seiko satova, oni imaju svoje mehanizme. Nikada nisu ubacivali tudje mehanizme, (osim one jedne situacije sa quartznim modulom koji su radili u kombinaciji sa jos jednom manufakturom)
E sad, dolazimo do onog o cemu kolege, ljubitelji, korisnici, vlasnici cesto znaju komentarisati.....kvalitet!!! Seiko ima veliku proizvodnju na godisnjem nivou. I zna se dogoditi da im sustav kontrole zavrsnog proizvoda prodje se zanemarivim (netolerantnim) greskama. A to obicno zamjetimo mi.... ljubitelji. Ostali korisnici koji cine 97% od ukupne prodaje, to uopce ni ne primjecuju.
I sam sam se susreo sa novim Seiko satovima koji su dosli neustelani, tj., nisu bili su onoj granici koju proizvodjac navodi kao referentnu osnovu tacnosti na dnevnoj bazi. Jedna od karakteristika je da novim Seikovim mehanizmima treba malo vise vremena da se "uradi", stabilizira. Njihovi mehanizmi su pouzdani, izdrzljivi i imaju dosta dugacak interval izmedju servisa.
Nadalje...o samoj obradi Seiko satova bi se moglo dosta pisati, neki koji kostaju 200-tinjak € znaju biti bolji nego oni od 400€, ali to je vec za jednu sasvim drugu raspravu. (politika uprave, cenovni prag, zastupljenoj na razlicita trzista.....)
I znate onu staru....kol'ko para,tol'ko muzike....zato ne trazite dlaku u jajetu.
Ovdje bi samo naglasio da cu uvijek u svojoj kolekciji imati zastupljen najmanje 1 Seiko....jbg, imaju neku svoju draz.....
Registracija
Help

52Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Bookmarks sajtovi