-
Re: Seiko 5 satovi clanova foruma
Pozdrav svima,
nova sam na forumu, bas zbog spomenutog sata. Posedujem Seiko 5 zenski model mehanizam radi odlicno kao i cifer ili kako god se zove, na netu sam trazila bas taj model i nigde ne mogu da nadjem nista onjemu. Pise Seiko 5 automatic a sa zadnje starne sledece:SEIKO water resistant 16627 Japan pa slovo U i jos Stainless steel 2906-5270 posle tog broja ima kockica u kojoj pise A1. Sto se tice stakla u losem je stanju i puklo je pa vas molim ako znate ista o ovom modelu da mi kazete.......i ako ima servis satova zamenila bi staklo,jel je sat odlican....
-
Seka
Fotografija sata bi bila od pmoći
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
VLADAN P kaže:
Seka
Fotografija sata bi bila od pmoći
Nadam se da se dobro vidi
Prilog 105567Prilog 105568
-
Seko, pod prvo,dobrodosla na forum!
Pod drugo, sat je dosta losem stanju, opcenito......kazes da mehanizam dobro radi, to je ok. Staklo mozes pronaci kod casovnicara, redji je model ali sigurno ces ga naci. Medjutim cim pukne staklo i otpadne deo i tako stoji duze vreme, udje vlage iz vazduha i obicno cifer zna da odreaguje na to.
Narukvica isto u losem stanju, ali ajd, moze se i srediti, mada.....
Moj savet.....potrazi prvog casovnicara sa iskustvom i upitaj ga da ti sredi sat.
-
Hvala vam na odgovoru, nasla sam Vitanov radi servis ovlasceni za Seiko pa cu tamo odneti moj satic, staklo jeste puklo a fali deo ali sa gornje starne sa donje je ok, nista otpalo nije datum i dani u nedelji rade, kao i sat jedno kasni 2-3 minuta, ali sa obzirom da je kupljen 80-tih i da je nosen do 2000-te i od tad je stajao do pre par dana.......jos je i dobar koliko dugo nije radio ...... i da napomene gore sam zaboravila da stavim nulu "a sa zadnje starne sledece:SEIKO water resistant 166270 Japan pa slovo U i jos Stainless steel 2906-5270 posle tog broja ima kockica u kojoj pise A1" ...
-
^Ja bih u nase ovlascene servise nosio samo satove koji su u garanciji (a mozda ni tada, zavisi sta je problem). Za sve ostalo imas mnogo bolje casovnicare.
-
Odraće te Vitanov. Bolje nosi kod nekog od proverenih časovničara, a to ti već ovde iskusni forumaši mogu preporučiti.
-
Pa hajde predlozite mi neke ja sam Iz Indjije i nema kod nas nesto casovnicara, neznam kome da se obratim a da me ne odere....dajte preporuke...
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Pomoc oko Seiko 5
Ima li neko ikakve informacije o mom seiko satu? Posedujem Seiko 5 zenski model mehanizam radi odlicno kao i cifer ili kako god se zove, na netu sam trazila bas taj model i nigde ne mogu da nadjem nista onjemu. Pise Seiko 5 automatic a sa zadnje starne sledece:SEIKO water resistant 166270 Japan pa slovo U i jos Stainless steel 2906-5270 posle tog broja ima kockica u kojoj pise A1. Sto se tice stakla u losem je stanju i puklo je pa vas molim ako znate ista o ovom modelu da mi kazete...
Prilog 105656 Prilog 105657
Sat je kupljen negde 1980-te, ne znam tacno koje, otac kupio majci u Iraku dok je bio na radu, znam da je za USA trziste, sat je se koristio i nosio redovno do 2000-te, od tada do pre par dana je stajao i tako dosao u moje ruke, ispravan je i radi malo kasni 2-3 minuta, datum i dani u nedelji rade, staklo je puklo od udraca, i fali malo parcence ali sa spoljne strane unutra nema nista ( mislim na delove stakla), i nije otpalo nista..trazila sam po netu par dana o ovom modelu i nigde nema nista. A volela bi da znam kad je napravljen, u koliko primeraka i koji je model tacno u pitanju.....
