Ne znam, mozda sam staromodan ali meni providni nekako ne ide na sat. Jos ako pusti vodu pa da bude kao akvarijum.
Ne znam, mozda sam staromodan ali meni providni nekako ne ide na sat. Jos ako pusti vodu pa da bude kao akvarijum.
Automatik po pravilu sa prozorčićem, a kvarcni nipošto. Tako jednostavno posmatram tu dilemu. Druga je stvar što neki proizvođači baš i ne poklanjaju dužnu pažnju dizajnu sata i prizoru koji se vide kroz poklopac. Danas čak i ultra jeftini kineski automatik satovi imaju lepo dizajnirane mehanizme pod staklom poklopca. Lepo se vidi rad rotora i balansnog točka. Stoga nema pardona za izostanak prozorčića kod iole poznatih brendova u tom pogledu.
Kod kvarcnih satova staklo na poklopcu nema smisla. Ništa se tu ne mrda. Sve je prilično statično.
I ovo je kvarc.
Realno, iako volim providne poklopce, sta ima da vidim kod Seika 5 recimo ? Pogledas, bude ti interesantno dva dana i toliko o tome. Kod satova sa ukrasenim mehanizmima, lep je detalj, ali opet i to ce samo gledati u ruku posle nekog vremena - mogucnost da pokazes mehanizam nekome je uvek dobra.
Recimo da bih u mom imovnom stanju izuzetno cenio samo jednu posvetu na poklopcu. Ili lep poklopac, naravno. Nema neke specijalne potrebe za staklom, do nekih 1.000 i kusur evra.
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Steinhart ima šta ponuditi i ispod te cifre ali to je Stein(možda i Stowa MO).
Bookmarks sajtovi