Evo i na japanskom, i da zaokruzimoKoristi se samo prvi znak.
月
火曜日
水曜日
木曜日
金曜日
土曜日
日曜日
Evo i na japanskom, i da zaokruzimoKoristi se samo prvi znak.
月
火曜日
水曜日
木曜日
金曜日
土曜日
日曜日
za to mogu da pokazem ledja
za japanska slova![]()
next year at this time I'll be a millionaire
Servis se preporučuje na svakih 4-5 godina.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Iako Seiko satovi dokazano guraju i mnogo duze od pomenutih i preporucenih 4-5 godina, bilo bi dobro da odneses sat na servis. Naprosto - ako je star 8-9 godina, verovatnije je da je proizveden 1996 i da mu je, cak iako nije nosen, potrebno ciscenje i novo podmazivanje.
No time to lose
Hteo bih da kupom g-shok posto je on veoma izdrzljiv ,a ovaj nij bas za moje potrebe.
Bas dobar sat u Nemackoj placen 200 maraka, nov bez ogrebotine! Samo mi recite posle nekog vremena jel treba da se podmazu neki delovi ili slicno?? (glupo pitanje al' sta cu)
Posto je sat skoro ne ogreban i lepo radi a star je 15 god , koliko bi mogo da uzmem kada bi ga prodavao posto nekeko mi se ne svidja bas?
Hvala, sta znaci "twenty-one jewels"?
Znači da mehanizam ima 21 rubin. Naravno, to nisu pravi rubini, već sintetički. Evo citata iz teme o terminologiji sa objašnjenjem pojma 'rubin':
Evo i linka za temu: http://www.svetsatova.com/forum/f64/...vima-4303.htmlRubini : odnosno sintetički safir predstavlja veštačko drago kamenje koje se koristi u izradi satova, isključivo u ležajevima rotirajućih elemenata kako bi se habanje istih svelo na minimum. Broj ugrađenih rubina ne utiče direktno na vrednost sata. Optimalan broj rubina u mehanizmu najčešće je oko 18 dok se veći broj preostalih uglavnom koristi za ukrašavanje mehanizma.
Bookmarks sajtovi