-
Zenski Seiko 5, oznaka modela je kao sto si i napisala 2906, a prema serijskom broju je proizveden juna 1981.
U koliko primeraka je napravljen to niko ziv ne moze da ti kaze.
-
-
Seko, nemoj kod Vitanov nositi, mnogo su skupi.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Posto sam ustanovio da je original evo moje "petarde" i ovde :)
Prilog 105925Prilog 105926
Elem, usput ...jel ima neko preporuku za narukvicu ili kais kako god ...ova trenutna nije originalna, pocela je da se cepa na nekim mestima a i ruku na srce nije prelepa :)
Pa ako neko ima neku preporuku slobodno :)
-
Baci pogled u BPM, imaju solidan izbor onih Morelato kaiseva po pristojnoj ceni, a kvalitet je ok.
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Pronasao sam tatinu peticu, koju sigurno nije nosio nekih 15 godina minimum. Podigao sam je protresao i radi bez problema. Generalno stanje je ok, ima sitnih ogrebotinica od nosenja, ali nista ozbiljno i sto se ne moze srediti. :)
Ono sto sam uspeo da saznam, jeste da je sat iz Februara 1983 i unutra se nalazi 6309 sa 17 kamencica. (nisam 100% siguran za ove informacije pa neka me neko slobodno ispravi ako ima greske).
Prilog 106228Prilog 106229Prilog 106230Prilog 106232Prilog 106231Prilog 106233
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
seiko 5, sta reciPrilog 106657Prilog 106658prva slika je moj sat a druga sa neta i jedina koju sam uspeo da nadjem od tog modela.
-
metalika
Vrlo zanimljiv sat.
Vredelo bi se malo potruditi oko poliranja.
-
Bas lepa petarda....i neobicna zbog postava dana. A slazem se s VLADANOM P, da bi ju trebalo malo "izglancati".
-
treba glancanje ali u sm to niko ne radi,da li neko moze da je sredi,neko od vas i koliko bi kostalo?
-
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Slučajno naletih, pa ono što mi je pri ruci,
SEIKO 5 4206-0300 A4
Prilog 106767 Prilog 106768
SEIKO 5 6309 - 8920 A6
Prilog 106769 Prilog 106770 SEIKO 5 KF 4206-0600 A4 Prilog 106771 Prilog 106772
SEIKO 5 KY 7009-8960 G
Prilog 106773 Prilog 106774
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Baš ga volim...!
5-ica iz '70ih
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Sjajno izgleda!!!
Prilog 108845Prilog 108846Prilog 108847
Moja petica 32 godine bez odrzavanja. Radi ko sat :)
-
Evo i moje 5ice, koju sam kupio čitajući savete ovde :beer:,
super sat za relativno skromnu sumu novca.
http://www.dodaj.rs/t/1k/rY/7avMkFK/wp20150413001.jpg
PS : zahvaljujući forumu i Vama, nisam više (tolika) neznalica :blushing: .
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
bak999 kaže:
Pre i posle restauracije,ja zadovoljan a vi...
-
-
Izbor
Mozda bi mogli posto sigorno svi imamo po neku peticu u kolekciji(pretpostavljam)da napravimo izbor za najlepsu peticu na forumu
-
Re: Izbor
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo i moje 5ice,kupljena na wachhubs stigla za 11 danaPrilog 109908
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ja sam greškom postavio moju 5cu na onaj drugi topik za najlepšu ..... :banghead:
Ne kajem se.......
Evo i na ovom topiku postavljam ju:
Prilog 109959
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozzdrav evo i mog seiko 5 sata.
Skoro sam ga nasledio i mislim da ima 30-ak godina.
Prilog 110163
-
Citat:
zmpile85 kaže:
Pozzdrav evo i mog seiko 5 sata.
Skoro sam ga nasledio i mislim da ima 30-ak godina.
Prilog 110163
Ovaj moj sat je napravljen u julu 1987 godine.
