Nekada davno sam pokrenuo slicnu temu. Ovde mozes procitati nesto malo o proizvodjaču.
Nekada davno sam pokrenuo slicnu temu. Ovde mozes procitati nesto malo o proizvodjaču.
Sat sa takvom istorijom zahteva kompletno sređivanje i smeštanje u porodičnu kolekciju![]()
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
@shule83 hvala na linku. Zao mi je sto je ovaj proizvodjac skoro totalno anoniman, iako znam da je malo sta izaslo iz Solothurna a da nije valjalo, sto se tice masinogradnje i mehanike. Nadam se da ce neki ekspert odavde prepoznati barem mehanizam...
@vlajo Tek da vidis dedinu "Raketu"... Mozda je i predratna, ko zna. Ona je s druge strane previse videla... neki zupcanici su dobili luft, fale joj dragulji (?!?) a stara je toliko da sumnjam da ce se naci delovi za nju. Pokazacu vam jednom prilikom.
No, kad smo vec kod Tanisa, broj modela i nije toliko bitan... Problem sa njim je sledeci: Mehanizam pri svakom udarcu, cimanju jacem prestane da radi, koliko sam ja primetio. Celu noc je proveo mirno na stolu, i jutros je radio OK, bez gubitka preciznosti cini mi se. Ima taj neki Incabloc sistem, valjda, koji bi trebalo da umanji sok efekat na mehanizam, a ako nista radio je godinama u gadnim uslovima. Zna li neko sta je problem otprilike, i jos bitnije, koliko ce popravka kod nekog ko zna sta radi da kosta ?
Sto se Rakete tice, tesko da je predrtna posto se pravi od 1961/62.
U svakom slucaju postavi neku sliku.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Dap... sad sam nasao da je negde iz 70-tih isto :/ U svakom slucaju sveta se i ona nagledala... i to bas.
https://lh4.googleusercontent.com/-2...520Chrono4.jpg
Valjda radi link, nije moja ali je bas ovakva...
Bookmarks sajtovi