Miljane, Andrija dobro došli. Odlične su vam petarde.
Printable View
Miljane, Andrija dobro došli. Odlične su vam petarde.
Hvala svima na dobrodoslici! :)
Pozdrav svim članovima forumima , kao i ljubiteljima Seiko 5 satova !
Danas u potrazi za nekim informacijama vezanih uz 5 ticu , naišao sam i na ovaj forum, ubrzo se registrirao i detaljno proučio svih 25 strana na ovu temu. Svi mi znamo razlog zašto ih nosimo, nema se tu što puno diskutirati, svaki taj automatic ima svoju priču, a tako i moja 2 modela.
Jedan ,ovaj što nema cifer je kod mene već 20 tak godina, star je 36 godina, cifer sam skinuo dolje jer sam htio malo drukčiji izgled, ali ubrzo mi je taj izgled dosadio , između ostalog jer svjetla pozadina pojede svjetle kazaljke, kada sam se odlučio vratiti u prvobitno stanje cifr se negdje izgubio i seiko je ostao do danas takav. Preživio je sve i svašta budući da sam bravar. Na orginalnom staklu se i vide točkice od varenja i brušenja, uglavnom nema terena i bauštele gde nije bio samnom.
Ovaj drugi, 20 godina mlađi je donacija od mog radnog kolege. Taj je njega služio besprijekorno 15 tak godina, i onda mu je dosadio i eto ga kod mene. Uz mali servis mislim da može kucati još dugo godina. Evo i par slikica , ljep pozdrav od mene.Prilog 91860Prilog 91862Prilog 91863Prilog 91865Prilog 91861Prilog 91864Prilog 91866Prilog 91868Prilog 91870Prilog 91875Prilog 91876
Zdravo vlehmen i dobro nam došao! Svaka čast na obe 5-ice a vidi se da je ova bez cifera izdržala svašta! Još jedan veliki plus za Seiko.
pozz, da li mi mozes sa koje stranice si narucio navedeni sat i koja je cijena. sat je preljep. LP
Moja nova prinova! Preljep sat, još bolja kvaliteta, sretan kao malo dijete!
http://i57.tinypic.com/2yknkzs.jpg
evo danas doslo vreme da se malo srede nasteluju i puste u rad jedna grupna sa 5-icama na okupuPrilog 93545
i jos jedna sa kolegama LM
Prilog 93546
Ova plava petarda sa oranž sekundarom je lepotica!
i ova cetvrtasta je veruj tamno braon metaliziran cifer sa ovim zlatnim detaljem
Dobra večer,
evo ja sam novi član foruma pa mi je velika čast pridružiti se forumu "Svet satova". Inače, satovi su mi velika ljubav od malena i satovi su uvijek bili uz moju ruku cijeli život te mi je život bez njih praktički nezamisliv. No dosta o meni, idemo mi na satove :).
U prilogu Vam šaljem moju verziju Seiko 5 automatic sata. Inače, sat je kupljen na placu/tržnici ili po vašem pazaru u Splitu ne tako davne 2006. godine. Nekorišteno, samo bez dokumentacije i kutije. Tako da je tek 8 godina star. To mi je ujedno i prvi sat kojeg sam dobio pod ozbiljniji još iz osnovne škole.
Sat pokreće mehanizam serije 7s26A sa 21 rubinom. Ujedno mi je i najdraži.
Toliko od mene :thumbsup:.
A sad slike, gospodo, uživajte...
Prilog 93665Prilog 93666Prilog 93667Prilog 93668Prilog 93669
Marko, dobro nam došao! Seiko je zaista lep, a i fotografije su baš odlične, daju ovoj petici dozu mističnosti. Jedva čekam još fotki.
Marko B
Dobro ti nama došao!
Petica ti je super.
Ako imaš još neki sat predlažem da otvoriš svoju temu u Galerije satova članova foruma
Prilog 93683
seiko black monster
Dobar dan, skydrummer,
ovaj seikovi sat, snxw55, tražim u cele Evrope ot 2013 godine.... hvala lepa za slike, ali neimaš ovaj model sa belim cifer.? Kupio bih snxw55 ili snxw57K. Hvala za informaciju. :)
*
Dobar dan primatik. Dobro došao na forum.
Moj model nije za prodaju. Da budem iskren nisam znao da postoji verzija sa belim brojčanikom.
Uglavnom, ako ne nađeš sat koji te interesuje potraži praktično istu verziju samo sa mehanizmom 7009.
Ovde se lepo vidi da na dnu brojčanika piše 7009.
Prilog 97382
Hvala lepa za informaciju, beli brojčanik je kao zvezda. Seiko 7009 još imam, petice imam sa 7s26 , ali ovaj model je Meteorom za moju ruku. Slike na ovom sajtu.
