Hamilton Jazzmaster Auto Chrono-hamilon_jazzmaster-auto-chrono-2_h32596551.jpg

Proizvođač satova Hamilton osnovan je 1892. godine u Lankasteru (Pensilvanija, SAD), ove godine obeležavaju 120 godina postojanja. Pored nekoliko novih modela, tim povodom, predstavljen je i novi Jazzmaster Chrono sat. Novi model izgleda zaista elegantno, a može se dobiti u nekoliko verzija.

Hamilton Jazzmaster Auto Chrono-pictures-hamilton-jazzmaster-auto-chrono-20122.jpg

Kod prve verzije sa srebrnim brojčanikom kazaljke i markeri su izrađeni od metala, dok su kod druge verzije izrađeni od ružičastog zlata. Poslednja verzija ima brojčanik u crnoj boji. U zavisnosti od verzije, sat se može dobiti sa crnim i braon kožnim kaišem, ili sa novom narukvicom izrađenom od nerđajućeg čelika. Brojčanik je ukrašen sa interesantnom teksturom, a na njemu se nalaze tri hrono podbrojčanika. Na poziciji "4h" nalazi se prikaz datuma. Prečnik kućišta iznosi možemo reći optimalnih 42 mm, dok vodootpornost iznosi 100 m. Staklo je safirno, sa anti-reflektivnim premazom.

Hamilton Jazzmaster Auto Chrono-pictures-hamilton-jazzmaster-auto-chrono-20121.jpg
Hamilton Jazzmaster Auto Chrono-pictures-hamilton-jazzmaster-auto-chrono-2012.jpg


Jazzmaster Auto Chrono pokreće nedavno razvijeni H-21 mehanizma. Ovaj mehanizam zasnovan je na ETA 7750, sa nekoliko poboljšanja. Glavna opruga je produžena, tako da rezerva snage iznosi čak 60 časova. Unapređena je i balansna opruga, što je doprinelo većoj preciznosti. Most mehanizma ukrašen je sa Hamilton logom. Cena novog modela iznosi 1.345 eura.

Hamilton Jazzmaster Auto Chrono-hamilon_jazzmaster-auto-chrono-2_h32596131.jpg



LINK