Star je čitavih 28 godina i dalje radi savršeno...
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
-
izgubljeni seiko 5
Imao sam seiko 5 pre otprilike 18 godina,moj otac ga je kupio negde 1980 godine, bio je komplet sive boje, jednog dana na fudbalu je ostao kod drugara na haubi od auta i kada je on krenuo sata više nije bilo, voleo bih da mi neko pošalje sliku tog sata ako ima, unapred hvala
-
Re: izgubljeni seiko 5
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Postovani forumasi,
nov sam na forumu i treba mi mala pomoc a nisam siguran gde da postavim pitanje pa cu ovde.
Dobio sam od na poklon seiko 5 sat, i taj poklon za mene ima neprocjenjivu vrednost iako sat mozda i nije neki (ne razumem se pa cete mi pomoci i oko toga). Problem sa satom je sto je ostecen, tj fali mu dio. Slike cu okaciti ispod. Ono sto me zanima je da li je moguce pronaci dio koji mu nedostaje (mehanizam za navijanje) i da li ga je moguce osposobiti. Ponavljam, mozda je popravka i preskupa i ne isplati se, ali ovaj sat za mene znaci mnogo.
Hvala vam unapred.
Prilog 110425Prilog 110426Prilog 110428
Inače, serijski broj od pozadi je 7S36-04H0.
-
Pozdrav i dobrodošao na forum.
Što se tiče seika, njega lako i brzo možeš servisirati kod svakog dobrog majstora. Ne znam odakle si, ali mislim da u BG možeš da ga središ za desetak evra, možda i za manje ako imaš sreće. Tvoj sat ima mehanizam 7S36, čija je oznaka već navedena, a u pitanju je rasprostranjen i poznat mehanizam.
-
Iz NS sam, obišao sa celi grad, niko ne servisira SEIKO, tj ne mogu da nadju originalni deo. Taj koji nedostaje na slici.
-
Sačekaj da se pojave forumaši iz NS. Koliko znam, mnogi preporučuju časovničara Simovića. Ovo su njegovi podaci:
Bulevar Cara Lazara 39, 21000 Novi Sad, Srbija
Tel.: +381 21 636 3831
Mob.: +381 64 1171 788
Ako se dobro sećam, neki od njih su kod nejga servisirali upravo seiko 5. U BG bi trebalo da može da ga odradi servis Kostić-Dojčinović:
Jug Bogdanova 3, 11000 Beograd, Srbija
Tel.: +381 11 2631036
Mob.: +381 64 1489955
E-mail: casovnicarkostic@gmail.com
Web: Časovničarska radnja Kostić-Dojčinović
Ukoliko baš ne može da nađe deo, tu je i distributer, mada nekad ume da bude malo skup:
Vase Carapica 14, 11000 Beograd, Srbija
Tel.: +381 11 2631742
E-mail: info@vitanov.rs
Web: Ekskluzivni nakit i luksuzni satovi - Vitanov Beograd, Srbija
Ipak, sačekaj da se javi neko iz NS, jer ima ljudi koji su popravljali seiko.
-
-
Slavenski dobro dosao na forum.
Na tvom Seiku fali krunica sa osovinicom (kljucem). Mislim da bi ako ne sve onda vecina krunica sa novijih Seiko 5 satova odgovarala. U NS niko nije Seikov ovlasceni serviser(niko nema zalihe novih delova) ali svi mogu popraviti taj sat. Ti samo napomeni da ako nemaju novu krunicu neka ti ugrade neku polovnu-ocuvanu. Nesa vec rece da odneses kod Simovica. Ukoliko on ne moze resiti problem odnesi kod Djordjevica u Jevrejskoj (on je preko puta Norka malo ukoso kod Lili radnje ). Ukoliko ni on ne moze pomoci odnesi kod casovnicara Ivana ul. Bate Brkica 12 na Novom naselju, tel.0642035705. Javi sta si uradio. Ima jos casovnicara u gradu neko mora resiti problem.
PS- Ovih nekoliko poruka bi verovatno trebalo prebaciti u casovnicarsku radionicu.