Zegarek SEIKO SNXW57K - zegarek męski, automatyczny
**
http://imagizer.imageshack.us/v2/800...537/O0Q8hS.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800...745/ZT2eMD.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800...908/d1OH3F.jpg
Da li neko zna gde je u Novom Sadu najbolje odraditi servis seiko petice?
Servis Seika 5 bi trebalo da je šala za svakog časovničara. Ja ti mogu preporučiti Simovića http://www.svetsatova.com/servis/%C4...vi%C4%87+Damir.
Hvala na informacijama, zvacu ga u pon..Sat je kupljen 2000-te. i nekim cudnim okolnostima tek pre neki dan je pronadjen sa sve kutijom, garancijama i danas prvi put nosen i na moje veliko zadovoljstvo radi:)
Posle određenog vremena traženja uspeo sam da nađem ovu peticu (automatic,17 jewels) u jednom malom kutku ( fioci) kod mojih roditelja.
Sat je nosio moj otac do pred nekih 15-ak godina . Prestao je da ga nosi bez nekog posebnog razloga.
Selili su se u drugi stan pred nekih 3-4 godina i verovatno je zaboravio ga da ga nisam ja našao sasvim slučajno.( ustvari moj sin koji obožava istraživati fioke )
Stanje sata je takvo da će verovatno trrbati neko vreme da se popravi . Kazaljka za sekunde radi sa zakašnenjem, pa stane, pa opet radi... dakle servis.
Staklo je poprilično oštećeno, trebaće i nova narukvica.
Ako neko iz Skopja mi može preporučiti dobrog majstora ( добар , доверлив и не многу скап саатчија) može da piše tu ili u PP.
Molim i za komentar ostalih članova šta misle od ovoj 5ci.
p.s. Ćale niti majka se ne sećaju kada je kupljen, otprilike sredina 80-ih godina prošlog veka...baš me interesira dali se može naći kada je proizveden.
Prilog 98228Prilog 98229Prilog 98230Prilog 98231 Prilog 98232
Lepa stara petarda i lepo od tebe sto ces da ju vratis u zivot :congrats:
Moj Seiko je 7009-3170 se pravio od 88. do 96. godine, a inace je 90. godiste. Taj je verovatno stariji obzirom na 3101 kuciste ili je mozda slicno godiste a kuciste se razlikuje. Znace valjda neko iskusniji. Uglavnom, prva cifra fabrickog broja oznacava godinu proizvodnje. Kod tebe je to 81. ili 91. godina, (moze da bude i 51. 61. 71...) sledeca cifra je mesec proizvodnje tj. maj.
Ako je kupljen sredinom 80-tih onda je sigurno 81. godiste.
Mozes i da posaljes mail Seiku, navedes sve oznake na poklopcu i pitas za godinu proizvodnje. Bar sam ja tako uradio za svoj.
Kao mali update za moju 5cu: savet časovničara je da je sat dobar ( na prvi pogled, nije gaotvarao), samo ga se treba nositi što više. Sat je bio zaboravljen i da ako posle 10ak dana i dalje kasni, da opet dođem kod njih u radnju.
Rekao je i da spavam sa njim i da ga samo kada perem ruke skidam :)
Da ako ne moram, ne menjam narukvicu jer je jako teško naći originalnu -može se postojeća očistiti.
Osim ako želim kožnu ( a želim je).....
Nemas potrebe da ga skidas ni kada peres ruke sem ako ih ne peres do laktova :). Ja sat skidam samo kada se kupam ali se trudim ga ne kvasim ni na neki drugi nacin.
Majstor ti je sve dobro rekao....uradi tako.
Pozdrav, od novoga na ovom forumu. Potrebna mi je pomoć oko identifikacije Seiko sata. On je pripadao mom ocu, i našao sam ga pre par dana, posle skoro 12 godina koliko je prošlo od kada obojica su prestala da rade. Naravno, par trešenja i proradio je...kao sat :)
Postaviću fotografije, ali evo i informacija koje sam ja video:
1. sa prednje strane natpis SEIKO automatic, i u donjem delu JAPAN 6309-8360R
2. sa zadnje strane SEIKO 8D2970 SW, i ka ivici Water resistant stainless steel 6309-8310 A2
Probao sam da pronađem nešto preko neta vezano za ovaj model, jedini linkovi koje sam našao je na nekom švedskom sajtu gde čovek takođe pokušava da identifikuje sat ( Indentifiera en Seiko | Klocksnack ) , i na ebay .
Sat, naravno, ima sentimentalnu vrednost, nadao sam saznam koji je tačno model i da ga sredim. Narukvica nije originalna a i staklo je dosta ogrebano.
Ako neko može da pomogne, hvala vam unapred.
H, i zaboravio sam slike.
Prilog 98950
Prilog 98951
Prilog 98952
Baš i ne razumem šta te interesuje, tj. šta to još ne znaš a želeo bi da znaš u vezi ovog sata?
