Pozdrav Gorane.r.,

Vidim i po rečima drugih članova foruma, da mnogi od njih moja reagovanja shvataju kao lične reakcije, odnosno kao neke vrste uvreda, kada se pomene Rolex ili uopšte Swiss Made produkcija. Više puta sam naveo, da ne podnosim stil rekla - kazala ili kad neko vlastitu neinformiranost ili neznanje pokuša da zapečati kao svršenu činjenicu.
A pošto je Rolex redovna meta takvih, onda eto i mene. Inače, bio sam prvi, koji je pisao i o nekim manje prijatnim temama, koje se odnose na Rolex (patentiranje oyster kućišta, pozadina sa događanjima u batiskafu Trieste i kako je vođa posade, vlasnik Aquastar sata, preko noći postao ambasador Rolexa, kao i što uvek podvlačim, da Rolex nije nikakav vrh horologije, nego samo vrlo dobar mainstream brend sa izuzetnim vizionarskim i trendseterskim sposobnstima, koje je uvek znao materijalizirati u sopstvenu korist. Sve to ga je pretvorilo u daleko najvećeg lidera na sceni (28 % vrednosnog svetskog tržišnog udela u 2021 godini, odnosno 4 puta više od prvog iza sebe ili 20 % više od čitave Swatch grupacije). Ako uzmemo u obzir, da Rolex u više od 80 % svog ukupnog postojanja čvrsto drži status najvećeg, toliki je ekvivalent veličine njegove mete u koju se lansiraju dobronamerne ili otrovne strelice, uprkos činjenci da u horologiji nema i nikada nije bilo brenda, gde je bilo i gde je i sada sve čisto i bezmadežno.
Što se tiče mercedes kazaljki - nije mi to baš predstavljalo neki napor, kao što navodiš ali sam sumnjao, da postoji neka pozadina. Ali eto vidiš, ispostavilo se da ne voliš Mercedes pa si onda malo osuo paljbu po Rolexu. Nije to ništa. Sve dok se ne pominju prostituke iz Niša......