Pozdrav svima na forumu, zovem se Boban, iz jednog malog sam mesta iz zapadne Srbije, ne bavima se satovima i nisam neki poznavalac.
Kupio sam jedan stari zidni sat sa klatnom kako bih ga malo preradio i stavio u dnevnu sobu pošto nisam imao nikakav. Sat ima na sebi znak sa ukrštenim strelama i došao sam do podatka da je marke iz naslova teme. Mehanizam s obzirom na starost je u relativno dobrom stanju, izvadio sam ga i očistio ultrazvučno i podmazao(uljem za mašine za šivenje jer trenutno nemam drugo), nisam ga vraćao u kućište već raskačio klatno i postavio u stanje da može da mehanizam radi(normalan položaj u odnosu na silu gravitacije) i on radi kao "sat".
Međutim, mislim da klatno nije orginalno i da je nešto nekada rađeno. Mehanizam sam uslikao i okačio da poznavaoci kažu svoju reč, zanimaju me neki podaci oko dužine i težine klatna ili neki link za uputstvo.
Hvala.

Zidni sat Hamburg American Clock-fotografija1183.jpgZidni sat Hamburg American Clock-fotografija1180.jpgZidni sat Hamburg American Clock-fotografija1182.jpg