Model je Seiko 5 proizveden 1976 ili 1978 (u zavisnosti od toga da li na poklopcu piše 6 ili 8 02970).
Mehanizam je automatski seikov mehanizam 6309 sa 17 rubina.
Opis mehanizma, ovde bidfun-db Archive: Watch Movements: Seiko 6309A
Ovo bi trebalo da su ostale karakteristike:
ENGLISH DESCRIPTION
BRAND: Seiko.
MODEL: -
SERIALS: BN0709 SW 6309-8310 A2 in case back. Japan 6309-8360R in dial.
OTHER LEGENDS: Water Resistant Stainless Steel in case back.
LADIES OR GENTS: Gents.
COUNTRY: Japan.
YEAR: 1960s-1980s (ovo bih uzeo sa rezervom)...
MOVEMENT: Automatic..
WATERTIGHTNESS: Water resistant. Not tested.
JEWELS: 17
DAY/DATE: Day and date in English.
CASE/BEZEL: Stainless steel.
SIZE (width/height/deep. in mm): 37x36x11
CRYSTAL: Plexiglass.
TOTAL WEIGHT WITH BRACELET: 76 grs.
Ako te interesuje koliko košta popravka to ti niko sem časovničara ne može reći, i to tek kada otvori sat... Eto meni neki dan za opravku Seika sa istim mehanizmom (bez zamene stakla, poliranja i sl.) u NS traže 3.000 dinara. Gde će im duša? ;)
Možda je trebalo da započnem sa: potpuni sam laik što se tiče satova. Mislio sam da svi satovi Seiko 5 imaju na brojčaniku takvu oznaku, a pošto ovaj to nema (samo Seiko automatic), da je iz neke druge serije.
Informacije su mi trebale da probam da suzim pretragu delova za njega, naručito za narukvicu, pošto imam dosta prijatelja/rođaka u inostranstvu koji relativno često dolaze pa sam mislio da preko njih naručim. Originalna narukvica je nekad zamenjena drugom, a ja ne znam ni dimenzije, niti šta da tražim, barem bez modela. Kao što sam naveo, pretraga po brojevima sa sata mi nije dala baš neke rezultate.
A što se tiče popravke...hm, sve više i više cenim prave zanatlije i ne bi mi bilo žao da toliko i više odvojim za popravku, ako neko provede par sati radeći veoma pipavi i precizan posao (koji ja ne bih mogao da uradim ni za milion jura).
U svakom slučaju, hvala za informaciju.
POzz, nabavio sam peticu u ne toliko lošem stanju, odradila je servis, ali ču prvo staviti slike kako je izgledala prije servisa.. dosta izgrebano staklo. Mislim da je godište sa kraja sedamdesetih ili početak osamdesetih, ali nisam siguran. Volio bih da mi pomognete u dešifriranju godišta.
http://i57.tinypic.com/10r0e8j.jpg
http://i62.tinypic.com/1sz89e.jpg
http://i59.tinypic.com/zxmpsw.jpg
Čestitke na želji da središ petardu.
Sat nije iz sedamdesetih. Na osnovu serijskog broja može biti ili septembar 82. ili septembar 92. godine. Ja tipujem na 92.godinu zato što mislim da je veća verovatnoća da bi sat iz 82.godine imao pleksi nego sat iz 92. godine.
Da li si možda polirao kućište?
Nije polirano kučište, samo sam odradio servis, i rekao majstoru da polira staklo koje je zaista izgrebano. Nije bila neka velika razlika u novcu, te sam zamjenio staklo, stavio mi je novo. Sutra cu saviti slike zavrsenog sata. Moram samo još kaiš promjeniti jer mi je ovaj dosta demode. Ja ipak mislim da je 82, ne mogu nigdje na internetu da nađem modele iz 92-e godine pa da usporedim... Volio bih da je stariji, onda mi na ruci ima veču vrijednost
ako možete i vi detaljnije potražiti podatke, ja ipak mislim da bi mogao biti iz 80-esetih. Pozz
Po kalkulatoru septembar 1982.
evo sada kada je restauriran, odrađen servis, kao što sam rekao staklo promjenjeno, samo još da remen promjenim, ali za sada moze i ovaj.. Tacan je trenutno u sekundu..
http://i62.tinypic.com/auzjbo.jpg
http://i61.tinypic.com/sndyzo.jpg
Odlican! :thumbup:
Je li ovo njegov kais?
Sve je na njemu original osim stakla koje je promjenjeno.. Dosta sam pretraživao po starim katalozima i sl.. ipak je 1982 god.. bas se super osjecam kad ga nosim na ruci, razmišljam kroz sve ove 32 godine ko ga je nosio i šta je sve ovaj sat vidjeo
Pa bas zato, mojne mijenjati kais. Neka ga. Malo ga ispoliraj i sredi, ali ako je sve original, neka ostane sve kako i jeste. Onda bas imas pravi vintage sat.