Da jedan čovek popravi sat potrebno je znanje i veština. Da jedan čovek napravi sat potrebna je količina znanja i veštine koja se teško da izmeriti. Količina znanja i veštine koja izaziva nevericu. Sa moje strane svako poštovanje. Što se cene tiče, ne bih da je komentarišem, znam samo da mnoge masovno-kompjuterski proizvođene stvari koje imaju neverovatno brz period tehnološkog zastarevanja takođe koštaju značajno više nego što bi trebalo. Ova bar nije masovno - kompjuterski proizvođena ( e sad da li su ili nisu mehanički satovi tehnološki zastareli je već druga priča ). Roger Smith pravi remek dela na način koji je danas nezamisliv, po ceni koja je takva kakva je, pritom poštujući tradiciju zemlje iz koje dolazi.
Inače ovaj konkretan primerak vizuelno mi se ne dopada ali to ne umanjuje moje divljenje za ovakvu vrstu proizvoda.

Takođe, skoro sam gledao kako isti gospodin pravi brojčanik ( čini mi se da većina ako ne i sve mašine koje koristi ne rade na struju) .
Ovo je jedan od pet videa:

Još jedan interesantan video a tiče se izrade i završne obrade kazaljki:

Ovde možete videti mehanizam ( čini mi se da je to u osnovi isti mehanizam kao u tekstu koji je Rus postavio ) , čuti koliko satova godišnje njegova radionica napravi kao i koliko se procenata jednog sata napravi u njegovoj radionici. Takođe objašnjeno je koji su elementi dizajna britanskih satova tj. mehanizama utkani u ovaj mehanizam. Da bi se videla posvećenost detaljima kao i sve već nabrojano, preporučujem da pogledate sva tri videa.