Zavisi od mehanizma. Lemaniu bih voleo da gledam, a 2824 nema potrebe...
Zavisi od mehanizma. Lemaniu bih voleo da gledam, a 2824 nema potrebe...
Metalni, reljefni poklopac. Zadnji poklopac na ručnom i džepnom satu je drugi prioritet, nakon brojčanika koji prodaje sat odnosno diktira cijenu kolekcionarskom primjerku.
Šta ja znam, može i jedno i drugo, nekako mi uz dajver ide metalni lepo gravirani poklopac, dok za neke druge varijante može i providan. Ne bih znao odgovor....
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Ne znam, mozda sam staromodan ali meni providni nekako ne ide na sat. Jos ako pusti vodu pa da bude kao akvarijum.
Automatik po pravilu sa prozorčićem, a kvarcni nipošto. Tako jednostavno posmatram tu dilemu. Druga je stvar što neki proizvođači baš i ne poklanjaju dužnu pažnju dizajnu sata i prizoru koji se vide kroz poklopac. Danas čak i ultra jeftini kineski automatik satovi imaju lepo dizajnirane mehanizme pod staklom poklopca. Lepo se vidi rad rotora i balansnog točka. Stoga nema pardona za izostanak prozorčića kod iole poznatih brendova u tom pogledu.
Kod kvarcnih satova staklo na poklopcu nema smisla. Ništa se tu ne mrda. Sve je prilično statično.
Bookmarks sajtovi