16Likes
Igrom slucaja imam bliske rodbinske veze sa Poljskom i kuca mi je uvijek bila puna kojekakvih poljskih proizvoda.
Gerlach je stara (predratna) fabrika proizvoda od nerdjajuceg celika: escajg, nozevi, spojnice itsl.
Inace, njemacka familija koje je dobila sup kartu iz poljske nakon "oslobodjenja" a fabrika je nacionalizovana i kasnije je proizvodila serpe i poklopce.
Kuci imam komplet escajga iz 30ih i neke dzepne nozeve iz 50ih te proizvodnje. Znam da su pravili i satove neko vrijeme ali svi poljski posljeratni satovi su bili prepakovane rakete i vostoci, bilo ih je nekoliko po kuci ali su ih misevi pojeli
Sad, ovo vec ozbiljnije djeluje, sta je u njemu? koliko vidim nije 2824... ?
Poslednja ispravka: Jovan HN II (21.8.2012. u 13:11) Razlog: nepismenost i gramatika
Interesantni satovi. Modeli koji imaju markere na brojčaniku umesto brojeva, u vizuelnom smislu imaju ozbiljan nedostatak orginalnosti. Gotovo prekopirana Vostok Amfibija tip 350 sa tzv swivel lugs ( meh 2209, ručni navijač ). Inače kao što rekoh, interesantni satovi.
Im'o ja kucne makaze GerlachBile su vrhunske.....
Svidja mi se onaj prvi. Vuce malo na Panerai. Svidja mi se i poljski jezik na ciferu.
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Anbeast,prvi model je napravljen u znak zahvalnosti poljskim pilotima u 2 svet.ratu.Stvarno je lep
Pa lepo. Bile najbolje makaze u kuci i motale su se okolo 100 godina)) A i nekako mi upalo u oci to Gerlach. Svakojake gluposti ja pamtim. Jedini kriterijum je da nicemu korisnom ne sluze
)))
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Bookmarks sajtovi