-
Re: Seiko 5 satovi clanova foruma
Da, naišao sam na netu na taj model kućišta 4040 s tim brojčanikom.. moguće da je zamijenjen, ali iskreno ne sjećam se jer otkad pamtim sjećam se tog sata na ruci od starog s tim brojčanikom i uvijek sam mi je ko klincu bilo prekrasno. Sad, možda je u jednom trenutku stvarno zamijenjen, pitao sam starog, ali se ne sjeća. A jel znaš kakav je mogao biti u originalu?
Sutra ći predstaviti i ostale satove u za to predviđenom mjestu.
-
Sat sa takvim srebrnim brojčanikom trebao bi da izgleda kao na linku koji sam postavio u prethodnoj poruci.
Kao što sam rekao uzmi sve sa malom dozom rezerve. Po mom mišljenju kućište je zamenjeno, zato i ne možeš naći nigde sliku sata poput tvog a slike sata Seiko 5 7009 4040 nije problem naći. Dva su u ovoj temi, jedan je na linku u prethodnoj poruci i naravno ima ih još dosta na netu.
-
Hvala na pojašnjenju. Obzirom da je posveta ugravirana na poklopcu, siguran sam da je sat u originalu 3120. Ako si u pravu, onda je možda brojčanik zamijenjen.
-
Posveta je novi element u celoj priči. Da, moguće je da je brojčanik zamenjen ali postoji druga nedoumica. Naime kućište 3120 izgleda drugačije. Barem Gugl izbacuje satove sa potpuno drugačijim kućištem. Po mom mišljenju nešto nije u redu. U svakom slučaju takve kombinacija kućišta i brojčanika nema nigde na netu. Naravno sve napisano u prethodnih nekoliko poruka je sporedno u odnosu na činjenicu da si očev sat vratio u život.
-
Hvala na informacijama. I meni je trenutno sporedna ta kombinacija brojčanika i kučišta jer sat ima sentimentalnu vrijednost, a ja ga pamtim ovakvog kakav je sad.
-
Pozdrav svima ! Nov sam na forumu, a od skoro i vlasnik jedne matore 5ice pa reko' da se pohvalim ... :)
https://c1.staticflickr.com/1/649/32...a19a1895bf.jpg
s-6498 by Sasa Rajkovic, on Flickr
-
..prvo dobro dosao a drugo big like za petardu :thumbup:
-
Hvala, bolje ve naš'o ;)
Prelistavam već neko vreme ovu i ostale teme, pa reko' da se registrujem i prozborim koju. Od skoro sam ponovo počeo da nosim sat na ruci, nakon čitave decenije. Dosadilo mi više da vadim telefon da bih video koliko ima sati ... :D
-
Imam nekoliko navijača, što nasleđenih, što dobijenih na poklon. Skoro sam kupio jednog jako lepog darvila, ali me često mrzi da navijam a i žao mi je da ga stalno držim na ruci jer nisam preterano pažljiv ... zato sam kupio ovu peticu, za svaki dan ...
-
Odlična 5ica... stavi i slike Darwila
-
RaS dobro dosao na forum. Lepa petarda. U zdravlju je nosio.
-
Zahvaljujem ! Sticajem nepredviđenog niza okolnosti, od juče sam u posedu još jedne. :)
https://c1.staticflickr.com/1/445/32...ec950d6324.jpg
s-6606 by Sasa Rajkovic, on Flickr
-
Lepa petarda...
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
-
-
El to drlog ili štakoraš?
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
-
Najviše volim ovakve, je l' to taj "combat style" ? :) Mislim na onu moju sa prethodne strane i ovu sin.er-ovu.
Ovu drugu koju sam postavio kupio sam kao poklon za rođendan. Nadam se da će odgovarati. Meni se baš dopada kako izgleda, ne bih se žalio da je meni neko pokloni ...
:D
-
Citat:
Petar012 kaže:
El to drlog ili štakoraš?
Mogu ja,mogu ja?[emoji1] To je jedan perspektivni živicar...ima potencijal[emoji1]
Šala naravno i sam ih imam dosta slicnih [emoji6] .
Послато са SM-J100H уз помоћ Тапатока
-
RaS odlicna petarda. Jako lep brojcank i ta crvena slova daju bas lep kontrast.
Sin.er lepa petarda. Svidja mi se brojcanik sa takvim markerima bilo da je nova ili stara petarda. Podseca na 62 MAS.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Posjedujem Seiko 5 DX automatik 6106-7720. Otac ga kupio nekada na bliskom istoku dok je kao radnik u bivšoj Jugi hodao po svijetu. Po serijskom broju, proizveden je u aprilu 1976. godine, a tada je nekako i kupljen. Nosio ga je non stop skroz do pred nesretni rat 90-ih godina. Tada mu je iznenada zamaglio, pa ga je poslao u Zagreb na popravku, međutim kada se vratio, nikada više nije stavljen na ruku, a ja i otac smo bili ubjeđeni da je pokvaren. Neki dan ga uzmem i čitajući teme po ovom forumu, malo ga aktiviram vrteći navijaču, mijenjajući datum i dan, te kada sam ga ostavio, odradio je 12 sati, nakon čega sam ga ponovo dobro izmućkao i ostavio. Na moje iznenađenje i beskrajno zadovoljstvo, sat je radio 49 sati. Nisam vjerovao, pa sam pitao suprugu da ga ona slučajno nije dirala, na šta je ona odrično odgovorila. Sat sada radi fenomenalno, ne kasni.
