Prikaz rezultata 1 do 3 od ukupno 3
  1. #1
    Novi član
    Član od
    27.8.2009.
    Poruke
    1
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Tissot Racing

    Желео бих да вам се свима, а нарочито Владану, захвалим на одличном сајту и форуму, који су ми, пажљиво ишчитани, помогли да направим, надам се, добар избор и купим Tissot Racing сат.



    Био сам планирао да узмем неки сат за око тридесетак хиљада динара, који би био мало већи, са неколико компликација, али не превише набуџен, већ помало класичан, али опет не пензионерски... Да, знам да много извољевам

    У најужем избору ми је био Invicta Lefty Chronograph (26.900 у оној продавници сатова у Македонској, поред "Политике")



    а размишљао сам и о Zodiac Speed Dragon



    али сам од њега одустао јер једноставно одбијам да га платим дупло више него било где у свету (25.075 колико траже у BPM-у), а десила се и прилично бизарна ствар док сам га гледао у радњи: на моје очи му је испао горњи "пушер" Вероватно се то дешава једном у ко зна колико хиљада комада, али опет... Такође, о Invicta-и сам прочитао Владаново лоше искуство, а онда сам и на интернету пронашао тужне приче већег броја незадовољних власника него што је прихватљиво... При чему се испоставило да Invicta нема званичног дистрибутера у Србији, што значи да ако нешто крене по злу... седи и плачи.

    Зато сам решио да обратим пажњу на поузданије произвођаче, па сам размишљао о сату Certina DS Podium Big Size



    али у Београду нисам успео да га нађем (она радњица у Меркатору нема Big Size, има само DS Podium са металном наруквицом и белим цифарником; заправо, избор Certina сатова им је врло сиромашан). И, таман када сам мислио да ћу морати до Новог Сада или Крагујевца да видим тај сат, налетео сам на Tissot Racing и ... не, нећу рећи да сам се заљубио на први поглед, али рецимо да ме је привукао и заинтересовао. Видео сам га у Меркатору ("Златарна Цеље"), пробао и никако нисам могао да се одлучим да ли је за мене или није, па сам морао да га касније погледам и у Identico-у.

    Као што видите, сва три сата о којима сам претходно размишљао су класичнија, симетричнија и некако предвидљивија него Tissot Racing. У ствари, о Tissot сатовима нисам ни мислио, пошто се Tissot PRC200 свакако уклапа у мој буџет и моје класичне критеријуме, али ми је сувише мали (крупан сам, а и навикао сам на већи сат). Ипак, читајући претходних дана овај форум научио сам да је Tissot добар избор у категорији око тридесетак хиљада, али Tissot Racing је нешто скупљи - 51.400. Међутим, када сам отишао у Identico, сами су ми понудили попуст од 15% за готовину (што ме је пријатно изненадило, будући да сам овде прочитао да је укинут), тако да сам га платио 43.760. Можда је и то мало више новца за сат ове класе (мада је и за Certina DS Podium Big Size баш таква цена у Chronos Time радњама), али му нисам могао одолети јер сам схватио да ме његова сведена несиметричност више интригира и да ми је зато узбудљивији од она три сата која ми годе оку, те да ми неће брзо досадити

    У ствари, сат је мало "бржи" него што ја волим (нарочито имитација аутомобилског хладњака са стране), али не превише, тако да ми је дао одличну прилику да искорачим из свог помало стереотипног укуса и да се навикавам на нешто мање симетрије

    У томе су ме свакако охрабриле и подстакле дискусије на овом форуму, на којем сам пре свега доста научио о сатовима, тако да пуно хвала свима, а ово је била моја прича о новом сату.

    Велики поздрав

  2. #2
    Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    3.713
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom Re: Tissot Racing

    Nenade, hteo bih da ti se zahvalim što si sa svima nama podelio svoje jako interesantno iskustvo, i da kažem da mi je drago što ti je ovaj forum pomogao da napraviš pravi izbor.

    Mislim da ćeš biti jako zadovoljan kvalitetom kupljenog sata, a i da si odabrao Certinu ne bi se svakako pokajao. Iskreno meni se više sviđa izgled Certine, jer je Tissot previše sportski za moj ukus, ali ponavljam oba sata predstavljaju odličnu kupovinu.

    Još jednom hvala na kvalitetnom tekstu i nadam se da ćeš nastaviti da nas posećuješ.

    Podrav,
    V.S.

  3. #3
    Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.195
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom Re: Tissot Racing

    Da, zaista je šteta što su zodiac satovi kod nas skuplji nego li što mogu da se nađu u inostranstvu. Još je veća šteta što se ne radi ništa povodom uvoza istih, tj. BPM ima nešto sitno od zodiac satova u ponudi, ali oni najbolji modeli su ipak zanemareni. To što se desilo sa satom je verovatno propust QC, ili je moguće da se u toku transporta sat oštetio. A kao što si i sam rekao, nije tako česta pojava i definitivno ne treba suditi o kvalitetu sata ili proizvođača na osnovu toga. Ne sećam se tačno kome se to desilo, ali član sa foruma je imao slično iskustvo sa jednim od certina modela.

    Pozdrav
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

    "Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

    Men invented time. Seiko perfected it.


Slične teme

  1. TISSOT heritage vs. TISSOT prc 200
    By Banesi in forum Tissot
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 24.10.2009., 20:39

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •