Umalo da nisam ovaj sat stavio u podforum Vintage Quartz što bi bila pogreška jer ovaj model nije
kvarcni sat već elektromehanički no krenimo redom...
Timex Model 40 prvi put je proizveden 1969 g. i uvelike se zasniva na Hamiltonovim 500/505 mehanizmima, dakako razlika između ta dva mehanizma je što je Timex u proizvodnji koristio
jeftinije materijale. Ipak Timexovi satovi su se pokazali vrlo preciznima i trajnima
Ovaj moj satić je proizveden 1970 g. sa modelom 41. Kod Timexovih vintage modela ovo je
lako odrediti po brojevima otisnutim kod brojke šest. Četiri broja s desne strane su 4170
70 označava godinu proizvodnje 41 broj mehanizma. 9624 s lijeve strane označava broj modela
odnosno kućišta.
Pogled sa stražnje strane kućišta
Ovo je slika mehanizma 40 kako se mehanizam 40 i 41 razlikuju samo što meh 41 ima datum
vjerujem da će i ova fotka biti dobra. Nisam se usudio otvarati sat jer sam pročitao da malo
neopreznosti može poremetiti mehanizam iako mi ovaj djeluje jednostavno.
Sat je inače 34 mm promjera i 12 mm visine otkucava na 21.600 bph. Ovi modeli su zadnji proizvedeni
1975 g. na Tajvanu. Ovaj sat jednostavan i jeftin ipak predstavlja jedan period ručnih satova prije
dolaska kvarca dok su na brojčaniku još ponosno nosili natpis "Electric"
Registracija
Help

7Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Bookmarks sajtovi