Volio bih da mi neko od vas kaže nešto više o satu koji posjedujem. Na netu nisam primjetio da su nešto česti, čak ih je i poteško naći. Vidim da je staklo za njega, za razliku od drugih modela, skupo - iznosi 50 dolara.
Imao sam namjeru da ga u dogledno vrijeme restauriram, zamijenim ili ispoliram staklo, zamijenim narukvicu, dihtunge, ispoliram kućište i očistim brojčanik, te očistim i podmažem mehanizam. Naravno, to će raditi neko stručan.
A sada evo i fotografija.
Prilog 128809
Prilog 128810
-
Citat:
Sekula13 kaže:
Mnogo je lijepa. Ja kada sam kupovao sat, sajdžija me odgovori od automatika, a bio sam se zalijepio za sličnu peticu. Nagovori me da uzmem Casio. Zadovoljan sam ja i sa njim, ali sada mi je mnogo krivo.
-
Cupors sve si rekao sto se tice tvoje petice. Lep sat, nije tako cest u odnosu na mnoge druge petice, ni taj mehanizam nije bas tako cest u peticama u poredjenju sa recimo mehanizmom 7009 i nekim drugim. Sve u svemu, doteraj sat i uzivaj.
S obzirom da sat nije servisiran vise od dvadeset godina treba obavezno uraditi servis. To se vidi i po tome kako stoji dan u nedelji. Prvo servis pa onda nosi sat.
Staklo za sada mozes zameniti ravnim mineralnim. Fasetna stakla nisu bas jeftina a sumnjam da ih casovnicari imaju. S druge strane lepota brojcanika dolazi do izrazaja bas zahvaljujuci prelamanju svetlosti kroz fasetno staklo.
Brojcanik nemoj dirati jer bi mogao samo ostetiti boju koja je vec dosta ostecenja po rubu brojcanika (vlaga). Zbog vlage je potamneo i svetleci premaz na kazaljkama. To se da srediti.
PS- Vrlo slicnu petardu ima forumas Saint01 (http://www.svetsatova.com/forum/f121...ovi-11200.html)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Hvala na komentaru. Ostavljam ga na mjesto gdje će sačekati sređivanje.
-
-
Fantazija
-
Citat:
cupors kaže:
Mnogo je lijepa. Ja kada sam kupovao sat, sajdžija me odgovori od automatika, a bio sam se zalijepio za sličnu peticu. Nagovori me da uzmem Casio. Zadovoljan sam ja i sa njim, ali sada mi je mnogo krivo.
Hvala.Prvo pravilo kada kupujes bilo sta, nikada ne pustaj da ti prodavac kroji volju i prica price :D Sat kupujes za sebe, koji se tebi dopada, a ne po njegovom misljenju.Okej, jeste da automatik nije uvek najtacniji, ali kao sto si mogao da procitas na forumu, moze da se podesi da razlika bude bas zanemarljiva +- 2-3 sekunde na dan.Greh je nemati jednog sa dusom :D
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima,
Ja sam nov na forumu, a ovo je moja petica, stara oko 17 godina ako se ne varam.
Potrebno joj je jedno generalno čišćenje i sređivanje pošto kasni i po nekoliko minuta na dan, a i staklo bi moglo da se ispolira ili čak i zameni.
-
-
^..jesi li ga probao staviti na milanez?
Mislim da bi bio bolji od tog risestyle......
my2c
-
Imam i jedan milanez. Nisam prije, ovo je prvi put da ga skinem sa koze od kako je kod mene. Na milanezu mi je Roamer Anfibio. Tanje mi kuciste od Roamera pa zato. Probacu i to ako Bog da. Hvala na prijedlogu Mario. :thumbup:
-
Citat:
Elvedin kaže:
I poslednji [emoji12] ne stoji mu. Milanese [emoji106]
sent from my Gant fashionphone
-
E da li ce biti poslednji ne znam. [emoji14] Neka onda bude Roamer opet na kozi, a stavicu Milanez nekad pa cemo videti. [emoji3]
Послато са GT-I9060 уз помоћ Тапатока
-
Evo i mog malog doprinosa ovoj (večnoj) temi. Nijedan sat ni blizu nisam tako zavoleo kao ovaj Seiko 5. 7019-7120. Godište - 1974.
https://image.ibb.co/euBTiv/IMG_20170223_231447.jpg
photos uploaded
-
Lepa i ocuvana petica. Cestitke.U zdravlju je nosio. Na toj fotografiji sat izgleda veci nego sto jeste.
Imam isti model samo sa svetlijim brojcanikom i bez orginalne narukvice.
-
Hvala. :-) da, izgleda veće na fotografiji.
-
-
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0dfb41c064.jpg
Prvi Seiko.
Prvi automatik.
Prvi sat sa metalnom narukvicom.
Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk
-
Nije Seiko 5 ali je otprilike po namjeni i stilu:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...da7b661aa1.jpg
7002-8040.
Mehanizam kao u "Filipino" 7002 diveru,38 mm kuciste,5 bara WR,explorer look.
-
Imao sam zelju da dodjem do ovog sata i to mi se ostvarilo[emoji1] [emoji1] [emoji1] Bice malo posla oko njega ali isplatice se trud. Ispravan je samo cu ga estetski doterati. Covek mi je trazio 800 din za njega, na kraju uzeo sam sa njim i ovaj Slava zenski (400din oba sata)[emoji1] [emoji1] [emoji1] https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f0a00f6ee4.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b2c7adb3c5.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...eaa5cb3f13.jpg
Послато са GT-I9505G уз помоћ Тапатока